10 Μαΐ 2010

«Αδιάφορος» ο ΑΟΚ, ηττήθηκε στην Ηλιούπολη…

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε σήμερα Κυριακή ο ΑΟ Κέρκυρα στην Ηλιούπολη, στα πλαίσια της 33ης (προτελευταίας) αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, στην τελευταία φετινή έξοδο των «Φαιάκων».

(Περιγραφή – Σχολιασμός: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)

ΑΓΩΝΑΣ… ΚΑΡΜΠΟΝ

Σε γενικές γραμμές, η κερκυραϊκή ομάδα παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο κι έχασε φυσιολογικά. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε… βραχυκυκλωμένη (εντελώς αδικαιολόγητα), με συνέπεια να δεχθεί και το γκολ με το οποίο κρίθηκε ο αγώνας, όντας ανήμπορη στη συνέχεια να… ανταποδώσει.
Ο σημερινός ΑΟ Κέρκυρα παρουσίασε μια εικόνα που θύμιζε πάρα πολύ εκείνη που είχε στο αμέσως προηγούμενο ματς μέσα στο λεκανοπέδιο, κόντρα στον Εθνικό, πριν από τρεις εβδομάδες, όπου και τότε είχε ηττηθεί με 1-0, δεχόμενος μάλιστα το γκολ σχεδόν στο ίδιο λεπτό με σήμερα!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΒΟΛΟΣ
Στο παιχνίδι της Ηλιούπολης και οι δύο ομάδες ήθελαν το «τρίποντο», για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν Αθηναίοι προκειμένου να εξασφαλίσουν μαθηματικά την παραμονή τους στην Κατηγορία και οι δε Κερκυραίοι για να μείνουν… «ζωντανοί» στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου, ευελπιστώντας παράλληλα και σε κάποιο… στραβοπάτημα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού Βόλου.
Τελικά, το συγκρότημα της πρωτεύουσας ήταν εκείνο που κέρδισε, ενώ οι νησιώτες θα τερματίσουν (οριστικά πλέον) στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφού οι Βολιώτες συνέτριψαν τη Ρόδι και σε συνδυασμό με την… γκέλα του ΑΟΚ ξέφυγαν έξι πόντους στην κορυφή, «σφραγίζοντας» έτσι την πρωτιά και φυσικά θα αναδειχθούν Πρωταθλητές.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ… ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ
Πάντως, το αποτέλεσμα στην Ηλιούπολη και η απώλεια του τίτλου δεν… «χαλάει» τη μεγάλη επιτυχία των «κυανέρυθρων», οι οποίοι από εξαρχής είχαν θέσει ως βασικό σκοπό την πρώτη δυάδα που χαρίζει την άνοδο, κι εντέλει κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους.
Για την ομάδα απομένει ακόμη ένα παιχνίδι, μέσα στο… σπίτι της, με αντίπαλο τον Πιερικό (την ερχόμενη Κυριακή), όπου και θα γίνει η φιέστα για τον προβιβασμό στη Σούπερ Λιγκ.
Σε αυτό το ματς οι Κερκυραίοι θα είναι μεν βαθμολογικά αδιάφοροι, αλλά θεωρούμε πως θα πρέπει να επιδιώξουν τη νίκη, ή στη χειρότερη περίπτωση να φέρουν ισοπαλία, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τον ΟΦΗ, για λόγους γοήτρου.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Ήταν καλό στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετές ευκαιρίες, αλλά άτονο στην επανάληψη.
Οι «Φαίακες» παρουσίασαν καλή εικόνα στο πρώτο 25λεπτο και μάλιστα στο 13’ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με πρωταγωνιστή τον Μπερνς, ο οποίος έκανε θαυμάσια προσπάθεια. Στα τελευταία 20 λεπτά του πρώτου μέρους οι Αθηναίοι ήταν καλύτεροι, και είχαν ορισμένες ευκαιρίες, με κυριότερη εκείνη του 41ου λεπτού, όπου ο Σαρμιέντο σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Ψωμιάδη. Έτσι, το πρώτο μισό του ματς τελείωσε με «λευκή» ισοπαλία.
Στο δεύτερο μέρος η κερκυραϊκή ομάδα ήταν απογοητευτική, μη μπορώντας σε καμία περίπτωση να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Και όχι μόνον αυτό, αλλά στο 58’, σε μια αδράνεια της «κυανέρυθρης» άμυνας, ο Ηλίας Κάμπας πέτυχε το γκολ που έμελλε να κρίνει το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο ΑΟΚ στο υπόλοιπο διάστημα αδυνατούσε να «δημιουργήσει» ποδόσφαιρο . Τα ατού της ήταν… μπλοκαρισμένα και ειδικά ο Ίσραελ Σίλβα ήταν… ανύπαρκτος, με συνέπεια το 1-0 να μείνει μέχρι το τέλος και με τους γηπεδούχους να αναδεικνύονται δίκαια νικητές…

ΤΟ ΓΚΟΛ
Το τέρμα που έκρινε την έκβαση του αγώνα σημειώθηκε στο 58ο λεπτό. Ο Σαρμιέντο έκανε το σουτ, στην πορεία της μπάλας βρέθηκες ο Κάμπας, ο οποίος με προβολή έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΦΑΣΕΙΣ & ΔΟΚΑΡΙ
Στο 6’ η μπάλα πέρασε άουτ σε σουτ του Στεφανίδη.
Στο 13’ ο Μπερνς πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια, περνώντας δύο αντιπάλους, και μπήκε στην περιοχή, ερχόμενος απέναντι από τοιν Τακίδη, αλλά στο πλασέ του Αυστραλού απέκρουσε σωτήρια ο πορτιέρο της Ηλιούπολης.
Στο 14’, σε σουτ του Στεφανίδη, ο Ψωμιάδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 23’, σε αντεπίθεση των «Φαιάκων», ο Γκουστάβο σούταρε και η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 31’ το δυνατό σουτ του Μουνιόθ βρήκε σε ετοιμότητα τον Ψωμιάδη, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 33’ η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι του Ψωμιάδη, μετά από σουτ του Δημήτρη.
Στο 37’ ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ μπλόκαρε τη μπάλα στην κεφαλιά του Στεφανίδη.
Στο 41’ ο Σαρμιέντο σούταρε δυνατά με το αριστερό, έξω από την περιοχή, και η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού του Ψωμιάδη.
Στο 42’ ο Κάμπας βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ του ΑΟΚ, όμως πλάσαρε άουτ.
Στο 76’ ο Παραράς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βενέτη και πέρασε κόρνερ.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Καλύτεροι από την Ηλιούπολη ήταν οι Σαρμιέντο, Κάμπας, Μουνιόθ και Δημήτρης, ενώ από την κερκυραϊκή ομάδα ξεχώρισαν οι Ψωμιάδης, Μπερνς και Γκουστάβο.

ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΑΟΚ
Ο Μπάμπης Τεννές ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ψωμιάδης, δεξιά στην άμυνα ο Γκουστάβο, αριστερά ο Κοντοδήμος και στο κέντρο της άμυνας οι Κολοτούρος και Βενέτης. Οι Παρασκευαϊδης και Μακρυδημήτρης ήταν αμυντικά χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν δεξιά ο Μπερνς και αριστερά ο Μπουτζίκος. Στην επίθεση έπαιξαν οι Τσίγκας και Ίσραελ Σίλβα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Φουκάκης από την ΕΠΣ Ηρακλείου είχε πολύ καλή παρουσία και πέρασε… απαρατήρητος. Βοηθοί του ήταν οι Δενδράκης και Σγάντζος από την ΕΠΣ Λασιθίου, και τέταρτος διαιτητής ο Αποστολίδης από την ΕΠΣ Πειραιά.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ίσραελ Σίλβα (στο 28’), Σαρμιέντο (στο 45’), Κάμπας (στο 58’) και Βενέτης (στο 75’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Βλέπουμε τις συνθέσεις των ομάδων:
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (Γιώργος Βαζάκας): Τακίδης, Τσιώλης, Δημήτρης, Δωροβίνης, Νικολόπουλος, Κρητικός, Στεφανίδης, Κάμπας (71’ Γήτας), Σαρμιέντο (85’ Σικαλιάς), Παραράς (85’ λ.τρ. Τσώνης), Μουνιόθ.
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Ψωμιάδης, Κολοτούρος, Μπουτζίκος, Γκουστάβο, Ίσραελ Σίλβα, Βενέτης, Τσίγκας (73’ Γιαννιτσανάκης), Παρασκευαϊδης (64’ Λαμπρόπουλος), Μπερνς, Μακρυδημήτρης, Κοντοδήμος (82’ Σμαρτ).
(Στον πάγκο έμειναν οι: Αποστολίδης, Σιαράβας, Ρεπερνέ και Βιτουλαδίτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES