9 Δεκ 2009

Όπως με τη Βέρντερ!

Να επαναλάβει την επιτυχία του 2007 όταν νίκησε την Βέρντερ Βρέμης και πέρασε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει ο Ολυμπιακός απόψε κόντρα στην Άρσεναλ (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ). Και τότε… προκρινόταν με νίκη ή ισοπαλία. Και τότε, είχε πολλές απουσίες. Στις διαφορές η απουσία του Στολτίδη, ο οποίος είχε πετύχει τα δύο από τα τρία γκολ. Προσοχή συνέστησε ο Νίκος Σαργκάνης μέσω του NovaΣΠΟΡ Fm 94.6.

Οι Πειραιώτες θέλουν τη νίκη, όμως τους αρκεί και ο βαθμός της ισοπαλίας ή στη χειρότερη περίπτωση να χάσουν από την Άρσεναλ, εφόσον η Σταντάρ Λιέγης δεν νικήσει την Άλκμααρ (στο άλλο παιχνίδι του 8ου ομίλου). Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα έχουν τη στήριξη του 12ου παίκτη τους, του κόσμου τους, ο οποίος θα προσπαθήσει να σπρώξει την ομάδα στους «16» του Champions League.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα γράψουν ιστορία, αν η ομάδα περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αφού θα πάρουν την πρόκριση από ομίλους (δύο φορές του Champions League) για τρίτη σερί χρονιά, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην πορεία του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πλάνο του Ζίκο

Ο Ζίκο δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα παρατάξει τον Ολυμπιακό κόντρα στην Άρσεναλ, όπως στην Ξάνθη, και δεν προτίθεται να αλλάξει την ενδεκάδα που κέρδισε στα Πηγάδια.

Ο Βραζιλιάνος θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γκαλίτσιο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού και ο Μαρέσκα, έχοντας στα πλάγια τους Γκαλέτι (δεξιά) και Λεονάρντο (αριστερά). Πίσω από τον προωθημένο Μήτρογλου θα βρίσκεται ο Όσκαρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Ντομί, Πάντος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης και Ζαϊρί. Εκτός έμειναν ο Παναγόπουλος, ο Τοροσίδης (έχει κάποιες ελπίδες να παίξει με τον Πανθρακικό), ο Στολτίδης, ο Λεντέσμα, ο Ντάρμπισαϊρ (θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του το νέο έτος), ο Ζεβλάκοφ και ο Ντιόγο (σ.σ.: οι δύο τελευταίοι ενδέχεται να δώσουν το «παρών» στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη).

Πώς θα αγωνιστούν οι «κανονιέρηδες»

Οι αρκετές απουσίες της Άρσεναλ αναγκάζουν τον Αρσέν Βενγκέρ να την παρατάξει με πολλές αλλαγές. Το αποψινό παιχνίδι αποτελεί μία πρόκληση για τα «μωρά» του Αλσατού τεχνικού, ο οποίος δεν διστάζει να ρισκάρει και να βάλει νεαρούς ποδοσφαιριστές σε ένα αδιάφορο για την ομάδα του αγώνα.

Η αρχική σύνθεση των Λονδρέζων θα είναι η εξής: Φαμπιάνσκι (τερματοφύλακας), Τζίλμπερτ (δεξί μπακ), Μπάρτλεϊ, Σιλβέστρ (κεντρικοί αμυντικοί), Κρουζ (αριστερό μπακ), Σονγκ, Ράμσεϊ (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Γουόλκοτ (δεξί χαφ), Μερίδα (αριστερό χαφ), Γουίλσιρ (πιο μπροστά) και Βέλα (επιθετικός).

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μανόνε, Κοκέλεν, Ιστμοντ, Εμάνουελ-Τομας, Άιλινγκ, Ράνταλ και Σουνού. Στην Αγγλία έμειναν για διάφορους λόγους οι Ροζίτσκι, Εμπουέ, Γκαλάς, Τραορέ, Εντουάρντο, Φαν Πέρσι, Μπέντνερ, Γουόλκοτ, Ντιαμπί, Κλισί, Γκιμπς και Τζουρού.

Τα κέρδη από την ενδεχόμενη πρόκριση

Στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός περάσει στους «16» του Champions League θα μπουν περίπου 3 εκατ. ευρώ στα ταμεία του. Επίσης, αν σήμερα έρθει ισόπαλος με την Άρσεναλ θα πάρει 400.000 ευρώ, ενώ αν τη νικήσει το ποσό θα είναι διπλάσιο! Αν οι Πειραιώτες πάρουν την πρόκριση και παίξουν με κόσμο στο επόμενό τους παιχνίδι, τότε θα προστεθούν άλλες 350-400.000 ευρώ καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί από τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Ζίκο μετά το πέρας του παιχνιδιού με τους «κανονιέρηδες». Αυτή τη στιγμή προέχει ο σημερινός αγώνας και στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο σκέφτονται μόνο αυτό, αφού τα οικονομικά δεδομένα θα είναι διαφορετικά αν η ομάδα παίξει το νέο έτος στο Champions League και διαφορετικά αν συνεχίσει στο Europa League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES