24 Ιουν 2010

Τόσα δίνω, πόσα θες…

Τόσα δίνω, πόσα θες…Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις όποιες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό «τοπίο» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ποιες είναι οι τρεις βασικές αντιρρήσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου απέναντι στους όρους με τους οποίους συζητά την πώληση των μετοχών του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Πρόταση 35 εκατ. ευρώ φέρεται έτοιμος να καταθέσει ο «Mr MIG» με νέα σημερινή του τοποθέτηση. Ετοιμάζει μηνύσεις ο Βγενόπουλος! Εξετάζει Ρόμενταλ το «τριφύλλι».

Τρία τα σημεία τριβής

Σε τρία ζητήματα έγκεινται οι αντιρρήσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου στην απάντηση που του έδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης του «Mr MIG» να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Το πρώτο και μεγαλύτερο «αγκάθι» στις συζητήσεις είναι οικονομικής φύσεως. Ο «Τζίγκερ» δέχεται να μπει σε διαπραγματεύσεις πώλησης του 54% που κατέχει λαμβάνοντας ως βάση όμως την αποτίμηση της ΠΑΕ από την «Delloite», που αναφέρει ότι η αξία της είναι 110 εκατ. ευρώ. Συνεπώς δέχεται να ξεκινήσει τις συζητήσεις από τα 60 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο Ανδρέας Βγενόπουλος επιθυμεί η καθαρή θέση της ΠΑΕ, και όχι η αποτίμηση να βγει από έλεγχο ορκωτών λογιστών του ιδίου και της άλλης πλευράς. Ο «Mr MIG» εκτιμά ότι σε αυτή την περίπτωση ένα ποσό 25 εκατ. ευρώ ανταποκρίνεται στην καθαρή θέση του συλλόγου. Όπως γίνεται αντιληπτό, η διαφορά μεταξύ 110 και 25 εκατ. ευρώ είναι πολύ μεγάλη…

Δεύτερη μεγάλη αντίρρηση της πλευράς Βγενόπουλου είναι η προθεσμία 48 ωρών (εκπνέει στις 16:00 την Παρασκευή) που του δόθηκε για να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Ο γνωστός επιχειρηματίας θεωρεί πως το διάστημα είναι πολύ μικρό για να παρουσιάσει μία ολοκληρωμένη προσφορά και θεωρεί πως εφόσον υπήρχε συμφωνία για αποτίμηση της ΠΑΕ από ορκωτούς λογιστές, θα έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες προτού μπορέσει να βάλει στο τραπέζι συγκεκριμένη πρόταση. Τρίτο ζήτημα είναι το θέμα του προπονητικού κέντρου, καθώς ο «Τζίγκερ» δεν συζητεί πώληση της Παιανίας και απλώς δέχεται να διαθέσει τις εγκαταστάσεις για δύο χρόνια, εφόσον ολοκληρωθεί η πώληση μετοχών. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θέλει να πάρει «πακέτο» τις εγκαταστάσεις.

Η πρόταση «Βγενό»

Εντός της ημέρας αναμένεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος να γνωστοποιήσει τις θέσεις του στα όσα του απάντησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα καταθέσει πρόταση 35 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ θα μπουν στην ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ 10-12 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον «Τζίγκερ». Θεωρεί αυτό το ποσό αρκετό και ως παράδειγμα αναφέρει την πρόσφατη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, από τη στιγμή που το πακέτο των «ερυθρολεύκων» αφορά έναν σύλλογο που έχει δικό του γήπεδο, προπονητικό κέντρο και γραφεία. Δεν αποκλείεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος να κάνει πρόταση για το 40% των μετοχών, αφού στην περίπτωση αυτή με την υποστήριξη και κάποιων άλλων μετόχων θα έχει και πάλι τον έλεγχο της πλειοψηφίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Αν αποφασίσει να μην μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους όρους του Ανδρέα Βγενόπουλου, είναι πολύ πιθανό-προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις-να βάλει τα 23 εκατ. ευρώ στην ομάδα ή ακόμη και ένα μεγαλύτερο ποσό.

Τα είπε με «Τζίγκερ» ο Νιόπλιας

Συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στα γραφεία του μεγαλομετόχου είχε ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Κοζανίτης τεχνικός παρουσίασε στον «Τζίγκερ» το πλάνο για τις θέσεις που κρίνει αναγκαία την ενίσχυση της ομάδας ζητώντας στόπερ, δεξί χαφ, κεντρικό χαφ και επιθετικό. Στους «πράσινους» προτάθηκε ο Ντένις Ρόμενταλ και εξετάζεται. Ο 32χρονος Δανός δεξιός χαφ μένει ελεύθερος από τον Άγιαξ. Παράλληλα ο Νίκος Νιόπλιας τόνισε πως δεν υπολογίζει στους Ρουκάβινα, Γκάμπριελ και Δάρλα, ενώ είναι μάλλον απίθανο να επιστρέψει κάποιος από τους δανεικούς.

Στο μεταξύ, πιθανότατα εντός της ημέρας αναμένεται στην Αθήνα ο Κάρλος Φρέιτας για να πιάσει δουλειά στον Παναθηναϊκό. Η πρόσληψή του εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΠΑΕ την Τετάρτη και με την έλευσή του στην Ελλάδα θα αρχίσει η συνεργασία με τον Νίκο Νιόπλια για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES