15 Νοε 2009

Ρεχάγκελ - Μιχαϊλιτσένκο... 0-1!

Eλλάδα - Ουκρανία 0-0, αλλά Ρεχάγκελ - Μιχαϊλιτσένκο σημειώσατε... 2! Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, που θα 'λεγε και μια ψυχή. Ο δικός μας διάβασε καλά το ματς, παρέταξε μια συμπαγή ομάδα που δύσκολα θα μπορούσαν να την τρυπήσουν ο Σεβτσένκο και η παρέα του, ή μάλλον ο Τίμοστσουκ (τρομερό «εργαλείο») και οι λοιπές ουκρανικές δυνάμεις, αλλά στη διαχείριση μέσα στη ροή του αγώνα ο Γερμανός δεν κατόρθωσε να πάρει το... δίπλωμα του ομολόγου του στον αντίπαλο πάγκο.

Ο Ρεχάγκελ φοβήθηκε. Δεν πήρε ρίσκα, ενώ ήταν τουλάχιστον ακατανόητη η επιλογή του ν' αποσύρει τον Γκέκα. Επρεπε να βγει ο Λαρισαίος για να μπει ο Χαριστέας; Ο Γκέκας μπορεί τη μισή ευκαιρία να τη μετουσιώσει ανά πάσα στιγμή σε γκολ. Ηταν και ο «σκόρερ», εξάλλου, στη μοναδική φορά που η μπάλα μπήκε στα δίχτυα, αλλά είχε προηγηθεί η εσφαλμένη υπόδειξη του βοηθού Κριστόφ Καπελί.

Ο Ρεχάγκελ, επίσης, θα μπορούσε να κάνει και τρίτη αλλαγή. Τον Νίνη, επί παραδείγματι. Εναν παίκτη με ικανότητα να βγάλει την μπάλα κάθετα στους επιθετικούς. Δεν το έπραξε. Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο Μιχαϊλιτσένκο εγκατέλειψε τον «ρόμβο» και με δύο ζώνες άμυνας έκοψε το οξυγόνο στους Ελληνες επιθέμενους. Φρέσκαρε με τον Γιαρμολένκο την ομάδα του στο β' μέρος και γενικά κουμάνταρε όπως έπρεπε το «σκάφος».

Πάντως, ξέχωρα από τις κινήσεις των δύο προπονητών στη «σκακιέρα» του ΟΑΚΑ, επί της ουσίας το 0-0 δεν γέρνει αποφασιστικά την πλάστιγγα. Εάν πριν από το χθεσινοβραδινό ματς οι πιθανότητες ήταν 51-49, με το 0-0 έγιναν 55-45 υπέρ των Ουκρανών.

Η Εθνική θα πάει στο Ντόνετσκ για δύο αποτελέσματα: την ισοπαλία και τη νίκη. Η αίσθηση που δημιουργεί το 0-0 είναι ότι η ρεβάνς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Με μια καλύτερη αντιμετώπιση των συνθηκών από τον Ρεχάγκελ και με λίγη τύχη (είναι κι αυτή στο παιχνίδι), η πρόκριση μπορεί να βαφτεί γαλανόλευκη. Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά ούτε παιχνιδάκι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES