18 Νοε 2009

Το deal του Κοζώνη

Εξαιρετική για τον Χαράλαμπο Κοζώνη θεωρείται η χθεσινή προφορική συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΕΚ για την υπογραφή του προσυμφώνου. Ο 65χρονος επιχειρηματίας δεν δέχθηκε την ποινική ρήτρα του 1 εκατ. ευρώ, που του πρότεινε η «Ένωση» να πληρώσει αν αποσυρθεί από την Εταιρεία χωρίς σοβαρό λόγο. Αντίθετα, ο κ. Κοζώνης αντιπρότεινε να καταθέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου σε τραπεζικό λογαριασμό τα 19 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρειαστούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να κάνει δικό του το 70% των μετοχών.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νοτιάς καλείται να μαζέψει τα πληρεξούσια των α-μέτοχων που θεωρητικά του εκχώρησαν τις μετοχές τους και τον έκαναν κυρίαρχο για να διαχειριστεί το πλειοψηφικό πακέτο, προκειμένου να υπογράψει το προσύμφωνο και να δεσμευτεί τη μεταβίβαση της ΠΑΕ.

Ο Νίκος Θανόπουλος θα διευκολύνει το έργο του κ. Νοτιά, εξασφαλίζοντας τα πληρεξούσια από τους Γκίκα Γκούμα-Πόλυ Χατζηιωάννου, Πέτρο Παππά, Νάσο Θανόπουλο και Παντελή Αθηνή για να μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όσον αφορά το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, ο κ. Κοζώνης δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση απέναντι στη Μεσογαία (εταιρεία συμφερόντων Νοτιά για την κατασκευή του έργου) και δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε σύμβαση με τον μεγαλομέτοχο, παραλαμβάνοντας απλώς δύο γήπεδα στα Σπάτα.

Όσον για την Empire, που εμφανίζει χρέη 4 εκατ. ευρώ, ο κ. Κοζώνης ζήτησε και πέτυχε το εξής: μέχρι την 1η Ιανουαρίου, ΠΑΕ και «Empire» έχουν την υποχρέωση να λύσουν τη συμβατική τους σχέση.

Μεγαλύτερο το χρέος στην Εφορία!

Όπως αποκαλύπτει το «Goal», τα συνολικά χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Εφορία προσδιορίζονται στα 10.020.000 ευρώ και αφορούν το διάστημα 1993-2003, τα οποία είναι προσδιορισμένα στα 53,4 εκατ. ευρώ και μέσω του άρθρου 44 θα γίνουν 2,76 εκατ. ευρώ, στην περίπτωση που η «Ένωση» χάσει όλες τις προσφυγές μέσω των οποίων τα είχε «παγώσει».

Οι πηγές προέλευσης των χρεών είναι οι ακόλουθες:

1) 820.000 ευρώ, το υπόλοιπο του 44
2) Στο νόμο Ορφανού 3.790.000 ευρώ
3) Υπηρεσίακή διευκόλυνση 2.740.000 ευρώ
4) Υπόλοιπο από το 44, 2.670.000 ευρώ

Στη χειρότερη περίπτωση τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ προς την Εφορία φτάνουν 10.020.000 ευρώ (ποσό που δεν είναι άμεσα απαιτητό, αφού οι υποχρεώσεις αυτές είναι διακανονισμένες με διάφορους τρόπους).

Οι όροι για το συμβόλαιο του Μπλάνκο

Κατανόηση έδειξε ο εκπρόσωπος του Ισμαέλ Μπλάνκο, Γκουστάβο Οναϊντία, στις διαπραγματεύσεις που είχε με τον Νίκο Θανόπουλο για το συμβόλαιο του Αργεντινού επιθετικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο ατζέντης του «Ζορό» δεν επέμεινε στις αρχικές απαιτήσεις (σ.σ.: 800.000 ευρώ) και δέχθηκε τα χρήματα που πρότεινε ο πρόεδρος της ΑΕΚ (σ.σ.: 700.000 ευρώ), ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αυξηθούν οι απολαβές του 26χρονου ποδοσφαιριστή την τελευταία διετία (2011-2013) στις 800.000 ευρώ. Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν στα μέσα με τέλη Δεκεμβρίου, όταν αναμένεται έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση του πλειοψηφικού πακέτου στον Χαράλαμπο Κοζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES