1 Μαρ 2010

Με την υπογραφή του Σισέ!

Μια επαγγελματική νίκη, που τον φέρνει πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, πέτυχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με σκορ 2-0 στην έδρα του Πανιωνίου. Οι «πράσινοι», δίχως να ενθουσιάσουν με την απόδοσή τους, κατάφεραν να επανέλθουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ύστερα από τις νίκες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Μετά το πέναλτι του Σισέ στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης, το «τριφύλλι» δεν απειλήθηκε από τους Νεοσμυρνιώτες και είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» χωρίς να αγχωθεί και να πιέσει υπερβολικά τους «κυανέρυθρους». Οι «πράσινοι» θέλησαν να καθαρίσουν από νωρίς το ματς, λόγω των διαδοχικών αγώνων που έδωσαν το τελευταίο δεκαήμερο (Καβάλα, Ρόμα εντός, ΠΑΟΚ και Ρόμα εκτός). Οι παίκτες του «τριφυλλιού» κατάφεραν να κρατήσουν τους επιθετικούς του Πανιωνίου μακριά από την άμυνά τους και είχαν σε καλή βραδιά τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος φάνηκε να γιορτάζει την κλήση του στην εθνική Γαλλίας.

Ο 29χρονος στράικερ έφτασε τα 20 γκολ σε 23 αγώνες στο πρωτάθλημα και δείχνει να διανύει περίοδο εξαιρετικής κατάστασης. Ο διεθνής άσος μέσα σε δέκα ημέρες κατάφερε να πετύχει έξι γκολ. Συγκεκριμένα, ο Σισέ σημείωσε ένα τέρμα στο παιχνίδι με τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ, μετά από τρεις ημέρες σκόραρε (μία φορά) στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στον επαναληπτικό του «Ολίμπικο» βρήκε δύο φορές δίχτυα και χθες έστειλε δύο φορές την μπάλα στο «πλεκτό». Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το εκτός έδρας ματς με τη Ρόμα ο Γάλλος σούπερ-σταρ πήγε στο Άμστερνταμ και με απευθείας πτήση πήγε στο Μάντσεστερ για να δει το νεογέννητο παιδί του.

* Σήμερα στις 17:00 θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για την πρόταση του προέδρου, Νικόλα Πατέρα, να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ.

Σισέ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό»

Χαρούμενος που κλήθηκε στη εθνική Γαλλίας εμφανίστηκε ο Τζιμπρίλ Σισέ, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου. Ο 29χρονος επιθετικός στάθηκε στον ρόλο του «τριφυλλιού» στο συγκεκριμένο γεγονός και παρουσιάστηκε αποφασισμένος να δείξει σε όλον τον κόσμο το πραγματικό του πρόσωπο.

«Ηταν μια καλή νίκη. Παίξαμε σε μια δύσκολη έδρα. Παίξαμε έξυπνα για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Μπήκαμε επιθετικά. Μετά το πρώτο γκολ παίξαμε έξυπνα και ήρθε και το δεύτερο. Πριν από τη σέντρα ξέραμε πως δεν ήμασταν πρώτοι και έπρεπε να επιστρέψουμε στην κορυφή και να παλέψουμε με ό,τι έχουμε. Είπα ότι θα πετύχω 20 με 25 γκολ και βγαίνω αληθινός. Ομως για να φτάσω τα 25 χρειάζομαι ακόμα 5 γκολ. Θα δείτε τι θα γίνει... (σ.σ. χαμογέλασε). Πρέπει να σας πω ότι για μένα ποτέ δεν είναι ωραίο να είμαι δεύτερος ή τρίτος. Αισθάνθηκα ενοχλημένος. Αισθάνθηκα άσχημα», ανέφερε αρχικά ο επιθετικός του «τριφυλλιού»

Στη συνέχεια, ο Γάλλος στράικερ ρωτήθηκε αν είναι το πιο ωραίο που έχει σημειώσει στην Ελλάδα: «Ηταν σημαντικό και έξυπνο. Είδα ότι ο τερματοφύλακας έχει αφήσει ένα κενό με το δοκάρι, σούταρα και μπήκε. Ηταν έξυπνο γκολ», υπογράμμισε και εκεί του μεταφέρθηκε πως συνεχίζει να σκοράρει: «Αυτό είναι αλήθεια. Είναι καλό και για μένα και για την ομάδα και κυρίως για τους οπαδούς μας. Αισθάνομαι ότι τους χρωστάω πάρα πολλά. Οταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα δεν ήμουν καλός. Κι όμως, αυτοί με στήριζαν και φώναζαν για μένα. Με βοήθησαν και το λιγότερο που μπορώ να κάνω γι' αυτούς είναι να σκοράρω».

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να κάνουν στον Παναθηναϊκό ώστε να βγουν πρωταθλητές, ο Σισέ απάντησε: «Αυτό είναι εύκολο. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει σε όλα τα ματς να κερδίζουμε. Είμαστε αισιόδοξοι επειδή ξέρουμε ότι αν παίζουμε όπως με τη Ρόμα και τον Πανιώνιο, είναι τρομερά δύσκολο για τον οποιονδήποτε να μας νικήσει».

Καταλήγοντας, ο διεθνής άσος στάθηκε στην κλήση του στην εθνική Γαλλίας για το φιλικό με την Ισπανία, που θα γίνει μεθαύριο, 3 Μαρτίου: «Ηξερα πριν από το παιχνίδι ότι έχω κληθεί στην εθνική. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Αλλά έπειτα από αυτό το μόνο που έκανα ήταν να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι. Επρεπε να ξεχάσω το συγκεκριμένο γεγονός.

Είμαι χαρούμενος που θα πάω στην εθνική και θέλω να δείξω στον προπονητή μου ότι έκανε σωστή επιλογή. Πάλευα δύο χρόνια να κληθώ στην εθνική και τελικά έγινε. Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό. Μου έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι. Θέλω να αφιερώσω όλα αυτά στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου που με βοήθησαν και με στήριξαν. Πέρασα δύο δύσκολα χρόνια. Τώρα, όμως, επέστρεψα. Είμαι αποφασισμένος να δείξω σε όλους ποιος είμαι
».

Νίνης: «Καθαρό πέναλτι»

Την άποψη ότι ήταν καθαρό πέναλτι η ανατροπή του από τον Γιάννη Κοντοέ εξέφρασε ο Σωτήρης Νίνης, μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνει ντόρος. Ηταν καθαρό πέναλτι. Αν κάποιοι έχουν όφελος να δημιουργούν θέμα, είναι δική τους δουλειά. Είδατε όλοι σας ποια ήταν η καλύτερη ομάδα. Είχαμε ουσία, θέλαμε περισσότερο τον αγώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, στο δεύτερο ρίξαμε λίγο την απόδοσή μας, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να βάλουμε δεύτερο γκολ. Αξίζαμε τη νίκη και την πήραμε. Δεν υπάρχει θέμα κούρασης μετά τη Ρόμα, όλοι ξέρουμε ότι είμαστε σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αυτό μας ευνοεί. Οταν έχεις βέβαια δύο αγώνες σε 48 ώρες, είναι λογικό να είσαι κουρασμένος
», δήλωσε αρχικά ο 20χρονος μεσοεπιθετικός.

Ερωτηθείς για την παρουσία των σκάουτερ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ο νεαρός διεθνής απάντησε πως «δεν ασχολούμαι. Εγώ κοιτάω να βοηθάω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Θέλω μόνο να κερδίζει η ομάδα και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εχουμε έξι τελικούς, πρέπει να τους πάρουμε και δεν κοιτάμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι οι αντίπαλοι. Σκοράραμε νωρίς. Μετά κρατήσαμε κάποιες δυνάμεις. Ως ομάδα ξέρουμε να διαχειριζόμαστε το παιχνίδι. Μας βοηθάει αυτό επειδή έρχονται δύσκολα παιχνίδια. Ημασταν πολύ καλοί και αμυντικά και δημιουργικά».

Καταλήγοντας, ο Νίνης αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, λέγοντας ότι «έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας. Θα ξεκουραστούμε και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός πάντα είναι για τα δύσκολα, γι' αυτό βρίσκεται και στους τρεις στόχους μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES