15 Δεκ 2009

Νιόπλιας: «Θέλω να είμαστε νικητές και ...άντρες»

Τη νίκη και όχι τον ένα βαθμό, που θα του δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, θα αναζητήσει ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση της Τετάρτης με την Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ. Αυτό ξεκαθάρισε ο Νίκος Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αγώνα. «Είναι αυτονόητο. Φυσικά και θα πάμε για τη νίκη, αλλά θα πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση του αγώνα», πρόσθεσε ο τεχνικός του τριφυλλιού.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις:

Το παιχνίδι με την Ντιναμό

«Είναι μια ομάδα που έχει Ιταλό προπονητή και ιταλικά χαρακτηριστικά, με κοντά τις γραμμές. Θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της και να εξουδετερώσουμε τα προτερήματά της. Έχουμε εικόνα γι αυτή, αλλά εμείς πρέπει να έχουμε το πάνω χέρι. Όλα να τα περιμένουμε από την ομάδα μας, να δίνουμε βάση στη δική μας ομάδα και ιδίως τώρα που παίζουμε στο σπίτι μας. Γνωρίζω ότι έχει αλλάξει 2-3 προπονητές από την αρχή της σεζόν, αλλά το στίγμα της το έχει βάλει Ιταλός από το καλοκαίρι, γι αυτό και λέω ότι είναι ιταλική ομάδα.

Λέμε ότι το καλύτερο είναι η νίκη με καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε στο μυαλό μας αντιποδόσφαιρο για να παίρνουμε τις νίκες. Δεν έχουμε τέτοιες σκέψεις. Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, και σίγουρα στο ένα για το πρωτάθλημα θα έχουμε μεγαλύτερη επιθετικότητα. Στο αυριανό, αντίθετα, πρέπει να έχουμε μια σωστή διαχείριση».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται βελτίωση ο ΠΑΟ:

«Δεν χρειάζεται να αλλάξουν πολλά πράγματα. Ο κάθε τεχνικός πρέπει να βάζει δικά του πράγματα, αλλά δεν είναι κακά τα πράγματα στην ομάδα. Αν μπορείς να περνάς αυτό που θέλεις σιγά-σιγά, είναι καλό. Δεν είναι όλα τα πράγματα στραβά. Ήταν ένας αναγνωρισμένος προπονητής. Δεν χρειάζεται να μιλάμε, ούτε να μιλάμε για κανέναν αρνητικά. Πάντα θετικά. Για μένα δεν είναι έτσι το ποδόσφαιρο, να ισοπεδώνουμε τα πάντα όταν φεύγει κάποιος και όταν έρχεται ο επόμενος να τα αλλάζει όλα. Μπορεί ένας να μην μπορούσε να κολλήσει εδώ και να πάει να κολλήσει αλλού. Το ποδόσφαιρο είναι και χημεία, να νιώσεις σαν στο σπίτι σου, είναι πολλά πράγματα».

Το παιχνίδι με τον Ηρακλή:

«Πιο πολύ μου άρεσε η αντίδραση των παικτών που πανηγύρισαν το γκολ με τον Ηρακλή. Είχαμε φτάσει σχεδόν στο τέλος του αγώνα, λίγο χρόνο ήθελε και θέλαμε πολύ τη νίκη. Αν υπάρχει αυτό το πνεύμα... Μου άρεσε και η αντίδραση στο φάουλ του Σισέ. Θέλω να είμαστε άνδρες, να είμαστε νικητές, όλοι μαζί να μην αντέχουμε την αδικία, να έχουμε ένα πνεύμα ομαδικότητας».

Τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Θέλω τρεις νίκες στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια (δηλαδή, με Ντιναμό, ΠΑΣ Γιάννινα και Εργοτέλη) ώστε στη συνέχεια να έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε, να προσθέσω και εγώ κάποια πράγματα. Πρέπει να μάθω εγώ καλά τους παίκτες και εκείνοι εμένα. Δεν είμαι ούτε μία εβδομάδα στον Παναθηναϊκό και η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη για όλους. Όμως, είδα πολλά θετικά πράγματα στην ομάδα και θέλω να τα βγάζουμε στο γήπεδο, όπως κάναμε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Εκεί ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες, πιέζαμε, θέλαμε τη νίκη και το δείξαμε».

Για τον Νίνη:

«Νομίζω ότι φέτος είχε πολύ χρόνο συμμετοχής ο Σωτήρης και το έχω πει και το λέω πολλές φορές. Είτε ένας παίκτης είναι παιδάκι, είτε μεγάλος κ.λπ. Πρώτα πρώτα πρέπει αυτός να ευχαριστιέται το παιχνίδι. Αν νιώθει καλά με τον εαυτό του, ότι παίζω και δημιουργώ, είναι καλό δικό του, καλό των συμπαικτών του, του προπονητή, της ομάδας. Ολοι το εισπράττουμε, το εισπράττει ο σύλλογος. Λέμε πολλές φορές ότι ένας παίκτης παίζει για τον εαυτό του. Δεν παίζει για εκείνον, παίζει με την καλή έννοια για τον εαυτό του. Αν δει ότι κάποιος άλλος είναι κουρασμένος, να τρέχει και γι’ αυτόν. Όπως την επόμενη φορά θα το κάνει ο άλλος για εκείνον. Ο Νίνης είναι ένα παιδί με ταλέντο, υπάρχουν και ξένα δημοσιεύματα. Είναι ένα ταλέντο που όλοι θέλουμε να πάει ψηλά. Όπως και όταν κάποιος είναι στα 35 ή στα 36 θέλουμε να παίρνουμε κάτι, έτσι θέλουμε και να βελτιώνουμε ένα ταλέντο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES