9 Δεκ 2009

Τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια

Πέφτει το βράδυ της Τετάρτης η αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League και τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια βρίσκουν κάτοχο. Ήσυχες… κοιμούνται Φιορεντίνα, Λιόν, Σεβίλλη και Άρσεναλ που έχουν ήδη προκριθεί. Χαμός στον έκτο όμιλο όπου και οι τέσσερις ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης. «Τελικός» μεταξύ Στουτγκάρδης και Ουνιρέα στο έβδομο γκρουπ.

Ε’ Όμιλος

Η πρώτη θέση είναι η μοναδική εκκρεμότητα στον πέμπτο όμιλο, καθώς Φιορεντίνα και Λιόν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και η Λίβερπουλ θα περιοριστεί στην έξοδο στο Europa League. Οι «βιόλα» δοκιμάζονται στο «Άνφιλντ» έχοντας διαφορά δύο βαθμών από τη Λιόν. Η ιταλική ομάδα τερματίζει πρώτη εφόσον η Λιόν δεν νικήσει την Ντέμπρετσεν στο «Ζερλάν» ή σε περίπτωση νίκης επί της Λίβερπουλ. Όμως περνά και με ισοπαλία, υπό την προϋπόθεση πως η Λιόν δεν θα νικήσει με διαφορά άνω του ενός γκολ τους Ούγγρους (στα μεταξύ τους ματς οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με 1-0 και σε ισοβαθμία θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων στο γκρουπ, που είναι 12-6 για τη Φιορεντίνα και 8-3 για τη Λιόν). Η Λίβερπουλ αναμένεται να παραταχθεί με τους Τόρες και Ακουιλάνι, που έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς, ενώ για τη Φιορεντίνα εκτός μάχης είναι οι Νταϊνέλι, Γκαμπερίνι και Μούτου. Η Λιόν θα αγωνιστεί χωρίς τους Τουλαλάν, Μποντμέρ και Άντερσον.

Πρόγραμμα:

Λίβερπουλ-Φιορεντίνα
Λιόν-Ντέμπρετσεν

Βαθμολογία

1. Φιορεντίνα 12 (12-6)
2. Λιόν 10 (8-3)
3. Λίβερπουλ 7 (4-5)
4. Ντέμπρετσεν 0 (5-15)

Στ’ Όμιλος

Καμία ομάδα δεν είναι… ξεγραμμένη στον έκτο όμιλο κι όλες διεκδικούν την πρόκριση στους «16». Σε καλύτερη θέση από όλους βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, που αντιμετωπίζει τη Ντιναμό στο Κίεβο και προκρίνεται ακόμη και με ήττα, αρκεί αυτή να έρθει με διαφορά ενός γκολ ή αν το άλλο ματς ανάμεσα στην Ίντερ και τη Ρούμπιν Καζάν έρθει ισόπαλο. Οι Καταλανοί ταξίδεψαν για την Ουκρανία χωρίς τον Τσιγκρίνσκι, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, και τον Γέφρεν, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Μιλίτο. Η Ντιναμό Κιέβου χρειάζεται νίκη με 2-0 ή διαφορά τριών τερμάτων για να προκριθεί σίγουρα ή απλή νίκη εφόσον το άλλο ματς λήξει ισόπαλο. Εκτός μάχης είναι ο τραυματίας αμυντικός Χατσερίντι.

Η Ίντερ χρειάζεται νίκη για να προκριθεί, κάτι που συμβαίνει και με ισοπαλία μέχρι 2-2. Αντίθετα αποκλείεται σε περίπτωση ήττας από τους πρωταθλητές Ρωσίας ή ισοπαλίας άνω του 2-2. Απών για τους «νερατζούρι» θα είναι ο τιμωρημένος Κίβου, ενώ επιστρέφει ο Σνάιντερ.

Πρόγραμμα:

Ίντερ-Ρούμπιν Καζάν
Ντιναμό Κιέβου-Μπαρτσελόνα

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 8 (5-2)
2. Ίντερ 6 (5-6)
3. Ρούμπιν Καζάν 6 (4-5)
4. Ντιναμό Κιέβου 5 (6-7)

Ζ’ Όμιλος

Η Σεβίλλη έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση υποδέχεται την αδιάφορη (μιας και θα είναι σίγουρα τέταρτη) Ρέιντζερς και με νίκη ή ισοπαλία είναι σίγουρα πρώτη στον έβδομο όμιλο, κάτι που θα συμβεί και στην περίπτωση που η Ουνιρέα δεν νικήσει τη Στουτγκάρδη στη Γερμανία. Η ομάδα της Ανδαλουσίας αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Λουίς Φαμπιάνο, Αντριάνο, Φάτσιο, Εσκουντέ και Ακόστα.

Το άλλο εισιτήριο του ομίλου κρίνεται επί γερμανικού εδάφους. Η Στουτγκάρδη, με νέο προπονητή τον Κρίστιαν Γκρος στη θέση του Μάρκους Μπάμπελ, προκρίνεται μόνο με νίκη, ενώ στην Ουνιρέα αρκεί η ισοπαλία. Οι Λάνιγκ, Χίτσλσπεργκερ, Κεντίρα και Κουζμάνοβιτς δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν τους γηπεδούχους, ενώ από τους Ρουμάνους θα λείψει ο Μαφτέι.

Πρόγραμμα:

Στουτγκάρδη-Ουνιρέα Ουρζιτσένι
Σεβίλλη-Ρέιντζερς

Βαθμολογία

1. Σεβίλλη 10 (10-4)
2. Ουνιρέα Ουρζιτσένι 8 (7-5)
3. Στουτγκάρδη 6 (6-6)
4. Ρέιντζερς 2 (4-12)

Η’ Όμιλος

Την ώρα που ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άρσεναλ και προκρίνεται με ισοπαλία ως δεύτερος, η Σταντάρ Λιέγης φιλοξενεί την Άλκμααρ. Οι πρωταθλητές Βελγίου προκρίνονται μόνο σε περίπτωση που νικήσουν και ταυτόχρονα χάσει ο Ολυμπιακός, ενώ οι πρωταθλητές Ολλανδίας θέλουν μόνο νίκη για να τερματίσουν τρίτοι και να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League. Ο Λάζλο Μπόλονι δεν υπολογίζει για τους γηπεδούχους τους Μανγκαλά, Καρσελά και Ντεφούρ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μποκανί. Η Άλκμααρ που συμφώνησε με τον Ντικ Άντβοκαατ μετά την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν (υπηρεσιακός προπονητής ο Σότα Αρβελάτζε), θα έχει στις τάξεις της τον Ελ Χαμνταουί, αλλά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μορένο και εκτός μάχης είναι οι Ντιντούλιτσα, Πόουλσεν, Λούικ, Ελμ και Άρι.

Πρόγραμμα:

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης-Άλκμααρ

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 13 (12-4)
2. Ολυμπιακός 7 (3-5)
3. Σταντάρ Λιέγης 4 (6-8)
4. Άλκμααρ 3 (3-7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES