6 Δεκ 2009

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 2-3!

«Απόδραση» με μεγάλο διπλό από τα Γιάννενα για τον Ηρακλή, που επικράτησε 3-2 του ΠΑΣ και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Επστάιν «έφτιαξε» (1 γκολ, 2 ασίστ) και ο Κοβαλέφσκι κράτησε μια τεράστια νίκη για τον «Γηραιό», σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι με πέντε γκολ, δύο πέναλτι και ένα δοκάρι. Κονέ και Ντίκα τα άλλα γκολ των νικητών. Σκόρερ και των δύο τερμάτων του ΠΑΣ ο Σαϊτιώτης.





Ωραία μπάλα, ίδιο «σενάριο»

Χωρίς τη σκοπιμότητα που η βαθμολογική τους θέση ίσως δικαιολογούσε, μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι Θεσσαλονικείς έδειξαν διατεθειμένοι να παίξουν ανοιχτά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ένα αρκετά καλό παιχνίδι μέχρι το ημίωρο. Παρά τον γρήγορο ρυθμό, όμως και τις αρκετές καλές ενέργειες, κλασικές φάσεις δεν δημιουργούνταν μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι, όμως, είδαν σε αυτό το διάστημα την ατυχία να τους «χτυπάει την πόρτα», με τον Σικαλιά να τραυματίζεται και να δίνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια στον Ζαφειρόπουλο.

Όσες συγκινήσεις «στερήθηκαν», πάντως, στα πρώτα 30 λεπτά οι θεατές στους «Ζωσιμάδες», έμελλε να τις ζήσουν μαζεμένες μέσα σε ένα τρίλεπτο. Κατά τη διάρκεια των 180 αυτών δευτερολέπτων (34’-36’) σημειώθηκαν δύο φάσεις-καρμπόν, δόθηκαν δύο πέναλτι που εκτελέστηκαν από τους «παθόντες» και το αποτέλεσμα, παρόλο που άλλαξε, παρέμεινε ισόπαλο (1-1).

Αρχικά, ο Σαρακατσάνος ανέτρεψε τον Σαϊτιώτη και λίγο μετά την εύστοχη εκτέλεση από τον Έλληνα επιθετικό, ο συμπαίκτης του Γεωργιάδης έσπευσε να μιμηθεί τον αμυντικό του «Γηραιού», μαρκάροντας άτσαλα τον Επστάιν. Ο Γερμανός ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία και έφερε αμέσως το παιχνίδι «στα ίσια». Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, επεδίωξαν να «απαντήσουν» αμέσως σε αυτό το γκολ, όμως το υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ του Μπουχάν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και αποτέλεσε τον δραματικό «επίλογο» σε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο.

«Καθάρισε» ο Γερμανός

Η έναρξη του δεύτερου μέρους φανέρωσε έναν αφιονισμένο ΠΑΣ στο τερέν. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου έκλεισαν αμέσως τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και μέσα σε ένα πεντάλεπτο είδαν τον Κοβαλέφσκι να λέει δύο φορές «όχι», με εξαιρετικές επεμβάσεις, στον Σαϊτιώτη. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, όμως, και χωρίς να έχει «ξεμυτίσει» καν στο β’ ημίχρονο, ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Σε μια υποδειγματική αντεπίθεση του «Γηραιού», στο 52’, ο Επστάιν γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στο σημείο του πέναλτι και εκεί ο επερχόμενος Ντίκα απλά την «έσπρωξε» στην κενή εστία.

Το γκολ αυτό «σόκαρε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι, όμως, προσπάθησαν να αντιδράσουν. Τα δύο τετ α τετ, όμως, του νεοεισελθόντα Μπακαγιόκο σταμάτησαν και πάλι στον εξαιρετικό Κοβαλέφσκι, που έδειχνε ανίκητος. Ενώ ο ΠΑΣ, όμως, προσπαθούσε να φέρει και πάλι το παιχνίδι «στα ίσια», πέντε λεπτά πριν το τέλος δέχθηκε άλλη μια «ψυχρολουσία». Ο Επστάιν γύρισε και πάλι υπέροχα την μπάλα στον Κονέ μέσα στην περιοχή και αυτός δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει στην αριστερή γωνία και να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφεραν οι Γιαννιώτες μέχρι το τέλος ήταν να μειώσουν με την ωραία κεφαλιά του Σαϊτιώτη και η λήξη βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη και τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(Γιώργος Παράσχος): Σικαλιάς (18’ λ.τ. Ζαφειρόπουλος), Κώτσιος, Κανακούδης (66’ Μπακαγιόκο), Σαϊτιώτης, Μπαλάφας, Μπούχαν, Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Ντιμπαλά, Σκαρντουέλι, Γεωργιάδης (46’ Μενδρινός)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Περπερίδης, Ντιέ, Ντίκα (80’ Κονέ), Τούμα, Παπαστεριανός, Ηλιάδης (62’ λ.τ. Γιαννούλης), Επστάιν, Μπόσνιακ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES