20 Νοε 2009

«Κάρα»: «Δεν είναι λίγο πράγμα να κλαίνε Ρονάλντο-Σεφτσένκο»!


Δίχως φόβο για το τι θα ακολουθήσει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αλλά με διάθεση να ζήσει το όνειρο της συμμετοχής στα τελικά του Μουντιάλ εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, o Γιώργος Καραγκούνης. Ο 32χρονος μέσος επέλεξε τον πιο εμφατικό τρόπο να επαναφέρει στη μνήμη των φιλάθλων τα κατορθώματα της Εθνικής, αναφέροντας τις αντιδράσεις των Σεφτσένκο και Ρονάλντο, μετά τις ήττες από την Ελλάδα!

«Η τελευταία νίκη ήταν η μεγαλύτερη, αφού ο Σεφτσένκο το 2005, που εμείς παραλίγο να πάμε στο Μουντιάλ της Γερμανίας, είχε φύγει και είχε πάει σε κάτι βαφτίσια. Τώρα, μπορεί να κάνει όσα θέλει. Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και όταν οι Ουκρανοί έπαιζαν με τους Τούρκους, εκείνος έφυγε και πήγε στα βαφτίσια. Αν η Τουρκία έπαιρνε το “Χ” στην Ουκρανία, τότε εμείς θα θέλαμε δύο αποτελέσματα στη Δανία. Εκείνος, όμως, σηκώθηκε και έφυγε. Δεν είναι λίγο πράγμα ότι ο Ρονάλντο και ο Σεφτσένκο έβαλαν τα κλάματα κόντρα στην Ελλάδα

Και εγώ πανηγύριζα όταν μάθαμε ότι θα κληρωθούμε την Ουκρανία. Ήταν ένα λόγος παραπάνω να τους δείξουμε ότι κάνανε λάθος. Τους κερδίσαμε και στα δύο παιχνίδια, άλλο αν στο πρώτο εξαιτίας του διαιτητή το παιχνίδι έληξε 0-0. Πήγαμε με το σκεπτικό ότι το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Είχαμε πίστη στις ικανότητές μας»
, ανέφερε ο Καραγκούνης.

Στη συνέχεια, ο «Κάρα» τόνισε: «Η ομάδα δείχνει ξανά το γνωστό της πρόσωπο. Όταν σκοράρουμε, δεν δεχόμαστε γκολ. Για εμάς αυτό είναι το σημαντικότερο. Φάνηκε πόσο θέλαμε να περάσουμε. Ακόμα και ο Χαριστέας γύρισε στην Ουκρανία και έκανε τάκλιν. Αν έχουμε αυτό το σκεπτικό, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Όσον αφορά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, υπογράμμισε: «Όλοι οι νέοι, ακόμα και αυτοί που ήταν μαζί μας πολύ καιρό, δεν ήξερα τι πρέπει να κάνουμε. Στο τελευταίο 20λεπτο παίζαμε στην ουσία με 9 παίκτες, αφού ο Μόρας και ο Παπασταθόπουλος ήταν τραυματίες. Είδα τον Μόρα που δεν μπορούσε να περπατήσει και πίστευα παρόλα αυτά ότι θα κερδίσουμε. Τα πόδια των Ουκρανών ήταν πολύ βαριά».

Ερωτηθείς ποιο ήταν το ματς που έκρινε το αποτέλεσμα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, απάντησε: «Στο παιχνίδι με την Ελβετία ήμουν στο σπίτι και στεναχωρήθηκα πολύ. Σε εκείνο το ματς κρινόντουσαν όλα. Εκείνο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν ότι όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα και όλα οδηγούν στα μπαράζ, τα οποία όπως και να το κάνουμε είναι μια ψυχοφθόρος διαδικασία».


Ο μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε και για τη διαιτησία που συνάντησε η Εθνική στην προκριματική φάση: «Στο παιχνίδι με την Ελβετία δέχθηκε δύο κίτρινες ο Βύντρα που ήταν καθαρή εφεύρεση, ενώ στο Ελλάδα-Ουκρανία που εκείνοι είχαν πολλές κάρτες ο διαιτητής δεν απέβαλλε κανέναν. Μάλιστα, κανείς δεν είπε ότι έγινε πέναλτι στον Σαμαρά στο παιχνίδι με την Μολδαβία. Είμαστε η Εθνική Ελλάδας και είχαμε πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης. Θέλαμε να πάμε στο Μουντιάλ, από μικρά παιδιά όταν βάζαμε στοιχήματα με τους φίλους μας. Ανυπομονούσαμε για αυτή τη στιγμή. Είναι κάτι ασύλληπτο».

Ο 32χρονος παίκτης υπογράμμισε: «Έχουμε δείξει ποιοι είμαστε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Η δική μας ομάδα πρέπει να κρατήσει το ομαδικό πνεύμα και πρέπει να είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει. Μας τιμάει το γεγονός ότι είμαστε μόνο Έλληνες στην ομάδα, αφού οι υπόλοιπες ομάδες έχουν Βραζιλιάνους, Αργεντινούς και παίκτες άλλων εθνικοτήτων. Είμαστε Έλληνες από την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο Καραγκούνης δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος συμπλήρωσε 100 ματς στον πάγκο της Εθνικής: «Σαν προπονητής, αντιμετωπίζει το ίδιο όλα τα παιχνίδια. Ωστόσο, τις δύο ημέρες στην Ουκρανία υπήρχε ένα κλίμα συγκίνησης. Είμαι παλιός και καταλαβαίνω κάποια πράγματα παραπάνω. Εκείνος και ο Τοπαλίδης πιστεύουν ότι ακόμα και με τη Βραζιλία να παίξουμε, μπορούμε να την κερδίσουμε. Αναρωτηθήκαμε από μέσα μας την προηγούμενη του αγώνα στο Ντόνετσκ, μήπως αυτή είναι η τελευταία μας προπόνηση που κάνουμε μαζί τους; Είπαμε σε 90λεπτά πάμε στα ουράνια ή τελειώνουμε».

Κληθείς να μιλήσει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012 και αν ο ίδιος θεωρεί ότι έχει τα αποθέματα να αποτελέσει μέλος της τότε ομάδας, σχολίασε: «Πάμε πολύ μακριά. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να έρθει το Μουντιάλ. Θα πάμε με χαρά, κέφι και θα δούμε τι θα μας φέρει η κλήρωση. Θα στείλουμε τον Ρεχάγκελ για να έχουμε μία καλή κλήρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES