1 Μαρ 2010

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ: Θρίαμβος της Βολίδας στην Πρέβεζα, ιστορική νίκη (2-0) επί του ΠΑΣ


Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες (και ίσως τη σπουδαιότερη) στην τρίχρονη παρουσία της στη Δ' Εθνική είχε χθες Κυριακή η Βολίδα Αχιλλείων, η οποία κέρδισε μέσα στην Πρέβεζα τον πανίσχυρο ΠΑΣ με σκορ 2-0.

  

Ήταν ένας πραγματικός θρίαμβος για το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μπολάνο, το οποίο πριν τον αγώνα ήταν αουτσάιντερ, αφού έπαιζε μέσα στην έδρα μιας πολύ δυνατής, πολύ έμπειρης και ιστορικής ομάδας, που ήταν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Όμως, τελικά άλλος είχε το... όνομα και άλλος τη χάρη, αφού οι Κερκυραίοι έδειξαν στοιχεία μεγάλης ομάδας, με πολλές αρετές, αποδεικνύοντας πως την αδικεί η θέση στην οποία βρίσκεται.

  

Η επιτυχία της Βολίδας στην Πρέβεζα αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Κερκυραίοι υποχρεώθηκαν σε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου να αγωνιστούν με δέκα παίκτες.

  

Μετά από αυτή τη νίκη, ο σύλλογος του Κάτω Γαρούνα βελτιώθηκε βαθμολογικά (ανέβηκε στην 6η θέση, προσπερνώντας τον Απόλλωνα Πάργας), παραμένοντας σε απόσταση ασφαλείας (9 πόντους) από την επικίνδυνη ζώνη.

  

Αντίθετα, οι Πρεβεζιάνοι εξαιτίας αυτής της ήττας «γκρεμίστηκαν» από τη 2η θέση κι έπεσαν στην 3η, χάνοντας σημαντικότατο έδαφος στην διεκδίκηση του τίτλου, αφού πλέον απέχουν 9 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ναυπακτιακό Αστέρα.

  

Η κυριακάτικη ήταν η 5η φετινή εκτός έδρας νίκη της Βολίδας, ενώ η Πρέβεζα γνώρισε τη 2η ήττα μέσα στην έδρα της και συνολικά την 3η ήττα της στο Πρωτάθλημα.

  

Έτσι, λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» της Κέρκυρας πήραν το... αίμα τους πίσω για την ήττα από τους Πρεβεζιάνους στον πρώτο Γύρο, στο γήπεδο Καστελλάνων, με το ίδιο σκορ (0-2). Δηλαδή, όπως λέμε, τους... πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα!

  

Η Βολίδα πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και τα δύο γκολ που της χάρισαν το «τρίποντο». Συγκεκριμένα, στο 10' ο Σπύρος Σπίνουλας άνοιξε το σκορ, ενώ στο 35' ο Μοναστηριώτης διαμόρφωσε το 0-2, που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Στο 53'αποβλήθηκε ο Ενέτης Λικόκας από τον διαιτητή Μανασή (ΕΠΣ Τρικάλων).
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά για να «γυρίσουν» το παιχνίδι, έχοντας και την αριθμητική υπεροχή, όμως η κερκυραϊκή ομάδα παίζοντας με άψογη αμυντική τακτική, κράτησε τη νίκη.

  

Οι συνθέσεις των ομάδων:

  

ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ: Α. Λιάσκος, Σκαμνέλος, Μάρκος, Χ. Δήμας, Βάλβης (39' Χασακής), Αντωνόπουλος, Ντέτσικας, Ναστούλης (55' Θ. Δήμας), Κώστας (60' Σιδέρης), Χολέβας, Δημουλιάς.

  

ΒΟΛΙΔΑ: Ζάχος, Σπίνουλας, Κονισπολιάτης (78' Μπαντούνος), Πετρόγιαννης, Πάγκαλης, Γ. Σκολαρίκης, Κ. Σκολαρίκης (46' Στρατηγός), Λικόκας, Μοναστηριώτης, Αρμένης, Μαθιουδάκης (59' Μεσημέρης).

Χρήστος Γραμμένος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES