12 Οκτ 2009

Αλβέρτης: «Δεν είχα φανταστεί όσα έζησα με τον ΠΑΟ»

Με αφορμή το τέλος της καριέρας ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραχώρησε συνέντευξη στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» μιλώντας για τα 19 χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά και για τους 25 τίτλους που κατέκτησε. Ο εμβληματικός αρχηγός έχει ανάμεικτα συναισθήματα για την αποχώρησή του από τα παρκέ ωστόσο νιώθει πως έχει κάνει τον κύκλο του αφού τα έχει γευτεί όλα με τους «πράσινους».

Απόσπασμα από τη συνέντευξη στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ»

*Πώς πέρασαν λοιπόν 19 χρόνια;

«Πέρασαν πολύ γρήγορα, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Ήταν χρόνια όμορφα γεμάτα αναμνήσεις, με πολύ καλές και δύσκολες στιγμές , προπονήσεις και συνεχείς αγώνες για την καθιέρωση, την παραμονή στην κορυφή, για τα πάντα… Ήταν μια καριέρα πολύ καλύτερη από ότι είχα φανταστεί ή για να ακριβολογώ μια καριέρα που εν μπορούσα καν να τη διανοηθώ στο ξεκίνημα. Μέσα σε 19 χρόνια είχα τη δυνατότητα να ζήσω τόσο σπουδαία πράγματα, να συναντήσω ανθρώπους και να αισθανθώ μεγάλες συγκινήσεις , αλλά όπως κάθε πράγμα , έτσι και αυτό έφτασε στο τέλος του με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο».

* Είπες «φυσιολογικό τρόπο»… Πόσο εύκολο, λοιπόν, είναι για έναν αθλητή να πετάξει το σορτσάκι και τη φανέλα και να μείνει στην άκρη του πάγκου, όταν μάλιστα έχει να θυμάται πολλές καλές στιγμές;

«Ε, και τι να κάνουμε τώρα… Πολλά πράγματα στη ζωή δεν είναι εύκολα, έτσι και αυτό. Πρέπει όλα να τα βλέπουμε θετικά, να αξιολογούμε και την υπάρχουσα κατάσταση και να γνωρίζουμε που βρισκόμαστε, Ξέρεις κανέναν που να έπαιξε για πάντα»;

* Αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού σου έλεγε «τιμής ένεκεν» πάρε ένα τρόπαιο σπίτι σου ποιο θα διάλεγες;

«Πάλι θα πρέπει να αδικήσω κάποια στιγμή και δε θέλω. Μεγάλη στιγμή για παράδειγμα, ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ το 1999 ή το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο Παρίσι το 1996, ίσως και το Πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ το 2001. Είναι πολλές οι στιγμές πολλά τα τρόπαια … Θα προτιμούσα, λοιπόν, να μην πάρω κανένα σπίτι μου, αντ’ αυτού να έπαιρνα μια φωτογραφία που θα περιελάμβανε τα πάντα».

*Ποιό τρόπαιο θεωρείς δυσκολότερο;

«Υπήρχαν κάποια που είχαν μεγαλύτερες αντικειμενικές δυσκολίες. Το Πρωταθλητριών στην Μπολόνια το 2002 και το Πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ ΤΟ 1999 ήταν δύο από αυτά. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν πολύ δύσκολο και παλικαρίσιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES