14 Νοε 2009

ΠΑΟ: Σπάει όλα τα ρεκόρ!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της Super League και μια ανάσα από την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Europa League. Η πορεία των «πρασίνων» σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει ικανοποιήσει ιδιαίτερα τον κόσμο της ομάδας με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να έχουν δημιουργήσει ρεκόρ δεκαετίας με τη φετινή παρουσία τους στο ΟΑΚΑ. «Θέλουμε τον τίτλο» δήλωσε ο Σεϊταρίδης.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δείχνουν διατεθειμένοι φέτος να «σπάσουν» όλα τα ρεκόρ προσέλευσης στο ΟΑΚΑ σε ό,τι έχει να κάνει με τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε χωρίς να έχει δώσει ακόμη κανένα από τα δύο μεγάλα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, έχει καταφέρει να προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Περίπου 4.000 εισιτήρια μέσο όρο «κόβει» παραπάνω (στο σύνολο) από πέρυσι το «τριφύλλι», αλλά και περίπου 9.000 εισιτήρια μ.ό παραπάνω από τα ίδια παιχνίδια την περσινή χρονιά.

Αν γίνουν δε συγκρίσεις στην τελευταία δεκαετία, θα γίνει αντιληπτό ότι ποτέ άλλοτε στις τέσσερις χρονιές που έπαιξε ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν είχε τόσο υψηλό αριθμό εισιτηρίων σε κάθε παιχνίδι. Στα 23.335 εισιτήρια που κόβει σε κάθε παιχνίδι μ.ό ο Παναθηναϊκός φέτος δεν περιλαμβάνουν κανέναν αγώνα ντέρμπι. Αντίθετα, τα 19.242 εισιτήρια μ.ό που έκοψε πέρυσι σε 15 παιχνίδια στην έδρα του ο Παναθηναϊκός περιλαμβάνουν και τα ντέρμπι. Πράγμα που σημαίνει ότι τον δεύτερο γύρο, όταν οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν στο ΟΑΚΑ ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ο μ.ό εισιτηρίων θα εκτοξευθεί και θα δημιουργηθεί ένα νέο ρεκόρ μέχρι το... επόμενο!

Όσον αφορά τη σύγκριση των αντίστοιχων αγώνων με πέρυσι, μόνο σε ένα –αυτό με τον ΠΑΟΚ– βλέπουμε ότι κόπηκαν περισσότερα εισιτήρια –6.555– από φέτος. Σε όλα τ' άλλα η διαφορά είναι μεγάλη.

Η διαφορά με ΟΣΦΠ

Ο Παναθηναϊκός πέρυσι στην 8η αγωνιστική ήταν πέντε βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Την επόμενη αγωνιστική υποδεχόταν τον Ολυμπιακό κι έδωσε 60.401 εισιτήρια. Αυτό το νούμερο κάνει τη διαφορά στα ισάριθμα εντός έδρας ματς σε σχέση με φέτος. Οι «πράσινοι» χωρίς να έχουν παίξει εντός φέτος με Ολυμπιακό ή ΑΕΚ έδωσαν 116.673 εισιτήρια και πέρυσι με ένα ντέρμπι εντός έκοψαν στα πρώτα πέντε παιχνίδια 138.418 εισιτήρια. Η διαφορά, δηλαδή, είναι 21.745 θεατές (μέσος όρος 4.349). Ακολούθησαν, όμως, νέες απώλειες βαθμών και κόπηκαν στα επόμενα τρία ματς στο ΟΑΚΑ κάτω από 10.000 εισιτήρια, μέχρι να ξαναγυρίσουμε στον αριθμό των 42.018 εισιτηρίων με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του β' γύρου (0-0).Το «τριφύλλι» παράλληλα φέτος, εκτός από πρωτοπόρο στη βαθμολογία, είναι και στα εισιτήρια, αφού ο Ολυμπιακός έχει μέσο όρο 20.057 εισιτήρια, 3.300 σχεδόν λιγότερα από τους «πράσινους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES