24 Μαρ 2010

Πράσινο προβάδισμα

Πράσινο προβάδισμαΕύκολη νίκη με σκορ 3-1 πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Hellas On Line. Με το αποτέλεσμα αυτό οι «πράσινοι» απέκτησαν προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στους «Ζωσιμάδες» Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Κώτσιος με αυτογκόλ στο 13’, Νίνης στο 45’ και Σισέ στο 85’. Για τους φιλοξενούμενος μείωσε ο Κούσας στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς:

Το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε ο Νίκος Νιόπλιας στον αγωνιστικό με σκοπό να πάρει τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου και να κλείσει από νωρίς τον ΠΑΣ Γιάννινα στην περιοχή του. Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστόπουλος αντέταξε ένα 4-1-4-1, με διπλή ζώνη άμυνας, θέλοντας να κλείσει τους διαδρόμους στους γηπεδούχους προς την εστία του Ζαφειρόπουλου και να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

«Πράσινος» μονόλογος

Πιεστικός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ο Παναθηναϊκός αναγκάζοντας τον ΠΑΣ να παίζει στο 1/3 του αγωνιστικού χώρου για να μπορέσει να ανακόψει τις επιθέσεις των «πρασίνων». Μόλις στο 2’ ο Σισέ βρέθηκε αμαρκάριστος εκτός περιοχής και σούταρε δυνατά, με τον Ζαφειρόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 13’ όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν έκανε το ίδιο, αφού αιφνιδιάστηκε από έναν συμπαίκτη του. Ο Σαλπιγγίδης έκανε μία κούρσα από τα δεξιά, σέντραρε συρτά και δυνατά και ο Κώτσιος που έκανε την προβολή για να διώξει δεν βρήκε καλά την μπάλα , στέλνοντάς την στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Το πρώτο γκολ του ματς δεν ήταν ικανό να «βγάλει» τους παίκτες του Νίκου Αναστοπουλου από την άμυνά τους και το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, αφού οι γηπεδούχοι έψαχναν και δεύτερο τέρμα. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις ευκαιρίες να έρχονται μόνο από την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Στο 36’ όμως οι Ηπειρώτες λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν, όταν σε μια ανύποπτη φάση, ο Αράς σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του εμβρόντητου Τζόρβα. Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμά τους στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ο Νίνης έκλεψε την μπάλα από τον Κώτσιο, μπήκε κάθετα στην αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Τριάρα αλλά και γιαννιώτικες ελπίδες

Στο ίδιο τέμπο με το πρώτο 45λεπτο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να κυνηγάει το γκολ όπως στο πρώτο ημίχρονο. Στο 58’ ο Καραγκούνης εκτέλεσε ένα φάουλ δυνατά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι τον Μπουχάν και το έριξε αναίσθητο στο χορτάρι, προκαλώντας ανησυχία σε όλο το γήπεδο. Τελικά ο παίκτης του ΠΑΣ συνήλθε, αλλά ο Νίκος Αναστόπουλος προτίμησε να τον αποσύρει για παν ενδεχόμενο. Από το σημείο αυτό και έπειτα οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να ρισκάρουν και να βγουν στην επίθεση για να κυνηγήσουν ένα γκολ ενόψει ρεβάνς.

Ο Νίκος Νιόπλιας πέρασε τον Λέτο στο γήπεδο αντί του Νίνη και τον Κλέιτον αντί του Καραγκούνη δίνοντας νέα επιθετική πνοή στην ομάδα του και κάνοντάς την ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν πια αρκετούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα και κάθε κόντρα «μύριζε» γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως ήρθε από στημένη φάση, όταν στο 75’ ο Κλέιτον σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο Σισέ, αλλά η κεφαλιά του Γάλλου σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 85’ ο Κούσας ανέτρεψε τον Βύντρα μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Σταθόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Σισέ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ζαφειρόπουλος απέκρουσε, όμως ο Γάλλος φορ στην επαναφορά σκόραρε κάνοντας το 3-0. Στις καθυστερήσεις όμως του αγώνα ο Κούσας, σε μια αντεπίθεση του ΠΑΣ, μείωσε σε 3-1, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της ομάδας του για τη ρεβάνς.

Η ημερομηνία του επαναληπτικού δεν έχει οριστεί ακόμη από την ΕΠΟ.

Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Γκάμπριελ (81' Μπιάρσμιρ), Βύντρα, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (59' Λέτο), Νίνης (66' Κλέιτον), Σαλπιγγίδης, Σισέ
Στον πάγκο: Καρνέζης, Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Κώτσιος, Κούσας, Στάθης (68' Κανακούδης), Βάντερσον, Ανδράλας, Κασναφέρης, Αράς, Ντιμπαλά, Μιχαλόπουλος (46' Μπουχάν/60' λ.τρ. Τζάνης), Κοντογουλίδης.
Στον πάγκο: Σικαλιάς, Παππάς, Μαϊστόροβιτς, Βάτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES