16 Δεκ 2009

«Ξελάσπωσε» και προκρίθηκε

Με δύο γκολ του Σισέ (80’ και 86’) και ένα του Ρουκάβινα στο 54’ ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τη Ντιναμό Βουκουρεστίου και πήρε την πρόκριση στους «32» του Europa League. Δύο πρόσωπα παρουσίασαν οι «πράσινοι» που ήταν καλοί κατά διαστήματα, παρουσιάζοντας αμυντικές αδυναμίες. «Βούρκος» ο αγωνιστικός χώρος, επιστρατεύτηκαν ηλεκτρικές σκούπες για να καθαριστεί!

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο ΟΑΚΑ με δύο στόχους. Αφενός να πάρει την πρόκριση και αφετέρου να κάνει ένα καλό παιχνίδι και να «ζεστάνει» τους οπαδούς του. Το πρώτο ήρθε χωρίς πολύ κόπο αφού θα χρειαζόταν «αυτοκτονία» για να χάσει το «τρένο» για τους «32». Το δεύτερο ήρθε κατά διαστήματα. Ο Παναθηναϊκός πήρε μια δίκαιη νίκη, αλλά στάθηκε και τυχερός, αφού οι Ρουμάνοι είχαν δύο δοκάρια και θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Το ματς

Καλοί στο δημιουργικό κομμάτι οι «πράσινοι» στο πρώτο ημίχρονο, παρά τον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο που θύμιζε χωράφι και δυσχέραινε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Παρά την υπεροχή τους όμως, στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του τριφυλλιού δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, γεγονός που άφηνε ελπίδες στη Ντιναμό. Αφού δεν δέχτηκαν κάποιο γκολ οι Ρουμάνοι, βγήκαν στην αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος και είχαν καλές στιγμές για να σκοράρουν με σημαντικότερες βέβαια, αυτές που είδαν την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του εξαιρετικού Τζόρβα. Είχε προηγηθεί το γκολ του Ρουκάβινα στο 55’ και κάπου εκεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, επιτρέποντας στη Ντιναμό να κάνει φάσεις.

Κάτι η γκρίνια του κόσμου, κάτι οι αλλαγές του Νίκου Νιόπλια, φρέσκαραν το «τριφύλλι» που άρχισε να αποδίδει καλύτερα στα τελευταία 20 λεπτά. Καθοριστικός παράγοντας στη διαμόρφωση του τελικού σκορ, η ευστοχία του Τζιμπρίλ Σισέ που εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του και «σκότωσε» τον αντίπαλο στον κενό χώρο. Για αυτό πληρώνεται άλλωστε…

Το φιλμ του αγώνα.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καντέ, Μπιέρσμιρ, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Καραγκούνης (57' Κατσουράνης), Ρουκάβινα (82' Σαλπιγγίδης), Νίνης (68' Λέτο), Σισέ.

Ντιναμό Β. (Τάλναρ): Ντόλχα, Ντιαμπατέ, Μότσι, Κονέ, Νικουλάε, Μολινέρι, Αντρέι Κριστέα(67' Νικουλέσκου), Τόρζε (60' Ζίκου), Εντόι, Ταμάς, Αλέξε (46' Αντριάν Κριστέα).

Διαιτητής: Κέβιν Μπλομ (Ολλανδία). Βοηθοί: Πάτρικ Λάνγκαμπ, Ρότζερ Γκέτες, Ρίτσαρντ Λίεσφελντ, Ρέιμοντ φαν Μέενεν (Ολλανδία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES