18 Νοε 2009

ΟΣΦΠ: Μόνο με μεταγραφή!

Ουσιαστικές εξελίξεις για τον μεταγραφικό πόθο Ολυμπιακού και Ζίκο θα προκύψουν το επόμενο διάστημα. Για την ακρίβεια όταν οι «ερυθρόλευκοι»- καλώς εχόντων των πραγμάτων- εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και βάλουν στα ταμεία τους το (σημαντικό) ποσό που αναλογεί για αυτή την επιτυχία. Ο Ντιέγκο Σόουζα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τον Ιανουάριο, όμως από τη στιγμή που η «Traffic», εταιρία που έχει το 80% των δικαιωμάτων του δεν τον δίνει δανεικό με οψιόν, οι Πειραιώτες πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με μεγάλο… πορτοφόλι.

Βέβαια, δεν πρόκειται να μπουν στη διαδικασία με τα χρήματα που ακούγονται τώρα. Ο μεσοεπιθετικός της Παλμέιρας κοστολογείται 7-8εκατ. ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι βάση για τις συζητήσεις. Ο Ολυμπιακός έχει αναζητήσει όλους τους πιθανούς τρόπους για να μη δώσει πολλά «μπροστά» και ένας από αυτούς ήταν ο δανεισμός με οψιόν αγοράς. Η «Traffic», ωστόσο, δεν το δέχεται, αφού βλέπει ότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον παίκτη (Βέρντερ Βρέμης, ΤΣΣΚΑ και ακόμη μία ρωσική ομάδα).

Επομένως, οι πρωταθλητές θα «ψαχτούν» περισσότερο για λύση με τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. Δηλαδή μέσα από τις διαπραγματεύσεις να αποκτήσουν το μεγαλύτερο μέρος και ουσιαστικά να ελέγχουν την κατάσταση. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται ρευστό και απ’ ότι φαίνεται, στον Ολυμπιακό θα περιμένουν την πρόκριση στην επόμενη φάση για να κινηθούν με περισσότερες υπέρ τους πιθανότητες για το deal.

Οι υπόλοιποι…

Πέραν του μεσοεπιθετικού, ο Ζίκο έχει ζητήσει ενίσχυση και στην επίθεση. Σε αυτό συμφωνούν και οι διοικούντες, έχοντας σε πρώτο πλάνο τον Αντριάνο. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα. Ο Ολυμπιακός υποστηρίζει ότι ο μάνατζερ του «αυτοκράτορα» τους έχει διαβεβαιώσει ότι ο πελάτης του βλέπει με καλό μάτι να παίξει στη χώρα μας, ενώ στη Βραζιλία θεωρούν πως θα το σκεφτόταν για το καλοκαίρι. Παράλληλα, διέρρευσε ότι ο κ. Κόκκαλης έχει μικροενδοιασμούς, λόγω του βεβαρημένου παρελθόντος του Αντριάνο στην Ίντερ, όμως άλλες πηγές αποκαλύπτουν ότι οι συζητήσεις με τον ατζέντη συνεχίζονται.

Όσον αφορά τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς, το ενδιαφέρον ατονεί. Κυρίως εξαιτίας του οικονομικού, αφού η Σταντάρ Λιέγης φαίνεται να αξιώνει περί τα 2εκατ. ευρώ για παίκτη που σε τέσσερις μήνες μένει ελεύθερος. Συνυπολογίστε και το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει (δεν θα είναι έτοιμος τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου)…

Σχετικά με τους Έλληνες του εξωτερικού, τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για τους Σαμαρά- Γκέκα. Ο πρώτος διέψευσε ότι έχει δεχτεί πρόταση από ελληνική ομάδα, το ίδιο η Σέλτικ και σε ανακοίνωσή του διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να παίξει μπάλα στη χώρα μας. Ο «Fanis» από την άλλη, βρίσκεται στους υπό παραχώρηση επιθετικούς της Λεβερκούζεν, αλλά οι Γερμανοί αναφέρουν ότι τιμή εκκίνησης είναι 3εκατ. ευρώ. Ενδεχομένως βέβαια οι «ασπιρίνες» να πέσουν γύρω στο 1.8, όμως και σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός δύσκολα θα διαθέσει τέτοιο ποσό.

Τραυματίστηκε ο Ντουντού!

Σε δεύτερη μοίρα πέρασε η φιλική νίκη του Ολυμπιακού σε βάρος του Ιωνικού (2-1) χθες στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Στη διάρκεια του παιχνιδιού έπεσε «θύμα» τραυματισμού ο Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος μέσος των Πειραιωτών δέχθηκε ένα χτύπημα στο αριστερό ισχίο και την Τετάρτη θα εξεταστεί, προκειμένου να εκτιμηθεί με ασφάλεια το μέγεθος του προβλήματος. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES