9 Απρ 2010

Με διαφορετικά γρανάζια και χωρίς τον Βάσκο

Με διαφορετικά γρανάζια και χωρίς τον ΒάσκοΕιλημμένη είναι η απόφαση του Παναθηναϊκού να δώσει πολλά χρήματα για την μεταγραφή ενός -τουλάχιστον- αμυντικού Hummer που τόσο έλειψε τη φετινή σεζόν. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αποκτηθούν δύο στόπερ επιπέδου… Σισέ, αφού ο Γιόσου Σαριέγκι δύσκολα θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά με τους «πράσινους». Μεταγραφικά νέα τον Απρίλιο, αφού προέχει η γιορτή και ο τελικός Κυπέλλου.

Το παιχνίδι Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα ίσως και να ήταν το τελευταίο για τον Γιόσου Σαριέγκι. Ο αμυντικός του «τριφυλλιού» αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον Τριτσώνη και πιθανότατα αυτό να ήταν το… άδοξο τέλος του Βάσκου στους «πράσινους». Το συμβόλαιο του έμπειρου στόπερ λήγει το προσεχές καλοκαίρι και ο Παναθηναϊκός προτίθεται να του κάνει πρόταση ανανέωσης με σαφώς μειωμένες αποδοχές. Ο Σαριέγκι αμείβεται με 500.000 ευρώ ετησίως και ανέφερε ότι η παραμονή του θα εξαρτηθεί από το οικονομικό. Η επιθυμία του Βάσκου είναι να συνεχίσει να φορά τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος, αλλά όπως είπε… «εξαρτάται από την πρόταση που θα δεχθώ. Έχει σχέση με τα χρήματα και τη διάρκεια του συμβολαίου». Ο Νιόπλιας επιθυμεί την παραμονή του Σαριέγκι ως τέταρτη ή πέμπτη λύση, αλλά όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν.

Μεταγραφικά; Next month…

Το πάθημα έγινε… μάθημα και στον Παναθηναϊκό είναι σίγουρο ότι θα κινηθούν δυνατά για την απόκτηση ενός αμυντικού κλάσης το καλοκαίρι. Ήδη ακούγονται αρκετά ονόματα, αλλά οι «πράσινοι» δεν βιάζονται. Άλλωστε, όπως υποστηρίζεται από την ΠΑΕ… «πρώτα θα αποφασιστούν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις καίριες θέσεις για τη νέα χρονιά, στη συνέχεια θα καθοριστεί το μεταγραφικό μπάτζετ και μετά θα ασχοληθούμε με τις μεταγραφές». Κάτι που αν ισχύει, δεν θα υπάρξει καμία κίνηση των «πρασίνων» μέχρι τον Μάιο. Παρά τα όσα ισχυρίζονται πρόσωπα από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, δεν είναι μυστικό ότι ο Νάτσο Σκόκο βρίσκεται ψηλά στην πράσινη λίστα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Σαλπιγγίδης -πιθανότατα- δεν θα βρίσκεται και τη νέα χρονιά στην ομάδα.

Τα πολλά λεφτά θα δοθούν στην οπισθοφυλακή, εκεί όπου ο Μεξές της Ρόμα είναι ο μεγάλος στόχος, ενώ ο Κρόλντρουπ αρέσει πολύ. Βέβαια, για τον άσο της Φιορεντίνα ενδιαφέρεται και η Πάρμα ενώ λέγεται ότι τον θέλει και η Γιουβέντους. Προτεραιότητα του Δανού, ωστόσο, είναι να παραμείνει στον σύλλογο της Φλωρεντίας και ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τη διοίκηση των «βιόλα».

Αλλαγές στη γιορτή

Επίσημα ο Παναθηναϊκός υποστηρίζει ότι δεν ασχολείται με μεταγραφικά ζητήματα καθώς προέχουν τα αγωνιστικά της ομάδας. Αυτό τόνισε και ο Νίκος Νιόπλιας στους παίκτες τους, παροτρύνοντας τους να συγκεντρωθούν στον αγώνα της… εξαετίας. «Δεν είναι μόνο ο αγώνας της χρονιάς. Είναι ο αγώνας της εξαετίας! Επιστρέφουμε στην κορυφή έπειτα από τόσα χρόνια. Πρέπει να τελειώνουμε και να δώσουμε χαρά στους οπαδούς μας και στους εαυτούς μας. Θα είναι γιορτή, αλλά να μείνουμε συγκεντρωμένοι» είπε στους ποδοσφαιριστές του.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Νίνης αναμένεται να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα, όπως και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη δεξιά πτέρυγα. Στους πρώτους έντεκα θα είναι και ο Σεϊταρίδης που θα παίξει στο δεξί άκρο, ενώ ο Βύντρα θα καλύψει το κενό του τιμωρημένου Σαριέγκι.

Χωρίς κόσμο στην πρεμιέρα

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών συν το χρηματικό πρόστιμο των 90.000 ευρώ για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και παρά το γεγονός ότι θεωρούν άδικη την απόφαση, δεν προτίθενται να ασκήσουν έφεση. Με αυτό τον τρόπο, οι «πράσινοι» θέλουν να δείξουν υπευθυνότητα καθώς και τη θέληση για πραγματική καταπολέμηση της βίας. Δεν είναι οριστικό, αλλά τη δεδομένη στιγμή μοιάζει πιο πιθανό το σενάριο να μη γίνει έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES