24 Νοε 2009

«Θα ήταν το τελευταίο…»

Σχεδόν βέβαιο θεωρούσε το «αντίο» του Ότο Ρεχάγκελ ο Γιάννης Τοπαλίδης σε περίπτωση μη πρόκρισης της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Το διαισθανόμασταν πως σε περίπτωση που δεν πήγαινε κάτι καλά, αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι. Δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβεις. Όμως δεν σκεφτόταν κανείς το δικό του μέλλον. Η μεγαλύτερη πίεση ήταν να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε ο συνεργάτης του Γερμανού ομοσπονδιακού προπονητή, ενώ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για το μέλλον του «Herr Otto» στον ελληνικό πάγκο μετά το Μουντιάλ. «Δεν έχουμε κάνει καμία τέτοια συζήτηση και συνεπώς δεν θα μπορούσα να απαντήσω κάτι τέτοιο. Τον βλέπω ότι είναι δυνατός και ορεξάτος, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό του».

Παράλληλα, τόνισε πως ο Ότο Ρεχάγκελ δεν θεωρεί πως η πρόκριση είναι απάντηση προς τους επικριτές του: «Ο κύριος Ρεχάγκελ δεν θέλει ο Τύπος να είναι προσβλητικός. Λέει πως όταν έρχονται άσχημα αποτελέσματα είναι φυσικό να γράφονται άσχημα πράγματα. Η καλύτερη απάντηση είναι το αποτέλεσμα. Δεν θεωρεί πως με την πρόκριση έδωσε απάντηση σε κάποιους. Είναι ρεαλιστής».

Επίσης επανέλαβε πως η ατμόσφαιρα στις τάξεις της Εθνικής παραμένει άριστη, παρά τα όσα είχαν ακουστεί το δίμηνο πριν τους αγώνες μπαράζ. «Το κλίμα ήταν πάντα καλό και παραμένει. Δεν ξέρω από πού βγήκαν αυτά τα πράγματα από τα ΜΜΕ. Το μόνο που είχε συμβεί ήταν να πει ένας παίκτης στον άλλο στο ημίχρονο ενός αγώνα ‘Μη φωνάζεις, μας αγχώνεις’. Όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, όλοι είμαστε στενοχωρημένοι. Το κλίμα όμως ουδέποτε διαταράχθηκε».

Γυρνώντας στην ιστορική πρόκριση επί της Ουκρανίας, ο Γιάννης Τοπαλίδης είπε: «Ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε γκολ στο Ντόνετσκ. Οι Ουκρανοί είχαν πρόβλημα στο σκοράρισμα στην έδρα τους. Είχαμε δώσει οδηγία να πετύχουμε και δεύτερο γκολ για να τους αποτελειώσουμε. Όλοι οι παίκτες ήταν ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι στο ημίχρονο. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε ξανά, αλλά κρατήσαμε το μηδέν. Όταν παίζουμε εκτός έδρας και οι αντίπαλοι είναι το φαβορί, μας πηγαίνει καλύτερα. Είμαστε καλύτεροι όταν παίζουμε με αντεπιθέσεις και αμυντικά».

Η αποτυχία της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ δεν «βαραίνει» πλέον κανέναν. «Σε αυτόν τον όμιλο μπορούσαμε κι έπρεπε να βρεθούμε πρώτοι. Όταν έγινε η κλήρωση οι Ισραηλινοί έλεγαν ή τώρα ή ποτέ. Και οι άλλοι πίστευαν πως ήταν φαβορί. Αδικηθήκαμε, αλλιώς θα περνούσαμε πρώτοι».

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν για την Εθνική, που χθες βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μία εκδήλωση με πολλές απουσίες. «Ο κύριος Ρεχάγκελ είχε ένα ραντεβού στη Γερμανία και δεν μπορούσε να έρθει. Ήταν ευδιάθετος, η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη και όταν ο πρώτος πολίτης της χώρας πιστεύει κάτι τέτοιο, αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη».

Επόμενο μέλημα για την Εθνική είναι η κλήρωση για τα τελικά του Μουντιάλ και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. «Δεν έχουμε ασχοληθεί με το ποιος θα μας πέσει στην κλήρωση. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Απολαμβάνουμε αυτό που πετύχαμε, είναι μεγάλη επιτυχία. Έχουμε πάει σε δύο EURO, ένα Συνομοσπονδιών και τώρα ένα Μουντιάλ τα τελευταία χρόνια. Θα δώσουμε ένα φιλικό στις 3 Μαρτίου και πριν φύγει η ομάδα για τη Νότιο Αφρική θα παίξουμε άλλα δύο με τρία παιχνίδια. Η προετοιμασία δεν θα γίνει στη Γερμανία».

Ερωτηθείς για το αν αναμένονται εκπλήξεις στην 23μελη αποστολή για την τελική φάση, απάντησε: «Παρακολουθούμε συνεχώς τους Έλληνες παίκτες κι έχουμε μία λίστα. Νομίζω πως τον πρώτο λόγο έχουν οι παίκτες που κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Αν όμως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα διακριθούν και μπορούν να μας βοηθήσουν, ίσως να κληθούν».

Τέλος, αναφέρθηκε στο δικό του ρόλο ως δεξί χέρι του Ότο Ρεχάγκελ. «Ο βοηθός ενημερώνει για τα πάντα το αφεντικό. Παρακολούθησα τα δέκα επίσημα και τα πέντε φιλικά της Ουκρανίας, Αυτό δεν το κάνω μόνο εγώ, αλλά κάθε βοηθός προπονητής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES