16 Δεκ 2009

Μονόδρομος η πρόκριση!

Την πρόκριση στους «32» του Europa League θα κυνηγήσει απόψε (20:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Ντιναμό Βουκουρεστίου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι «πράσινοι» μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ακόμη και με ήττα με 1-0! Το σημερινό παιχνίδι είναι το πρώτο ευρωπαϊκό για τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του «τριφυλλιού» και θέλει αυτό να συνδυαστεί με μία καλή εμφάνιση.

Ο Κοζανίτης τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Μπιέρσμιρ, Καντέ και Σπυρόπουλο. Την τριπλέτα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν οι Σιμάο, Ζιλμπέρτο και Καραγκούνης. Αριστερό χαφ θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Νίνης και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο, Ρουκάβινα, Πετρόπουλος, Δάρλας και Καρνέζης. Εκτός έμειναν ο Μαρίνος (έχει υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα της δεξιάς ποδοκνημικής και διάταση έσω πλαγίου του δεξιού γόνατος) και ο Σαριέγκι (που υποβλήθηκε σε επέμβαση κήλης).

Πώς θα αγωνιστούν οι Ρουμάνοι

Με σύστημα 4-4-2 θα παρατάξει ο Κόρνελ Τάλναρ την Ντιναμό Βουκουρεστίου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η αρχική σύνθεση της ρουμάνικης ομάδας θα αποτελέσουν οι εξής: Ντόλχα (τερματοφύλακας), Μολινέρο (δεξί μπακ), Μότσι, Ταμάς (κεντρικοί αμυντικοί), Πούλχακ (αριστερό μπακ), Εντόι, Κονέ (στο κέντρο της μεσαίας γραμμής), Τόρζε (δεξί χαφ), Μπόστινα (αριστερό χαφ), Νικουλάε και Αντριάν Κριστέα (επιθετικοί). Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ματάκε, Σκαρλατάκε, Ντιαμπατέ, Γκοϊάν και Νικουλέσκου.

Ο διαιτητής του ματς

Ο Κέβιν Μπλομ θα διευθύνει τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ντιναμό Βουκουρεστίου. Ο 35χρονος ρέφερι έγινε διεθνής το 2005 και στην καριέρα του μετράει 10 ματς στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (από φέτος Γιουρόπα) κι ένα προκριματικό Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε 3 αποβολές στο Ρόμα - Φούλαμ και δύο στο Μπιλμπάο - Αούστρια σε πρόσφατα ματς. Ο Ολλανδός είχε σφυρίξει τον θριαμβευτικό ημιτελικό της Εθνικής κάτω των 19 επί της Γερμανίας (3-2) το 2007. Βοηθοί του οι Πάτρικ Λάνγκαμπ, Ρότζερ Γκούτιες (πλάγιοι), Ρίτσαρντ Λίεσβελντ και Ρέιμοντ φαν Μένεν (βοηθοί περιοχής) και 4ος ο Τομ φαν Σίχεμ.

Προϊστορία

Οι Ρουμάνοι έχουν «δύο στα δύο» στην Ελλάδα, αλλά άλλες ήταν οι συνθήκες προ 20ετίας, όταν κέρδιζαν 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα κι άλλης δυναμικότητας η Ξάνθη στο προ τριετίας 4-3 στα Πηγάδια. Οι «πράσινοι» έχουν δύο νίκες, μία ισοπαλία, δύο ήττες στην Αθήνα με ρουμανικές ομάδες.

Στις αρχές της εβδομάδας αποφασίζουν!

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Νικόλα Πατέρα, του Κώστα Αντωνίου, του Νίκου Νιόπλια και του Χριστόφ Βαζέχα, οι οποίοι θα αποφασίσουν τις κινήσεις που θα γίνουν τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί μόνο για την απόκτηση ενός εξαιρετικού στόπερ, κάτι που επιθυμεί ο κ. Νιόπλιας. Ωστόσο, προτεραιότητα για τη διοίκηση αποτελεί η παραχώρηση κάποιων παικτών, ώστε να διατεθούν περισσότερα χρήματα για την έλευση του «killer»!

Στη σύσκεψη θα αποφασιστούν τα εξής:

1) Αν θα γίνει μεταγραφή στόπερ αξίας.
2) Οι προϋποθέσεις πώλησης παικτών, για να γίνει η μεταγραφή.
3) Αν θα γίνει υπέρβαση και προχωρήσει σε μεταγραφή ο Παναθηναϊκός ακόμα και αν δεν πουληθεί παίκτης. Και σε ποια οικονομικά επίπεδα.
4) Και στην περίπτωση αυτή αν θα κινηθεί άμεσα ο Παναθηναϊκός για την απόκτηση του στόπερ και θα περιμένει μέχρι το τέλος Γενάρη ενδεχόμενη πώληση.
5) Αν ο Νιόπλιας επιθυμεί ενίσχυση και σε άλλη θέση, ή πιστεύει ότι δεν είναι απαραίτητο.
6) Τι θα γίνει με τους Μάντζιο, Τζιόλη, που είναι υπό παραχώρηση, ή αν ο Τζιόλης τελικά παραμείνει λόγω της απουσίας του Σιμάο στο Κόπα Αφρικα. Και οι προοπτικές -αν υπάρχουν- επιστροφής του Μάτος.

Όσον αφορά το δημοσίευμα ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Εντμίλσον, η διοίκηση του «τριφυλλιού» διέψευδε ότι υπάρχει θέμα με τον 33χρονο παίκτη της Παλμέιρας. «Δεν υπάρχει καμία απόφαση για μεταγραφική ενίσχυση τον Γενάρη, άρα όλα τα ονόματα που αναφέρονται δεν έχουν συζητηθεί. Θα γίνει σύσκεψη και εκεί θα ληφθούν αποφάσεις για το αν θα ενισχυθεί η ομάδα τον Γενάρη», λένε οι διοικούντες για τη μεταγραφολογία που φούντωσε τις τελευταίες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES