13 Φεβ 2010

Μενεγκάτσο: «Ομάδα με μεγάλη πείρα ο Ολυμπιακός»

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στους «16» του Champions League για Ολυμπιακό και Μπορντό, όπως δήλωσε ο Φερνάντο Μενεγκάτσο στο «Goal». «Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες και γι' αυτόν το λόγο οι πιθανότητες των δύο ομάδων για νίκη είναι στο 50-50», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος κεντρικός χαφ.

Τι γνώμη έχεις για τους παίκτες του Ολυμπιακού; Ποιους γνωρίζεις και ποιους υπολογίζεις πολύ;

«Δεδομένα ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Για παράδειγμα ο Μαρέσκα -που έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες όπως η Φιορεντίνα, η Γιουβέντους, η Σεβίλλη-, ο Ντουντού και ο Λεονάρντο. Βέβαια δεν τους γνωρίζω προσωπικά, γιατί δεν έχω υπάρξει συμπαίκτης με κάποιον απ' αυτούς, αλλά τους έχω παρακολουθήσει κατά καιρούς και έχω πολύ καλή άποψη».

Πώς αντιμετωπίζεις τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τόσο εσύ όσο και οι συμπαίκτες σου;

«Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα παίξουμε με την πρωταθλήτρια Ελλάδας, μια ομάδα με μεγάλη πείρα, που σχεδόν κάθε χρόνο αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ και γνωρίζει καλά τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Δεν είναι τυχαίο που ένας σύλλογος παίρνει τόσα χρόνια το πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε πως όλες οι ομάδες δυσκολεύονται στην έδρα του Ολυμπιακού. Δεν έχει σημασία αν λέγεσαι Μπορντό, Ρεάλ ή Μίλαν. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις υπόλοιπες και γι' αυτόν το λόγο οι πιθανότητες των δύο ομάδων για νίκη είναι στο 50-50. Εμείς θα παίξουμε όπως ξέρουμε και όπως πρέπει για να πάρουμε τη νίκη».

Γνωρίζεις σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιακός αυτόν τον καιρό;

«Ξέρω πως ο Ολυμπιακός είχε κάποια προβλήματα τραυματισμών που είχαν επηρεάσει την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Επίσης έχει προχωρήσει και σε αλλαγή προπονητή, οπότε λογικά θα υπάρχει διαφορετική ψυχολογία στους παίκτες και πόσο μάλλον σε έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς όμως δεν πρέπει να κοιτάμε τα προβλήματα του Ολυμπιακού, γιατί μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεων».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού τι γνωρίζεις;

«Είμαι ενήμερος πως το Καραϊσκάκη είναι μια καυτή έδρα, ένα τρομερό γήπεδο γεμάτο από παθιασμένους φιλάθλους που δεν σταματάνε να φωνάζουν. Κι αυτό θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη δουλειά μας. Αν ρωτάτε πάντως την άποψή μου, σαν ομάδα μας αρέσει να παίζουμε σε τέτοια γήπεδα. Είναι μεγάλη πρόκληση. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε και να παίξουμε όπως πρέπει».

Και εσείς όμως έχετε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, με τα τελευταία αποτελέσματα να μην είναι τα καλύτερα.

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα, καθώς ανά τρεις ημέρες παίζουμε και από ένα ματς. Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει τον προπονητή μας για το πώς θα διατηρήσει φρέσκια και ξεκούραστη την ομάδα. Ξέρουμε πως θα είναι και για εμάς πολύ δύσκολο, όμως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά ούτε να επηρεαστούμε από αυτό. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει πάντα, να παίξουμε καλά και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES