24 Νοε 2009

ΑΕΚ: Ορίζουν ημερομηνία


Στα χέρια του Νίκου Θανόπουλου αναμένεται να βρίσκονται εντός της ημέρας τις εξουσιοδοτήσεις των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, που ο Χαράλαμπος Κοζώνης έχει ζητήσει για να υπογράψει το προσύμφωνο αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του συλλόγου. Ήδη τα πληρεξούσιά τους έχουν στείλει Νάσος Θανόπουλος, Γκίκας Γκούμας και Παντελής Αθηνής, ενώ ο Πέτρος Παππάς (που ζήτησε μέσω δικηγόρου πλήρη εικόνα για τα χρέη της ΠΑΕ) έχει εκχωρήσει τις μετοχές του στον Νίκο Νοτιά. Οι μέτοχοι έχουν επιφυλάξεις για την οικονομική επιφάνεια του Ελληνοαμερικανού υποψηφίου επενδυτή, ωστόσο δεν θα προβάλουν εμπόδια αφενός γιατί δεν δείχνουν διάθεση να χρηματοδοτήσουν άλλο την επένδυση που έκαναν πριν από πέντε χρόνια και αφετέρου γιατί δεν έχουν να προτείνουν κάποια καλύτερη λύση.

Μόλις τα πληρεξούσια συγκεντρωθούν, ο Νίκος Νοτιάς και ο Χαράλαμπος Κοζώνης θα ορίσουν ημερομηνία για την υπογραφή του προσυμφώνου (πιθανότατα στην Αθήνα), με τον 65χρονο επενδυτή να προσκομίζει και την εγγυητική τραπέζης αξίας 19 εκατ. ευρώ, που υποστηρίζει πως ήδη έχει εκδοθεί. Πάντως το προσεχές διήμερο δεν αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο «αρραβώνας», αφού στις ΗΠΑ γιορτάζεται η ημέρα των Ευχαριστιών (25/11) και «παγώνει» τις εξελίξεις. Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών και των δόσεων των συμβολαίων τους.

Περιμένει αποτελέσματα από το group therapy

Ικανοποιημένος από την ομαδική… ψυχοθεραπεία και τη συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και αισιοδοξεί πως θα φέρει αποτελέσματα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έδωσε το λόγο στους παίκτες κι εκείνοι του είπαν ό,τι τους απασχολεί αναζητώντας από κοινού τη λύση στα προβλήματα που υπάρχουν. Αναγνώρισε τα λάθη του («Φταίω κι εγώ, έχω κάνει λάθη») και τόνισε πως «όντως είμαστε άτυχοι και σε αρκετά ματς έχουμε αδικηθεί από τη διαιτησία, αλλά είμαι βέβαιος πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα».

Από πλευράς παικτών, ο Νάτσο Σκόκο τόνισε πως η ευθύνη ανήκει στους παίκτες («εμείς φταίμε»), ο Γκουστάβο Μαντούκα ζήτησε περισσότερο παιχνίδι από τα άκρα και λιγότερες αλλαγές συστήματος και εναλλαγές θέσεων, ο Παντελής Καφές έδωσε το σύνθημα για περισσότερη δουλειά, ο Σεμπαστιάν Σάχα κάλεσε άπαντες να κάνουν αυτοκριτική, ενώ ο Νίκος Καράμπελας έθεσε θέμα πολυφωνίας που προκαλεί δυσλειτουργίες και ζήτησε βελτίωση των σχέσεων των παικτών μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Γιάχιτς: «Να επιστρέψω το συντομότερο»

Η περασμένη εβδομάδα ήταν πολύ άσχημη για τον Σάνελ Γιάχιτς, αφού αρχικά έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το Σάββατο υπέστη θλάση, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 20 ημέρες και συγκεκριμένα τα παιχνίδια ΠΑΟΚ, Έβερτον, Πανιώνιο και Λεβαδειακό. «Πάνω που συνήλθα από τον αποκλεισμό από την Πορτογαλία ήρθε ο τραυματισμός μου. Δεν μπορώ, όμως, να παραδοθώ στη μοίρα μου. Θα προσπαθήσω να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σε εφημερίδα της πατρίδας του ο διεθνής μεσοαμυντικός.

Σε αντίθεση με τον Γιάχιτς, ετοιμοπόλεμοι για τον αγώνα του Σαββάτου θα είναι οι Καράμπελας (αιμάτωμα στο μηρό) και Αραούχο (κάκωση στο χέρι), ενώ δύσκολα θα τα καταφέρουν οι Νέμεθ και Ενσαλίβα, που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος, που προπονήθηκε για πρώτη φορά κανονικά μετά τον τραυματισμό του, θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες ακόμη προτού να είναι ξανά διαθέσιμος, ενώ ο Ζεράλντο Άλβες είναι σε καλή κατάσταση και σύντομα θα πάρει χρόνο συμμετοχής.

«Καμία ενημέρωση από Τουλούζ για Τζεμπούρ»

Σε αναζήτηση ομάδας, σε πρώτη φάση για προπονήσεις και εν συνεχεία για μεταγραφή, βρίσκεται ο Ράφικ Τζεμπούρ, που είναι στη Γαλλία. Ο μάνατζερ του Αλγερινού φορ, Γιάννης Λυπημένος, δήλωσε άγνοια στη «SportDay» για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Τουλούζ. «Καμία ομάδα δεν έχει ενημερώσει ακόμη αν θα κινηθεί τον Ιανουάριο», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES