4 Μαρ 2010

"Τουλάχιστον ο Σισέ ιδρώνει τη φανέλα"!

"Τουλάχιστον ο Σισέ ιδρώνει τη φανέλα"!Ο Τζιμπρίλ Σισέ μπορεί να μπήκε μόλις στο 77' στο διεθνές φιλικό της Γαλλίας με την Ισπανία στο "Σταντ Ντε Φρανς" και με το σκορ στο 2-0 για τους "φούριας ρόχας", όμως κατάφερε να "κλέψει την παράσταση" στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε και να κάνει τους συμπατριώτες του να του "βγάζουν το καπέλο" για την τρομερή ενέργεια που βγάζει στο χορτάρι.Μετά το πρώτο ζεστό χειροκρότημα που πήρε τη στιγμή της εισόδου του στο ματς, σχεδόν μετά από δύο χρόνια απουσίας από ματς των "τρικολόρ", ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού έκανε δύο επικίνδυνα σουτ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (78'-79') που πέρασαν λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας ενώ στο 80' ήταν ο δημιουργός της μεγαλύτερης ευκαιρίας της Γαλλίας στο ματς.

Και αυτό γιατί βρέθηκε σε θέση δεξιά κοντά στην περιοχή των πρωταθλητών Ευρώπης και έβγαλε σέντρα-λουκούμι για τον προωθημένο Μαλουντά, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και ανάγκασε όλους τους θεατές να σηκωθούν όρθιοι και να (ξανα)χειροκροτήσουν τον Σισέ!

Τα εύσημα πάντως προς τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος δεν δόθηκαν μόνο από τον κόσμο αλλά και από τους εκπροσώπους του γαλλικού Τύπου που εξήραν την συμβολή του στην άνοδο της Γαλλίας στο τελευταίο τέταρτο, με γαλλική ιστοσελίδα να αφιερώνει μάλιστα ξεχωριστό κείμενο-ύμνο για τον "αγαπημένο της γαλλικής εξέδρας" Σισέ.

Ο λόγος για την "Football.fr", με τον δημοσιογράφο Γκρεγκορί Χανγκάρ να έχει τίτλο στο άρθρο του "Σισέ, η μοναδική ομορφιά" και να γράφει χαρακτηριστικά πως ο πρώην άσος των Μαρσέιγ και Οσέρ κατάφερε να ιδρώσει τη φανέλα του, σε αντίθεση με άλλους συμπαίκτες του που έπαιζαν από το ξεκίνημα!

Ήθελε πολύ να αγωνιστεί με τη φανέλα γαλλικής ομάδας. Πίσω στην εθνική ομάδα μετά την τελευταία του κλήση στις 27 Μαΐου 2008 κόντρα στο Εκουαδόρ, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ, πραγματοποίησε μία πανέμορφη επιστροφή στον αγώνα με την Ισπανία (0-2) στο Σταντ Ντε Φρανς.

Η είσοδός του στο ματς έγινε στο 77' παίρνοντας τη θέση του Νικολά Ανελκά και συνέπεσε με το διάστημα που οι τρικολόρ παρουσιάστηκαν ελαφρά καλύτεροι στον επιθετικό τομέα. Τουλάχιστον ο Τζιμπρίλ Σισέ θα ιδρώσει τη φανέλα. Και αυτό είναι που απαιτούμε από όλους!"
, ξεκίνησε το πύρινο άρθρο του υπέρ του Σισέ ο δημοσιογράφος της γαλλικής αθλητικής ιστοσελίδας "Football.fr", και συνέχισε:

"Στα πόδια του έχει κάνει τατουάζ με τη λεξη "Tζιμπ" (τα πρώτα γράμματα από το όνομά του) και δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για αυτό. Εδώ και πολύ καιρό περίμενε, περίμενε την επιστροφή του στους μπλε.

Κλήθείς την τελευταία στιγμή για να καλύψει το κενό του τραυματία Σαχά, που τραυματίστηκε στο μηρό, ο πρώην επιθετικός της Μαρσέιγ προσέλκυσε τα βλέμματα από την προθέρμανση κιόλας της γαλλικής ομάδας.

Ήταν σχεδόν αγνώριστος με τεχνικές κινήσεις που δεν έχει συνηθίσει τον κόσμο όταν επέστρεψε στη Γαλλία. Οπότε όταν ο Ραϊμόν Ντομενέκ αποφάσισε να τον ρίξει στα βαθιά μετά από 77 λεπτά αγώνα απέναντι στην Ισπανία ο επιθετικός του Παναθηναϊκού άφησε εντελώς χωρίς χαλινάρι τα άλογα.

Σε μία στιγμή μάλιστα που η γαλλική ομάδα αναζητούσε μία αλλαγή στην επίθεση που μέχρι τότε ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, ο Σισέ πήρε τη θέση του Ανελκά για να αγωνιστεί για 38η φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο δύο χρόνια σχεδόν μετά την εμφάνισή του στο Γκρενόμπλ με αντίπαλο το Εκουαδόρ.

Με το που πέρασε στο ματς έγινε δεκτός με επευφημίες από τον κόσμο, και στην πρώτη μπαλιά που δέχτηκε θύμισε τον Τζιμπρίλ που έγινε πασίγνωστος στη Λιγκ 1 μέσα από την παρουσία του σε Μαρσέιγ και Οσέρ.

Παίρνοντας τη μπάλα σε θέση δεξιά της ισπανικής περιοχής, δεν δίστασε να εξαπολύσει δυνατό σουτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας. Και παρότι η πιο ενδεδειγμένη λύση σε εκείνη τη φάση του 78ου λεπτού θα ήταν μία σέντρα το κοινό χειροκρότησε την προσπάθειά του στέλνοντας μήνυμα ότι περιμένει και άλλες ενέργειες από εκείνον.

Τη δεύτερη φορά που πήρε τη μπάλα ύστερα από σέντρα του Γκουρκούφ έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω από το δοκάρι (79'). Τουλάχιστον έδειξε θέληση, σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του. Και μέσα σε δύο λεπτά είχε προσφέρει επιθετικά ό,τι είχαν καταφέρει όλοι μαζί οι συμπαίκτες του σε σύνολο 80 λεπτών.

Μέχρι τη στιγμή της εισόδου του Τζιμπρίλ στο ματς, οι "τρικολόρ" είχαν ανησυχήσει ελάχιστα τον "Άγιο" Ίκερ Κασίγιας, σε δύο μόνο περιπτώσεις: η πρώτη σε μακρινό σουτ του Ντιαρά (28') και η δεύτερη ένα γυριστό σουτ του Ανελκά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου (48').

Ένα λεπτό μετά τις δύο πρώτες επαφές του με τη μπάλα και ταυτόχρονα τις δύο ευκαιρίες του για γκολ, ο Σισέ απέδειξε τελικά και τη μεγάλη του χρησιμότητα στο παιχνίδι, βγάζοντας με σέντρα σε ιδανική θέση μέσα στην περιοχή τον Φλοράν Μαλουντά.

Σε μία παρόμοια θέση με την πρώτη προσπάθεια που επιχείρησε, αυτή τη φορά ο Τζιμπρίλ Σισέ έδειξε περισσότερο ομαδικό πνεύμα. Από τη σέντρα του ο Μαλουντά πήρε την κεφαλιά που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κασίγιας και αυτή ήταν η καλυτερη ευκαιρία για τους τρικολόρ στο ματς (80').

"Θέλω πραγματικά να βρεθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θα κάνω τα πάντα για να είμαι εκεί", εξήγησε σε συνέντευξη αμέσως μετά το ματς ο Τζιμπρίλ Σισέ που είχε ιδρώσει τη φανέλα του προσφέροντας μία ανάσα φρέσκου αέρα στους Γάλλους φιλάθλους.

Ένα κοινό που τον είχε χειροκροτήσει προκαταβολικά όταν μπήκε στο ματς, κάτι που του προξένησε έκπληξη: "Είναι ωραίο το συναίσθημα, συνήθως με γιουχάρουν και θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποδοχή τους. Σίγουρα καταλαβαίνουν ότι κάτι που βλέπουν αξίζει".


Όσον αφορά στον ίδιο τον Τζιμπρίλ Σισέ, με δηλώσεις που έκανε μετά το ματς παραδέχτηκε πως το παιχνίδι κατοχής που κάνει η Ισπανία είναι το μεγάλο της ατού έναντι των άλλων ομάδων ενώ ξεκαθάρισε πως ο δικός του στόχος είναι να συμπεριληφθεί στην 23μελη αποστολή για το Μουντιάλ.

"Η Ισπανία είναι μία πολύ καλή ομάδα που παίζει δυνατά και κουράζει τον αντίπαλο. Δεν με ανησυχεί πάντως το αποτέλεσμα καθώς ο στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στο Μουντιάλ. Σε προσωπικό επίπεδο δουλεύω για να είμαι στους 23 που θα επιλέξει ο κύριος Ντομενέκ για τη Νότια Αφρική, αυτός είναι ο στόχος για φέτος".

Γαλλία-Ισπανία (0-2):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES