20 Νοε 2009

ΑΕΚ: «Ψήνει» Πατσατζόγλου, στόχος η 2η θέση

Τα διοικητικά της ΑΕΚ βρίσκονται σε εξέλιξη. Από τις 10 Ιανουαρίου ο Μπομπ Κοζώνης αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ και επόμενη κίνησή του είναι να «τρέξει» τα μεταγραφικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ένωση» θα στραφεί σε λύσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών, με τον Χρήστο Πατσατζόγλου να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Ήδη έχει γίνει μια διερευνητική επαφή με τον εκπρόσωπο του μέσου της Ομόνοιας, ο οποίος δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο επαναπατρισμού. Στην Κύπρο αμείβεται με 600.000 ευρώ ετησίως, αλλά εκτιμάται πως με καλούς όρους η ΑΕΚ μπορεί να τον προσελκύσει. Το μόνο πρόβλημα είναι πως οι διοικούντες των «τριφυλλοφόρων» δεν πρόκειται να ανάψουν εύκολα το «πράσινο φως». Η ρήτρα που του έχει βάλει είναι μεγάλη και δύσκολα θα μπορεί να αποδεσμευτεί τον Ιανουάριο.

Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι του Σαλπιγγίδη που μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και του Μόρα, ο οποίος αρέσει στον Μπάγεβιτς και ο ίδιος δεν βλέπει θετικά την πιθανότητα να γυρίσει στους Θρακομακεδόνες. Παράλληλα, ο Φάνης Γκέκας είναι στα υπ’ όψη, σε αντίθεση με τον Γιώργο Σαμαρά που έχει ανακοινώσει ότι δεν σκέφτεται να παίξει άμεσα στην Ελλάδα.

Πέραν των μεταγραφικών, ο κ. Κοζώνης έχει πίστη ότι η ΑΕΚ μπορεί να τερματίσει στη δεύτερη θέση μέσω των πλέι-οφ. Για του λόγου το αληθές χθες ειπώθηκε από την πλευρά του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία ότι: «Δεν πιστεύει ότι χάθηκε η χρονιά. Θεωρεί ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να βγει η ΑΕΚ δεύτερη μέσω των πλέι οφ και με ενίσχυση το καλοκαίρι, να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Στα 35εκατ. "καίγεστε" !

Δεν πρόκειται να καλύψει το νέο «φέσι» από την ΦΑΕΕ Αθηνών για προ του 2004 χρέη που εμπίπτουν στο άρθρο 44 (ορίζονται από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ στα 2.8εκατ. ευρώ). Αυτή είναι η απόφαση του Μπομπ Κοζώνη, ο οποίος βάσει του προσυμφώνου που έχει οριστεί δέχεται τα χρέη ύψους 32εκατ. ευρώ και θα αναλάβει την ΠΑΕ αν από τον έλεγχο ορκωτών λογιστών δεν προκύψει απόκλισει πάνω από 7% (σ.σ. 34.2εκατ.).

Μάλιστα, η πλευρά του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία αρνήθηκε να υπογράψει ένα προσύμφωνο με τον όρο ότι: «Η ΠΑΕ δεν φέρει ευθύνη για οτιδήποτε δικόγραφο παρουσιαστεί». «Είστε ΠΑΕ και δεν ξέρετε που χρωστάτε;», ήταν η απάντηση προς του εκπροσώπους της ΑΕΚ. Παράλληλα, όπως είχε αποκαλύψει η «SportDay», o κ. Κοζώνης έχει ζητήσει από τον Νίκο Νοτιά να παρουσιάσει στην υπογραφή του προσυμφώνου (την ερχόμενη τελικά εβδομάδα) δύο πληρεξούσια, από κάθε μέτοχο που του έχει παραχωρήσει τις μετοχές του. Το αίτημα του έγινε δεκτό και ο κ. Νοτιάς έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για να βγουν τα έγγραφα…

Σήμερα έχει προγραμματιστεί ραντεβού του Κοζώνη με τους νομικούς του. Το προσύμφωνο βρίσκεται ήδη στα χέρια του και έχει δεσμευτεί ότι με την υπογραφή του θα επισυνάψει τραπεζική απόδειξη τω 19εκατ. ευρώ που θα καταθέσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις 10 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES