23 Μαρ 2010

«Εμείς χάνουμε το πρωτάθλημα»

«Εμείς χάνουμε το πρωτάθλημα»Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχασε το φετινό πρωτάθλημα και δεν το κατακτάει ο Παναθηναϊκός εξέφρασε ο Αντώνης Νικοπολίδης, μιλώντας στη «SportDay». «Δεν το λέω μόνον επειδή νικήσαμε στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό, αλλά για πολλούς λόγους ότι το πρωτάθλημα το έχασε ο Ολυμπιακός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός των Πειραιωτών.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Νικοπολίδη:

«Παίξαμε για το γόητρό μας και τον κόσμο μας. Πιστεύω και το είπα ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Σίγουρα αυτή η νίκη επιδρά θετικά στην ομάδα μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και εν όψει των επόμενων αγώνων. Πάντα γίνεται αυτό με μία νίκη επί του ''αιώνιου'' αντιπάλου», δήλωσε αρχικά ο 38χρονος τερματοφύλακας.

Ερωτηθείς για το αν χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ή το κερδίζει ο Παναθηναϊκός, απάντησε: «Εμείς το χάσαμε. Και δεν το λέω μόνον επειδή νικήσαμε στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό. Ημασταν πρώτοι μία αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου, δείχναμε να είμαστε σε καλή κατάσταση και μέσα σ' ένα μήνα χάσαμε τον τίτλο με όσα έγιναν. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη μας. Ολοι είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό που έγινε».

Στη συνέχεια, ο πολύπειρος γκολκίπερ στάθηκε στα έκτροπα, όταν έφτασαν οι Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ: «Εγώ τα περίμενα. Το δύσκολο ήταν να το αντιληφθούν οι νέοι στην ομάδα. Είναι κάτι που δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Εμείς ξέρουμε τι γίνεται στα ντέρμπι. Προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να αφήσουμε έξω από τον αγώνα όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό ήταν το σημαντικό».

Ο Νικοπολίδης αναφέρθηκε στο «αύριο» του Ολυμπιακού: «Δεν αλλάζει κάτι, ούτε θα άλλαζε αν χάναμε. Ολοι έχουμε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, τον κύριο Κόκκαλη, που ξέρει τι πρέπει να κάνει και θα το κάνει ώστε ο Ολυμπιακός να παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα την επόμενη χρονιά. Ο πρόεδρος θα κάνει το παν για να αλλάξει αυτή η εικόνα».

Τι θα πει ο Κόκκαλης

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του σημερινού (ξεκινά στις 14:00) Δ.Σ. του Ολυμπιακού, κατά το οποίο θα συζητηθεί το θέμα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα την επόμενη σεζόν και των μεταγραφών που θα γίνουν για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ. Είναι πολύ πιθανό ο Σωκράτης Κόκκαλης να ανακοινώσει κάποια πράγματα και το ερώτημα είναι αν θα επιβεβαιώσει τα όσα έχουν γίνει γνωστά ή θα προχωρήσει σε κάποιες περαιτέρω αποκαλύψεις.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. για την μέχρι στιγμής κάλυψη της προαναγγελθείσας κατά 26 εκατ. ευρώ αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσό των 16 εκατ. ευρώ (από τους κ.κ. Κόκκαλη με 4 εκατ. ευρώ, Λαυρεντιάδη με 10 εκατ. ευρώ και Σαλονίκη με 2 εκατ. ευρώ). Έτσι υπάρχει προς κάλυψη ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, το οποίο ενδέχεται να καλύψει ο κ. Λαυρεντιάδης.

Ωστόσο, υπάρχει ένα σενάριο που θέλει το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου να μειώνεται από 26 σε 16 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη με βάση άλλη αποτίμηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα αποφασιστεί και η αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου, αφού θα μπουν συνεργάτες του 37χρονου επιχειρηματία, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της «Καραϊσκάκης Α.Ε.» Αντώνης Ρογκόπουλος (ίσως και ο κ. Κυριακίδης).

Όσον αφορά το θέμα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Ισπανός φέρεται να έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Κόκκαλη και έχει συμφωνήσει να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού το ερχόμενο καλοκαίρι. Εκείνο που απομένει είναι μία συνάντηση του 46χρονου προπονητή με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο για να διευθετήσουν κάποιες λεπτομέρειες και να συνεργαστούν ξανά οι δύο πλευρές. Η συγκεκριμένη συνάντηση αναμένεται να γίνει αρκετά σύντομα, δύσκολα όμως εντός της εβδομάδας.

* Η διοίκηση του Ολυμπιακού φέρεται έτοιμη να κάνει σήμερα καταγγελία ενώπιον της Λίγκας και της ΕΠΟ, για τα όσα διαδραματίστηκαν προχθές στο ΟΑΚΑ εις βάρος της αποστολής της ομάδας από οπαδούς του Παναθηναϊκού.

* Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ρεπό και σήμερα Τρίτη, ενώ από αύριο θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, ξεκινώντας την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τη Skoda Ξάνθη στο «Καραϊσκάκη» (19:00, ΝΕΤ).

* Επτά κάρτες συμπλήρωσαν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Έντσο Μαρέσκα για τους οποίους θα αποφασιστεί σε ποια δύο από τα επόμενα παιχνίδια θα εκτίσουν τις ποινές τους. Όσον αφορά τον Όλοφ Μέλμπεργκ, ένιωσε ενοχλήσεις στο σημείο (στον τένοντα) που είχε πονέσει πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και θα υποβληθεί σε εξετάσεις την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES