18 Νοε 2009

Υπόκλιση στους «πράσινους»!

Κολακευτικά είναι τα σχόλια των ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων για την ποιότητα και την αξία των Ελλήνων διεθνών του Παναθηναϊκού. Σε χθεσινά τους δημοσιεύματα η «L’ Equipe» και η ιστοσελίδα «goal.com» στάθηκαν στους Σωτήρη Νίνη και Γιώργο Καραγκούνη, θεωρώντας τους «βαρόμετρα» για την Εθνική ομάδα εν όψει του επαναληπτικού με την Ουκρανία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Ο τεχνικός της Ουκρανίας, Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο, ένα από τα προβλήματα που θα πρέπει να λύσει είναι αυτό του μεσοεπιθετικού του Παναθηναϊκού Σωτήρη Νίνη, ο οποίος είναι σε εξαιρετική φόρμα από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου», το σχόλιο της γαλλικής εφημερίδας για τον νεαρό μέσο. Σε ρεπορτάζ αγγλικού ΜΜΕ επίσης αναφέρεται: «Ο Οτο Ρεχάγκελ μπορεί να αλλάξει το σύστημα της Εθνικής Ελλάδας ώστε να παίξει και ο συναρπαστικός μέσος Σωτήρης Νίνης, ο οποίος εντυπωσιάζει με τον Παναθηναϊκό».

Το «goal.com» στέκεται στην αξία του «Κάρα»: «Μπορεί ο Γκέκας να είναι ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την απόδοση του μέσου του Παναθηναϊκού Γιώργου Καραγκούνη. Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι αυτός που θα επιχειρήσει να εμπνεύσει την Ελλάδα, προκειμένου να περάσει στο Μουντιάλ».

Τα εγκωμιαστικά σχόλια μάλιστα δεν περιορίζονται στους ποδοσφαιριστές, αλλά και τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε. Το περιοδικό «Voetbal International» εστιάζει στην ικανότητα του Ολλανδού να αναδεικνύει ταλέντα. Δύο από αυτά είναι γνωστά σε όλους… «Ο Τεν Κάτε δεν κέρδισε κάποιον τίτλο με τον Αγιαξ, αλλά προσέφερε 45 εκατ. ευρώ με την εξέλιξη των Σνέιντερ, Μπάμπελ, οι οποίοι πωλήθηκαν, και γι' αυτόν τον λόγο και μόνο τού αξίζει ένα άγαλμα»!

Όσον αφορά τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, μπορεί να μ ην υπήρξε κάποιο δημοσίευμα με διθυραμβικά σχόλια, αλλά οι πράξεις του Ντούνγκα μίλησαν από μόνες τους… Στο φιλικό με το Ομάν, ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν ο μόνος από τους βασικούς που αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης (2-0 η σελεσάο).

Λέτο: «Σημαντικό, αλλά όχι τελικός το παιχνίδι με Ολυμπιακό»

Για το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» μίλησε ο Σεμπαστιάν Λέτο στο Νοvasports. Ο 23χρονος Αργεντινός αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο φαληρικό γήπεδο, ενώ τόνισε πως δεν πιστεύει πως απ’ το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί ο φετινός τίτλος.

Αναλυτικά όσα είπε ο αριστερός μεσοεπιθετικός για:

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι σημαντικό παιχνίδι, όμως πρώτα αντιμετωπίζουμε τον Αστέρα Τρίπολης σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον Αστέρα και μετά θα δούμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι το κλειδί για τον τίτλο. Θα έχουμε μια μεγάλη σεζόν, όμως είναι σημαντικό παιχνίδι γιατί οι βαθμοί είναι πολύτιμοι και αυτό κάνει την αναμέτρηση σημαντική για μας».

Την επιστροφή του στο «Καραϊσκάκη»: «Αγωνίστηκα την περασμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό και φυσικά θα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Όμως είμαι επαγγελματίας και πρέπει να αγωνιστώ για την ομάδα μου. Πέρασα εκεί καλές στιγμές, γιατί κατέκτησα το πρώτο μου πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος γι' αυτόν τον τίτλο. Ωστόσο τώρα αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα μου».

Το αν θεωρεί φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ νωρίς να πω κάτι τέτοιο. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, προσπαθώντας να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

Το αν είναι το «τριφύλλι» η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα: «Καλύτερη ομάδα... Μάλλον ναι, όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Όλα αλλάζουν. Πρέπει να περιμένουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας».

*Φάκελο στον πρωθυπουργό και στην υπουργό περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, απέστειλε η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού, προτείνοντας λύσεις για την κατασκευή του γηπέδου και του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βωβός παραχωρεί ορισμένα στρέμματα που του ανήκουν για να γίνει το πράσινο και να αυξηθεί το ισοζύγιο. Ο φάκελος αυτός κοινοποιήθηκε και στον Παναθηναϊκό και στον δήμο. Οι "πράσινοι" σχολίαζαν επ' αυτού πως: «το γήπεδο είναι κρυστάλλινο και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα γίνει και μένει στην κυβέρνηση να υποδείξει τη λύση που επιθυμεί και δύναται να πραγματοποιήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES