10 Μαΐ 2010

Βλέπει Champions League!

Βλέπει Champions League!Πιο ζωντανό από πότε είναι για τον ΠΑΟΚ το όνειρο της εξόδου στο Champions League. Ύστερα από τη νίκη (1-0) επί του Ολυμπιακού, στον «Δικέφαλο» κρατούν στα χέρια τους το «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος βολεύονται με μία ισοπαλία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στη συνέχεια χρειάζονται μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια (με ΑΕΚ ή Άρη), προκειμένου να καταλάβουν σίγουρα την πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν για δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) στο φαληρικό γήπεδο και άπαντες στο «ασπρόμαυρο στρατόπεδο» θεωρούν ότι τελικά θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Χθες ο ΠΑΟΚ νίκησε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό σε εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος, μετά τον Οκτώβριο του 1997. Ωστόσο, η νίκη του «Δικεφάλου» ήταν σε αγώνα των πλέι οφ και όχι στην κανονική διάρκεια της σεζόν.

Η ομάδα του Σάντος ήταν περισσότερο απειλητική σε σχέση με τους Πειραιώτες, αφού είχε οχτώ σουτ εντός κι εκτός περιοχής (6 και 2 αντίστοιχα), σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είχαν μόνο 4 (3 και 1).

Επίσης, οι «ασπρόμαυρο» έκαναν 27 κλεψίματα σε όλο τον αγώνα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στα 22. Το συγκεκριμένο στατιστικό στοιχείο προκύπτει και από την κατοχή μπάλας που είχε ο Ολυμπιακός.

Αποφασίζει ο Σάντος

Εντός της ημέρας θα αποφασίσει ο Φερνάντο Σάντος σε ποια παιχνίδια θα εκτίσουν τις ποινές τους ο Σορλέν και ο Λίνο, οι οποίοι έφτασαν τις τέσσερις κίτρινες κάρτες στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το αργότερο μέχρι το απόγευμα θα έχει ανακοινωθεί σε ποιο από τα επόμενα τρία ματς θα εκτίσουν οι δύο παίκτες τις ποινές τους.

«Νίκη στο Καραϊσκάκη»!

Πλέον οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν στο μυαλό τους τη νίκη στο φαληρικό γήπεδο. Αρχικά ο Βίκτορ Βιτόλο αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα του αγώνα της Τούμπας: «Πήραμε τρεις βαθμούς και είμαστε πρώτοι. Αυτά κρατάμε μόνο και αύριο (σ.σ.: σήμερα) θα πρέπει να τα αφήσουμε πίσω, μια και υπολείπονται άλλα τρία παιχνίδια, τα οποία είναι άκρως σημαντικά. Κάναμε ένα ακόμα βήμα και τίποτα παραπάνω. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά εμείς είχαμε περισσότερες».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός μέσος μίλησε για τον παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης: «Πρέπει να πράξουμε όπως στο πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που κερδίσαμε μία φορά στο "Γ. Καραϊσκάκης", για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, γιατί να μην το κάνουμε ξανά. Πρέπει να παίξουμε την Τετάρτη με προσανατολισμό νίκης. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου μας, αλλά όχι το τελευταίο. Σίγουρα είναι δύσκολο να κερδίσουμε εκεί, αλλά είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και θα κάνουμε τα πάντα για να φύγουμε νικητές».

Από την πλευρά του, ο Λίνο τόνισε ότι «είμαστε φαβορί για την πρώτη θέση. Ηταν δύσκολο ματς, αλλά πήραμε αυτό που θέλαμε. Ο πρώτος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το απόλυτο των νικών στην έδρα μας. Απομένουν τρία παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε».

Ο Πάμπλο Γκαρσία υπογράμμισε: «Πετύχαμε μία μεγάλη νίκη γιατί δώσαμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Για να καταφέρουμε, όμως, αυτό το αποτέλεσμα, σφίξαμε τα δόντια στο δεύτερο ημίχρονο και διατηρήσαμε το σκορ νίκης. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνουμε και στην έδρα του Ολυμπιακού. Θέλουμε πολύ την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Το μυαλό μας είναι συνέχεια σε αυτό και θα ματώσουμε τη φανέλα για να το πετύχουμε».

Στη συνέχεια, ο Ουρουγουανός παίκτης δήλωσε: «Πρέπει να πάμε για να κερδίσουμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση, το πιστεύουμε και μέχρι το τελευταίο παιχνίδι θα δώσουμε τα πάντα για να βγούμε πρώτοι. Αυτή είναι η νοοτροπία μας κι αυτό πρέπει να κάνουμε μέχρι το τέλος των πλέι οφ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES