30 Απρ 2010

«Υπάρχει ο πρίγκιπας που θα βάλει την ΑΕΚ στο θρόνο της»

«Υπάρχει ο πρίγκιπας που θα βάλει την ΑΕΚ στο θρόνο της»Η ΑΕΚ εξασφάλισε μόλις την τελευταία αγωνιστική την παραμονή της στην Α1, τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά, αλλά ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάμπης Καραμανλής, οραματίζεται την αναγέννησή της. «Πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος, υπάρχει ο πρίγκιπας που θα πάρει τη "βασίλισσα" να την ξαναβάλει στον θρόνο της», δήλωσε σε συνέντευξή του στη «SportDay». «Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα για να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Είναι το καλύτερο μαγαζί γωνία».

Αναλυτικά η συνέντευξη στη Νίκη Μπάκουλη:

• Αξίζει τελικά να αφιερώνεις τόσο χρόνο, τόσο χρήμα και κόπο για κάτι;
«Για την ΑΕΚ αξίζουν τα πάντα. Αξίζουν όλα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να πάμε την ΑΕΚ εννέα σκαλιά ψηλότερα. Φέτος είμαστε δέκατοι, του χρόνου να βρεθούμε πρώτοι! Για να πας, όμως, πρώτος πρέπει να έχεις χρήματα. Είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσεις να κοιτάξεις τους δύο βασικούς ανταγωνιστές σου στα μάτια. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα που έχει ανταγωνιστές τον Ηλυσιακό, την Καβάλα, τα Τρίκαλα -και δεν τις υποτιμώ, αλλά η ΑΕΚ είναι μεγάλο μέγεθος».

• Και με κόσμο που δεν ανταποκρίθηκε. Και όταν ανταποκρίθηκε, έκανε περισσότερο κακό απ' ό,τι καλό.
«Είμαστε λίγοι, γιατί η ομάδα με την πορεία της φέτος δεν μπόρεσε να προσελκύσει κόσμο. Ο φίλος της ΑΕΚ είναι υπερήφανος. Τι να πω; Κι εγώ μπορεί να καθόμουν στο σπίτι μου χθες (σ.σ.: προχθές), αν δεν είχα τη θέση που έχω. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να παίζει έτσι. Να μην ξανάρθει τέτοια σεζόν. Η ΑΕΚ δεν είναι ομάδα για να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση».

• Ο.Κ., ο κόσμος είναι υπερήφανος. Μία ομάδα, όμως, χρειάζεται τη στήριξη των πραγματικών της φίλων στις καλές στιγμές και, πολύ περισσότερο, στις κακές.
«Δεν μπορώ να πω ότι ο κόσμος μάς έχει γυρίσει την πλάτη. Όλα καταλήγουν, όμως, στον ίδιο παρονομαστή: χρειάζεται να έρθει στην ΑΕΚ ένας άνθρωπος να την πάει ψηλά. Και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο να φέρουμε κάποιον που να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τους υπόλοιπους ανταγωνιστές».

• Με τον κ. Κοζώνη τι έχει γίνει;
«Περιμένουμε να έρθει στην Ελλάδα να μιλήσει με τον κ. Φιλίππου. Προσπαθούμε να του εξηγήσουμε ότι και η ΚΑΕ είναι ΑΕΚ. Και μπορεί την είσοδό του στην ομάδα να την κάνει μέσα από την ΚΑΕ. Είχε το πρόβλημα με την ΠΑΕ, αλλά ο στόχος μας είναι να τον βάλουμε στην ΚΑΕ».

• Αν δεν ευδοκιμήσει αυτό το σενάριο, έχετε εναλλακτικό πλάνο;
«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε».

• Από σήμερα κιόλας θα έπρεπε να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό της ερχόμενης χρονιάς. Φαντάζομαι πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τα υπάρχοντα δεδομένα.
«Υπάρχει μια γενικότερη κρίση στο ελληνικό μπάσκετ και γενικότερα στην Ελλάδα, ωστόσο πιστεύω ότι η ΑΕΚ με την υπαγωγή στο άρθρο 99, στα δικά μου μάτια, γίνεται το πιο... γωνιακό μαγαζί που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ. Τα χρέη μας είναι συγκεκριμένα και ρυθμισμένα! Ένας άνθρωπος μεγέθους που θέλει να έρθει πραγματικά στην ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι το πιο ωραίο γωνιακό μαγαζί που υπάρχει».

• Κι εσείς έχετε ακούσει τα σχολιανά σας -και από δικούς σας ανθρώπους.
«Εγώ γεννήθηκα μέσα στην ΑΕΚ. Είναι το σπίτι μου. Έπαιξα μπάσκετ, παιδικό, εφηβικό. Και το ότι ανέλαβα εγώ είναι ότι δεν υπήρχε άλλος να το κάνει. Γι' αυτό έκανα το βήμα. Όταν βρεθεί κάποιος, θα αποχωρήσω».

• Όλα αυτά ακούγονται λίγο ρομαντικά... και ηρωικά -ενώ υπάρχουν κι άλλες παράμετροι.
«Δεν υπάρχουν ήρωες. Είναι δύσκολο, αλλά, όπως είπα, είναι το σπίτι μου. Γεννήθηκα στον Ιωνικό, στο ανοιχτό της Δεκελείας. Εκεί ζήσαμε, εκεί έχουμε μεγαλώσει. Πονάμε την ομάδα».

• Οι αντιδράσεις σας, ωστόσο, δεν ήταν πάντα... οι αρμόζουσες.
«Όταν είσαι σε πίεση και έχεις και πολλά προβλήματα να λύσεις, αντιδράς λανθασμένα. Εμείς είχαμε και εξωγενή θέματα, για παράδειγμα το πρόβλημα της FIBA, που θέλουμε να το ξεπεράσουμε σε συνεννόηση με τον κ. Βασιλακόπουλο και δεν το καταφέραμε. Ξεκινήσαμε με 200.000 ευρώ, που ξαφνικά έφυγαν από τον προγραμματισμό μας. Τα βρήκαμε άμεσα, μπήκαν οι ξένοι, έπαιξαν, αλλά όλο αυτό δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην ομάδα και σίγουρα αυτά τα λεφτά μάς έλειψαν από άλλες ανάγκες και υποχρεώσεις. Αυτό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα φέτος. Το καλό είναι ότι η ομάδα μας μπήκε στο άρθρο 99 και έχει ρυθμίσει τα χρέη. Δηλαδή δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να την κυνηγήσουν, να της πάρουν την εγγυητική, να της δημιουργήσουν προβλήματα. Αυτό είναι μεγάλη ασφάλεια για τον οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να έρθει κοντά στην ομάδα και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κάθε φίλος της ΑΕΚ. Με λίγα λεφτά στην πρώτη φάση να χτίσουμε την ομάδα και μετά θα πάμε πιο ψηλά».

• Θέλετε να διευκρινίσετε τι έχει γίνει με τον Δημήτρη Παπανικολάου; Γιατί σίγουρα δεν μπορείτε να αδικήσετε κάποιον που θέλει να πληρωθεί για τη δουλειά του.
«Έχει κινηθεί εναντίον της ΑΕΚ και αν δεν πάρει τα χρήματά του από την ΚΑΕ, έχει κινηθεί για να τα πάρει από εμένα. Με τον Δημήτρη υπήρξε το εξής πρόβλημα: εμείς βρήκαμε ένα συμβόλαιο που δεν είχαμε υπογράψει. Υπήρχε ένα συμβόλαιο από τον κ. Δρόσο, μία οφειλή από τον ίδιο που δεν πληρώθηκε ποτέ. Του είπα το καλοκαίρι ότι δεν μπορώ να σου δώσω αυτό το συμβόλαιο. Προσπαθήσαμε να είμαστε συνεπείς σε αυτά που του είπαμε. Έγινε μια συνεννόηση ότι έπρεπε να καλύψει ένα μέρος του ποσού ο κ. Δρόσος, αλλά ο κ. Δρόσος δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει για προσωπικούς του λόγους. Ο Δημήτρης αισθάνθηκε ότι τον αδίκησαν, κινήθηκε επαγγελματικά και καλά έκανε».

• Πόσα ευρώ σας έχει στοιχίσει η όλη ιστορία;
«Πάρα πολλά! Πολλά για μένα. Για άλλους μπορεί να είναι ψίχουλα. Για μένα είναι πολλά (σ.σ.: ο ίδιος δεν θέλησε να αναφέρει αριθμούς, οι πληροφορίες όμως, κάνουν λόγο για 300.000 ευρώ). Τουλάχιστον, όμως, δύο χρόνια η ΑΕΚ δεν πέθανε. Και πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος, υπάρχει ο πρίγκιπας που θα πάρει τη "βασίλισσα" να την ξαναβάλει στον θρόνο της».

• Οι παίκτες του φετινού ρόστερ θα πληρωθούν;
«Ναι. Και το λέω με βεβαιότητα. Η περσινή ομάδα πληρώθηκε μέσα στη φετινή σεζόν. Το μόνο δεδομένο είναι ότι από την ΑΕΚ κανείς δεν έχει χάσει χρήματα. Τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω ότι μπορεί να ήρθε κάποιος με συμβόλαιο και να είπε "δεν πήρα τα λεφτά μου". Μπορεί να καθυστερούμε, να έχουμε προβλήματα, αλλά τα λεφτά του κανένας δεν τα χάνει. Αν βρεις έναν που θα σου πει ότι έχει χάσει χρήματα από την ΑΕΚ, τότε Ο.Κ. Η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος και πρέπει και όλοι αυτοί που χρωστάμε να μας βοηθήσουν. Εγώ σέβομαι τον κάθε επαγγελματία γιατί το μπάσκετ είναι επαγγελματικό. Θεωρώ ότι η κρίση έχει παρασύρει τα πάντα, πρέπει όλοι να έχουν λίγη υπομονή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES