24 Νοε 2009

ΟΣΦΠ: Πάρε το «διπλό»!

Την ευκαιρία να προκριθεί από σήμερα στους «16» του Champions League θέλει να εκμεταλλευτεί απόψε (21:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Mega) ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άλκμααρ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το πρώτο «διπλό» σε ματς μεγάλης δυσκολίας στην Ευρώπη, ύστερα από δύο χρόνια (αν και στην προκριματική φάση της διοργάνωσης o Oλυμπιακός είχε φύγει ως νικητής από τις έδρες της Σλόβαν Μπρατισλάβας και της Σερίφ Τιρασπόλ).

Παρόλα αυτά, οι τελευταίες εμφανίσεις των Πειραιωτών δεν πείθουν ότι μπορούν κάνουν σήμερα την υπέρβαση και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Οι λόγοι είναι δύο: ο πρώτος είναι ότι μετρούν μία νίκη στους τελευταίες πέντε αγώνες και ο δεύτερος είναι τα προβλήματα τραυματισμών που δεν έχουν σταματήσει να ταλαιπωρούν την ομάδα. Κόντρα στις αντιξοότητες, ωστόσο, ο Ολυμπιακός θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ πιθανότατα θα υπάρξει και τρίτη, την τελευταία αγωνιστική στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στην Άρσεναλ, η οποία απόψε φιλοξενεί τη Σταντάρ Λιέγης.

Το πλάνο του Ζίκο

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Ζίκο να χρησιμοποιήσει τον Λεονάρντο στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ύστερα από δύο περίπου μήνες. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός θεωρεί ότι ο συμπατριώτης του μπορεί να παίξει καλύτερα στα άκρα από τον Όσκαρ, που είναι καλύτερος στον άξονα.

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Νικοπολίδη και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Γκαλίτσιο, Ζεβλάκοφ (αν παίξει ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, τότε θα παίξει στα πλάγια), Μέλμπεργκ και Μπράβο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Ντουντού, ο Μαρέσκα, ο Στολτίδης (σ.σ.: για προληπτικούς λόγους εξαιτίας πόνων στο θώρακα έκανε ατομικό πρόγραμμα, αν δεν είναι έτοιμος τότε θα παίξει ο Όσκαρ). Δεξί χαφ θα είναι ο Ζαϊρί, αριστερό ο Λεονάρντο και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Κατσικογιάννης και Νικλητσιώτης. Στην Αθήνα έμειναν οι Ντιόγο, Λεντέσμα, Τοροσίδης, Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ, οι οποίοι έχουν διάφορα προβλήματα τραυματισμών.

Βαθμολογία

1. Άρσεναλ 10 (10-4)
2. Ολυμπιακός 6 (3-5)
3. Σταντάρ Λιέγης 4 (6-6)
4. Άλκμααρ 2 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (09/12):

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης-Άλκμααρ

Πώς θα αγωνιστούν οι Ολλανδοί

Με το κλασικό 4-4-2 θα παρατάξει ο Ρόναλντ Κούμαν την Άλκμααρ κόντρα στον Ολυμπιακό. Η αρχική ενδεκάδα της πρωταθλήτριας Ολλανδίας αναμένεται να αποτελείται από τους: Ρομέρο (τερματοφύλακας), Σβερτς (δεξί μπακ), Μορένο, Μοϊσάντερ (κεντρικοί αμυντικοί), Πόουλσεν (αριστερό μπακ), Χόλμαν (δεξί χαφ), Σάαρς, Μέντες (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Μάρτενς (αριστερό χαφ), Ντεμπελέ και Λενς (επιθετικό δίδυμο).

Την αποστολή της ολλανδικής ομάδας συμπληρώνουν οι Ντιντούλιτσα, Κλαβάν, Ποκογκνιόλι, Βερνμπλουμ, Λουάικξ, Φαν ντερ Φέλντεν, Άρι ντα Σίλβα και Πέλε. Τραυματίες είναι ο Χέιμπλοκ, ο Ελ Χαμνταουί και ο Γιάλιενς, ενώ ο Ράσμους Ελμ κρίθηκε ανέτοιμος.

Αγωνία για «Τόρο»-Γκαλέτι

Την Κυριακή είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως ακόμη στον Ολυμπιακό δεν γνωρίζουν αν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα μπορέσουν να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Αργεντινός έχει ελάχιστες ελπίδες, αλλά λέει ότι θα το παλέψει. Το ιατρικό επιτελείο των «ερυθρόλευκων» φοβάται τον κίνδυνο υποτροπής και μήπως μπει για μεγάλο διάστημα στα… πιτς. Όσον αφορά τον «Τόρο», προχθές αισθάνθηκε νέες ενοχλήσεις και δεν αποκλείεται να μην παίξει κόντρα στους «πράσινους». Σίγουρα εκτός είναι οι Ντιόγο, Νταρμπισάιρ και Λεντέσμα, οι οποίοι συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES