6 Δεκ 2009

Ώρα ανάκαμψης…

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος σήμερα (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) υποδέχεται τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι «πράσινοι» καλούνται να αφήσουν πίσω τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και να πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στους Περιστεριώτες, ώστε να μην μεγαλώσει η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (που νίκησε 1-0 στην έδρα της Ξάνθης). Ο Χενκ Τεν Κάτε προσανατολίζεται να ξεκινήσει τους Νίνη, Χριστοδουλόπουλο και Ρουκάβινα.

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός τεχνικός θα τοποθετήσει (σε σύστημα 4-4-1-1) κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Σεϊταρίδη, Βύντρα, Καντέ (αντί του Σαριέγκι) και Σπυρόπουλο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης, έχοντας στα πλάγια τον Νίνη (δεξιά) και τον Χριστοδουλόπουλο (δεξιά). Πίσω από τον Σισέ θα παίξει ο Ρουκάβινα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Μαρίνος, Γκάμπριελ, Κατσουράνης, Πετρόπουλος, Σιμάο, Μπιέρσμιρ και Δάρλας. Εκτός έμειναν οι Σαλπιγγίδης, Λέτο (οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού), ο Καρνέζης (που ταλαιπωρήθηκε από τη νέα γρίπη), ο νεαρός Μαχλέλης και οι Μάντζιος, Τζιόλης, Κλέιτον (που δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία).

Τα «πράσινα» αστέρια

Αρκετά ήταν τα ρεπορτάζ σε ολόκληρο τον κόσμο που έκαναν αναφορά στην Εθνική Ελλάδος και τον Παναθηναϊκό ενόψει του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Συγκεκριμένα, ξένες ιστοσελίδες ανέφεραν: «Η ομάδα της Αθήνας κυριαρχεί στην Ελλάδα. Εχει πολλούς καλούς κι έμπειρους παίκτες η Ελλάδα. Πολλοί απ' αυτούς παίζουν στον Παναθηναϊκό κι έχουν μεγάλη εμπειρία από δυνατά παιχνίδια στο Champions League και το Europa League. Η Ελλάδα εξαιτίας τους είναι πολύ δυνατή και θέλει προσοχή».

Μάλιστα, στις αναφορές τους ξεχώρισαν τον Γιώργο Καραγκούνη και τον Σωτήρη Νίνη. Για τον αρχηγό του «τριφυλλιού» και της «γαλανόλευκης» έγραφαν: «Είναι ο εμπειρότερος παίκτης της Ελλάδας κι ανήκει στον Παναθηναϊκό. Είναι πολύτιμος για την ομάδα του και το εθνικό του συγκρότημα κι έχει παίξει σε σπουδαίες ομάδες, όπως οι Ιντερ και Μπενφίκα. Αξίζει προσοχής και σεβασμού».

Για τον νεαρό μεσοεπιθετικό τόνιζαν: «Είναι το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου και παίζει κι αυτός στον Παναθηναϊκό. Εχει ρήτρα δέκα εκατ. ευρώ και τον παρακολουθούν μεγάλοι σύλλογοι απ' όλη την Ευρώπη. Δεν έχει πολλές συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών, αλλά το καλοκαίρι θα έχει την ευκαιρία να διακριθεί».

* Ανοιχτό αφήνει ο γαλλικός Τύπος το ενδεχόμενο ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γαλλίας, Ραϊμόν Ντομενέκ, να συμπεριλάβει τον Τζιμπρίλ Σισέ στην αποστολή της χώρας για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα στη Γαλλία: «(Ο Σισέ) πήγε στον Παναθηναϊκό και έγινε ξανά σίριαλ κίλερ».

* Εντός της νέας εβδομάδας θα φανεί αν ο Χενκ Τεν Κάτε θα εισηγηθεί την απόκτηση του Κάρλος Μεντόζα. Ο 21 ετών τερματοφύλακας δοκιμάζεται από τον Ολλανδό προπονητή και μέχρι στιγμής έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Τα δικαιώματά του γκολκίπερ από τη Βενεζουέλα ανήκουν σε γραφείο μάνατζερ που τα έχει αγοράσει από την ομάδα της Αργεντινής, Νουέβα Σικάγο, με την οποία αγωνιζόταν μέχρι πρότινος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES