13 Φεβ 2010

SKODA Ξάνθη-Λάρισα 0-1

Σημαντική νίκη με σκορ 1-0 πήρε η Λάρισα στην Ξάνθη απέναντι στη SKODA, για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Με το «τρίποντο» αυτό οι «βυσσινί» βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, πλησιάζοντας μάλιστα στον ένα πόντο τη σημερινή τους αντίπαλο. Το «χρυσό», όπως αποδείχτηκε γκολ σημείωσε στο 41΄ο Μπλάζεκ.

Ένα κακό παιχνίδι παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Ξάνθης, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών ήταν αδύνατο να παιχθεί ποδόσφαιρο σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο. Η βροχή είχε μετατρέψει το γήπεδο σε βούρκο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού για τους αθλητές. Τα «στημένα» ήταν η μόνη λύση για κάποιο γκολ αφού η κυκλοφορία της μπάλας στο έδαφος ήταν σχεδόν αδύνατη. Από ένα φάουλ στο πρώτο μέρος προήλθε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, το οποίο έδωσε μια σημαντική βαθμολογική ανάσα στη Λάρισα.

Το ματς:

Με στόχο να αποφύγουν τις «γκέλες» στην άμυνα, αφού η μπάλα έπαιρνε πολλά φάλτσα κάθε φορά που έσκαγε στο έδαφος, παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες. Οι βαθιές μπαλιές και οι πολλές σέντρες ήταν ο κύριος τρόπος έκφρασης επιθέσεων, με τις εναλλαγές της μπάλας στο έδαφος να θεωρούνται όνειρο θερινής νυκτός. Η πρώτη ευκαιρία του ματς ήρθε μόλις στο 11’, όταν ο Σουάνης βρέθηκε τετ α τετ με τον Βιέρα, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ. Στο 37’ και πάλι οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Βάλλας αστόχησε με κεφαλιά από πολύ καλή θέση, ύστερα από κεφαλιά πάσα του Στίνγκα.

Αντίθετα με την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, οι «βυσσινί» στην πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία σκόραραν, όταν στο 41’ ο Μπλάζεκ από κοντά πλάσαρε τον ο Γκσπούρνινγκ, ο οποίος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπλάζεκ και πάλι, σούταρε δυνατά προς την εστία των Ακριτών, αλλά αυτή τη φορά ο Αυστριακός πορτιέρο απέκρουσε εντυπωσιακά κρατώντας το 1-0 στο ημίχρονο.

Πιο επιθετική θέλησε να κάνει την ομάδα του στο δεύτερο 45λεπτο ο τεχνικός των γηπεδούχων, ώστε να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας μάλιστα ως κύριο εκφραστή τους τον Έλινγκτον. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από την πλευρά του τράβηξε τους παίκτες του κοντά στην εστία του Βιέρα, θέλοντας να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το προβάδισμα που είχε. Η φλύαρη υπεροχή της SKODA δεν της απέφερε κάποιο τέρμα, κινδυνεύοντας μάλιστα να δεχθεί γκολ από την ΑΕΛ σε αντεπίθεση, με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σπάθα.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας (75' Ζιέντσουκ), Κωστούλας, Τζάγκι, Μπούγκα (46' Στρμπα), Στίνγκα, Έλινγκτον, Πόι, Βάλλας, Σουάνης (61' Λέιτε)
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Κιντάνα, Τζιωρτζόπουλος, Λουτσιάνο

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν (71' Ααράμπ), Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο, Ρομέου (80' Κυριακίδης), Βελάσκο, Σκάτσελ (88' Ζέσους), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ
Στον πάγκο: Σέρεμετ, Τουάμα, Μετίν, Πούρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES