20 Νοε 2009

Σαλπιγγίδης: «Χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε»

Χαμηλά κράτησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τον πήχη για την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. «Θα πάμε για μία αξιοπρεπή παρουσία, έχουμε ικανότητες, αλλά, πάνω απ' όλα, κοιτάμε να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε», τόνισε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού στη «SportDay». «Τα λένε όλα οι αριθμοί για τον Ρεχάγκελ», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σαλπιγγίδης στη «SportDay»

«Ημασταν αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα. Αυτό είπαμε πριν από το παιχνίδι. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πώς θα σου πάει ένα ματς, αλλά είσαι σίγουρος για το τι θα δώσεις. Κι εμείς θέλαμε να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Την ψυχή μας. Ακόμα κι αν δεν ερχόταν η πρόκριση, έπρεπε να δείξουμε ότι έχουμε παλέψει για να πετύχουμε», δήλωσε αρχικά ο φορ του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στο πάθος που έδειξαν οι διεθνείς.

Ερωτηθείς πώς αντιμετωπίζουν στη «γαλανόλευκη» τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απάντησε: «Ακόμα πανηγυρίζουμε κι απολαμβάνουμε την επιτυχία. Θα πάμε στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά του κόσμου και θα ακουστούν πάλι πολλά όταν έρθει η ώρα. Πάμε, λοιπόν, να το ευχαριστηθούμε. Οταν χαίρεσαι αυτό που κάνεις, αυτό θα βγει και στο γήπεδο. Εχουμε 16 χρόνια να πάμε σε αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Η Ελλάδα θα είναι ανάμεσα στους μεγάλους και θέλουμε να το απολαύσουμε, όπως και όλοι οι Ελληνες. Εχουμε έξι μήνες μέχρι τότε. Ούτε διαλέγουμε αντιπάλους. Θα πάμε για μία αξιοπρεπή παρουσία, έχουμε ικανότητες, αλλά, πάνω απ' όλα, κοιτάμε να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε».

Στη συνέχεια, ο 28χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε για τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο της Εθνικής: «Τα λένε όλα οι αριθμοί για τον Ρεχάγκελ. Δεν χρειάζεται οι παίκτες να πούμε κάτι περισσότερο. Μετράει τι έχει πετύχει η Εθνική με αυτόν στον πάγκο και όχι τα λόγια. Συνεχίζει να γράφει ιστορία».

Καταλήγοντας, ο Σαλπιγγίδης αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα οι διεθνείς και ο προπονητής: «Κάποια ματς δεν μας βγήκαν και δεν παίξαμε καλά. Αλλο όμως η κριτική κι άλλο η ισοπέδωση. Ο,τι έγινε, έγινε. Ας χαρούμε όλοι τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό έχει αξία, όχι το παρελθόν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES