9 Δεκ 2009

Εκδικάστηκε η αίτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για το άρθρο 99

Εκδικάστηκε, σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο, η αίτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου δυο μήνες.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ, είναι πως διατήρησε σε ισχύ την προσωρινή αναστολή διώξεων των πιστωτών, που είχε εκδοθεί τον περασμένο Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει χρήματα από την ΑΕΚ μέχρι την έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο, όπως επίσης και ότι το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν κινδυνεύει με έκπτωση.

Η αντιδικία υπήρξε σκληρή και το δικαστήριο, αφού έδωσε προθεσμία τριών ημερών για την κατάθεση πρόσθετων εγγράφων, ολοκλήρωσε την εκδίκαση διατηρώντας σε ισχύ την προσωρινή αναστολή διώξεων των πιστωτών, που είχε εκδοθεί τον περασμένο Αύγουστο. Αυτή είναι και η μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει χρήματα από αυτήν ούτε και να ζητήσει την έκπτωση του πιστοποιητικού συμμετοχής της στο πρωτάθλημα έως ότου εκδοθεί η απόφαση.
Στην ΑΕΚ είναι αισιόδοξοι ότι το δικαστήριο θα υπαγάγει τελικά την ΚΑΕ στο άρθρο 99. Αν αυτό τελικά συμβεί θα σημαίνει ότι για άλλους τρεις μήνες θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές προκειμένου να επιτευχθεί διακανονισμός, ο οποίος θα έχει διάρκεια δύο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES