1 Δεκ 2009

ΠΑΟ: Χωρίς «Σάλπι» και Λέτο στην Τουρκία

Χωρίς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τον Σεμπάστιαν Λέτο θα ταξιδέψει ο Παναθηναϊκός στην Τουρκία για το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Ο διεθνής επιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και αποχώρησε από τη σημερινή προπόνηση του «τριφυλλιού», ενώ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε θεραπεία και κρίθηκε ανέτοιμος από τον Χενκ Τεν Κάτε για τον μεθαυριανό αγώνα.

Στην Αθήνα θα μείνουν, επίσης, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς και οι Κλέιτον, Μάντζιος και Τζιόλης, που δεν υπολογίζονται. Ο Γιώργος Μαχλελής ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Ορέστης Καρνέζης παρέμεινε κλινήρης λόγω ίωσης.

Οι «πράσινοι» θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί (στις 11:00) με πτήση τσάρτερ για την Κωνσταντινούπολη. Ο Τεν Κάτε θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στις 18:30 και μισή ώρα αργότερα οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα προπονηθούν στο «Αλί Σάμι Γιεν». Η συνέντευξη Τύπου του Φρανκ Ράικαρντ (σ.σ.: τεχνικού της Γαλατασαράι) θα γίνει στις 10:15 στο προπονητικό κέντρο της τουρκικής ομάδας, της οποίας η προπόνηση θα ξεκινήσει ένα τέταρτο αργότερα.

Τεν Κάτε: «Κοιτάμε μπροστά…»

Το σύνθημα για το παιχνίδι με τη Γαλατασαράι και τη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας έδωσε ο Χενκ Τεν Κάτε, κατά την ομιλία του στη χθεσινή προπόνηση του Παναθηναϊκού (πριν έρθει ο Νικόλας Πατέρας).

Αρχικά, ο Ολλανδός μίλησε για την εικόνα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Στο πρώτο ημίχρονο μετά τα πρώτα λεπτά ανεβήκαμε και παίξαμε καλά. Ήταν ανεπίτρεπτο να δεχθούμε γκολ στο τέλος του ημιχρόνου. Κάναμε λάθη και μετά το δεύτερο γκολ δεν παλέψαμε, παραδοθήκαμε. Είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και την εικόνα μας. Πρέπει όλοι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Κανείς σας δεν έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιον».

Στη συνέχεια, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι «πράσινοι» θα βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας την περίοδο των Χριστουγέννων: «Κοιτάμε μπροστά. Πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες στο πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρουμε, πιστεύω ότι μέχρι τις γιορτές θα είμαστε και πάλι πρώτοι», ήταν τα λόγια του 55χρονου προπονητή, ο οποίος θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός ενδέχεται να χάσει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός θα νικήσει Ατρόμητο (εντός), Ηρακλή (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός).

Καταλήγοντας, ο Τεν Κάτε αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Πέμπτης (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) στην έδρα της Γαλατασαράι: «Θέλω να σκέφτεστε πλέον το ματς στην Τουρκία. Θα είναι πολύ δύσκολο. Θέλουμε ένα βαθμό στα επόμενα δύο ματς για να προκριθούμε, αλλά δεν χρειάζεται να περιμένουμε το τελευταίο. Να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στην Τουρκία για να είμαστε πιο ήσυχοι κι αν γίνεται να τερματίσουμε και πρώτοι στον όμιλο».

«Στο χέρι μας να το πάρουμε»!

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Παναθηναϊκού αναγνώρισαν τις ευθύνες που τους αναλογούν και έλεγαν μεταξύ τους: «Χάσαμε αυτό το ματς που δεν έπρεπε να χάσουμε, αλλά το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και είναι στο χέρι μας να το πάρουμε. Μόνοι μας πρέπει να το γυρίσουμε και θα το γυρίσουμε. Δεν πρέπει να μας νοιάζει τι λένε δεξιά και αριστερά, ούτε να περιμένουμε από κανέναν τίποτα.

Εμείς θα πρέπει να ξεχάσουμε το ντέρμπι, να κοιτάξουμε μπροστά και να κάνουμε νέο σερί νικών. Και στον δεύτερο γύρο θα περιμένουμε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το πρωτάθλημα δεν κρίνεται στα ντέρμπι, αλλά σε όλα τα παιχνίδια. Με εξαίρεση το ματς με τον Αστέρα, δείξαμε σταθερότητα στα προηγούμενα ματς. Αυτό πρέπει να κάνουμε και από εδώ και πέρα και σύντομα θα βρεθούμε και πάλι στην κορυφή».

*Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα καταγγείλει στη Σούπερ Λίγκα ότι ο Άλεξ Τζόρβας δέχθηκε επίθεση με αεροβόλο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES