21 Σεπ 2009

Σε θέση ισχύος για το πρωτάθλημα

Από θέση ισχύος...

Η νέα επιτυχία -όπως και αν ήρθε πάλι- διατήρησε την ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε στην κορυφής της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα και η αισιοδοξία είναι διάχυτη στις τάξεις του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και της διοίκησης. Το φετινό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με το απόλυτο σερί νικών (4Χ4) είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών και δείχνει πάνω απ' όλα ότι οι "πράσινοι" θέλουν να έχουν από την αρχή το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος.

Δύο παιχνίδια εκτός και δύο εντός με ομάδες που στα προηγούμενα χρόνια είχε απώλειες αποδυκνείουν περίτρανα ότι την χρονιά που διανύουμε οι παίκτες του Παναθηναϊκού, δίνουν όσα μπορούν και κυνηγούν κάθε λεπτό στην διάρκεια των ματς με σκοπό την κατάκτηση της νίκης που θα τους διατηρεί ψηλά στην βαθμολογία. Και όπως φαίνεται εκ των αποτελεσμάτων τα καταφέρνουν...

Δεν "κρύβονται" οι "ασχήμιες"

Το άλλωθι των δώδεκα βαθμών και των τεσσάρων νικών δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να "κρύψουν" τα όσα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς στο παιχνίδι του "τριφυλλιού". Δηλαδή μερικά άσχημα εώς νεκρά διαστήματα και αρκετές ανορθόδοξες προσπάθειες ανάπτυξης.

Τα αμυντικά προβλήματα και πάλι δεν έλειψαν όπως και οι χαμένες ευκαιρίες με την αφλογιστία του Σισέ πλέον να εκνευρίζει αρκετούς από τους φίλους της ομάδας στην διάρκεια του ματς (αλλά και με τον Ολλανδό τεχνικό να τον καλύπτει και πάλι μετά στην συνέντευξη Τύπου).

Νίκη τίτλου... με ΑΕΚ

Μετά την ευρωπαϊκή σφαλιάρα οι "πράσινοι" ανόρθωσαν το ανάστημά τους και λειτουργώντας αντιστρόφως ανάλογα σε σχέχη με άλλες χρονιές, επέστρεψαν στις εγχώριες δραστηριότητες τους με μια ακόμα επιτυχία κόντρα μάλιστα σ' έναν αντίπαλο που έπαιζε πραγματικά ποδόσφαιρο και κυνηγούσε την νίκη μέχρι το φινάλε.

Και η νίκη ήρθε για να αλλάξει και πάλι την ψυχολογία των "πράσινων" που θα έχουν μια εβδομάδα προκειμένου να προετοιμαστούν για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Η ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή θα φιλοξενήσει το "τριφύλλι" στο κοινό τους γήπεδο (ΟΑΚΑ) και αν οι παίκτες του Τεν Κάτε έχοντας θετική ψυχολογία, αν καταφέρουν και αποδράσουν με το "διπλό" αυτομάτως θα έχουν το πάνω χέρι από πολλές απόψεις για τον φετινό τους αυτοσκοπό. Δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ποντάρουν στους παίκτες "προσωπικότητα"

Αγωνιστικά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατέκτησαν άλλη μια νίκη έχοντας σκόρερ παίκτες που απόκτησαν την φετινή μεταγραφική περίοδο και που ο Ολλανδός τεχνικός είχε τονίσει ότι με τον πρωταθλητισμό που "κουβαλούν" στις πλάτες τους θα πρόσφεραν. Και εκείνοι το πράτουν με τον καλύτερο τρόπο.

Ετσι, μετά τον Σισέ και τον Λέτο (στην πρεμιέρα ο πρώτος και στην Κομοτηνή ο δεύτερος) ήρθε και πάλι ο Κατσουράνης να χαρίσει ένα ακόμα τρίποντο μετά απ' αυτό στο ίδιο γήπεδο κόντρα στην Ξάνθη.

Εκεί πλέον ποντάρουν πολλά οι ιθύνοντες του συλλόγου την φετινή χρονιά και μέχρι στιγμής δικαιώνονται για όσα έχουν κάνει αφού εκτός από τους Σισέ, Λέτο, Κατσουράνη και ο Μπιάρσμιρ στον ανασταλτικό τομέα δείχνει εξαιρετικά στοιχεία παιχνίδι με παιχνίδι.

Χωρίς "original" μπακ... στο ντέρμπι

Αγωνιστικά, η μάχη με τον Αρη είχε και αρκετές απώλειες ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα. Ο Χενκ Τεν Κάτε αναγκάστηκε στο πρώτο ημίωρο να κάνει δύτο αναγκαστικές αλλαγές στα πλάγια μπακ (Δάρλας πρώτα, Μαρίνος μετά) και σαν μην έφτανε αυτό, πραγματοποίησε και αλλαγή στην αλλαγή στην επανάληψη όταν τραυματίστηκε και ο Σπυρόπουλος (πέρασε στο γήπεδο ο ανέτοιμος αλλά παθιασμένος για να βοηθήσει Καραγκούνης).

Ο αριστεροπόδαρος παίκτης του "τριφυλλιού" σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 3 εβδομάδες ενώ οι άλλοι δύο (Δάρλας και Μαρίνος) ίσως λιγότερο, αν και όλα θα αποσαφινιστούν με τις μαγνητικές που θα κάνουν σήμερα, ωστόσο δύσκολα κάποιος από τους τρεις να είναι στο ματς με την "Ενωση" την Κυριακή (21:15).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES