26 Φεβ 2010

Ρωμαλέος και στη συνέχεια

Η προσγείωση του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό έδαφος μετά τη θριαμβευτική πρόκριση απέναντι στη Ρόμα σήμανε και την… προσγείωση στην πραγματικότητα. Οι «πράσινοι» αποθεώθηκαν από τον κόσμο τους κατά την επιστροφή τους τα ξημερώματα μετά τον άθλο στην «αιώνια πόλη», αλλά πλέον δεν σκέφτονται τίποτα πέρα από το ματς της Κυριακής απέναντι στον Πανιώνιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την 24η αγωνιστική. Η διαφορά δύο βαθμών από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δεν επιτρέπει νέο στραβοπάτημα και η κατάκτηση των τριών βαθμών είναι επιβεβλημένη.

Η κούραση είναι δεδομένη, αλλά ο Νίκος Νιόπλιας δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές. Θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρουν ο Καραγκούνης, που έχασε το ματς της Ρώμης καθώς είχες πυρετό, όπως και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που επανεμφανίστηκε στο παιχνίδι του «Ολίμπικο» κι έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στην Αγγλία ο Σισέ

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, αλλά παρέμεινε στη Ρώμη, από όπου σήμερα θα ταξιδέψει μέσω Άμστερνταμ για το Μάντσεστερ, προκειμένου να δει τον νεογέννητο γιο του, Μάρλεϊ Τζάκσον. Ο Γάλλος φορ θα επιστρέψει στην Αθήνα το Σάββατο και παρά την καταπόνησή του θα λάβει κανονικά μέρος στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, αλλά και στο ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

* Ο Κώστας Κατσουράνης μετά τη χθεσινή αποβολή του θα χάσει το πρώτο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης στο ΟΑΚΑ. Στο όριο των καρτών είναι οι Σπυρόπουλος, Σισέ, Σαλπιγγίδης, Μαρίνος και Βύντρα.

Το πρόγραμμα γίνεται Γολγοθάς

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα συνιστά τεράστια επιτυχία μεν, αλλά από την άλλη επιβαρύνει σημαντική το πρόγραμμα των «πρασίνων». Πέρα από τη μάχη του πρωταθλήματος, που έχει πάρει… φωτιά, οι «πράσινοι» θα έχουν τουλάχιστον ακόμη δύο ματς στην Ευρώπη, κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης στις 11 και 18 Μαρτίου. Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις 24 Μαρτίου, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, ενώ ο επαναληπτικός πηγαίνει για τις 14 Απριλίου (αναμένεται η επικύρωση από την ΕΠΟ). Αν ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 18 Απριλίου, θα έχει να δώσει επιπλέον έξι ματς για τα play-offs, αρχής γενομένης από τις 28 Απριλίου. Αναλυτικά, ο αγωνιστικός Γολγοθάς του Παναθηναϊκού.

28 Φεβρουαρίου: Πανιώνιος-Παναθηναϊκός (24η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
7 Μαρτίου: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (25η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
11 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-Σταντάρ Λιέγης (Φάση των «16»-Europa League)
14 Μαρτίου: Αστ.Τρίπολης-Παναθηναϊκός (26η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
18 Μαρτίου: Σταντάρ Λιέγης-Παναθηναϊκός (Φάση των «16»-Europa League)
21 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (27η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 24 Μαρτίου: Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (Α’ Ημιτελικός Κυπέλλου)
28 Μαρτίου: Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (28η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 1 Απριλίου: Α’ Προημιτελικός Europa League
(;) 8 Απριλίου: B’ Προημιτελικός Europa League
11 Απριλίου: Παναθηναϊκός-Ηρακλής (29η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 14 Απριλίου: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (Β’ Ημιτελικός Κυπέλλου)
18 Απριλίου: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (30η αγωνιστική-Σούπερ Λίγκα)
(;) 22 Απριλίου: Α’ Ημιτελικός Europa League
(;) 29 Απριλίου: Β’ Ημιτελικός Europa League

Κίνδυνος για το εμπορικό κέντρο

Η Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικών Αλλαγών, Τίνα Μπιρμπίλη, μπορεί να δεσμεύτηκε πως σύντομα θα γίνει νέα ρύθμιση για τη Διπλή Ανάπλαση, ωστόσο κάποιες πηγές αναφέρουν πως σε αυτή είναι πιθανό να μην συμπεριλαμβάνεται το εμπορικό κέντρο της εταιρείας του κ. Βωβού. Αν αυτό το σενάριο επαληθευτεί, ίσως υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, αφού η κατασκευαστική εταιρεία έχει προαναγγείλει πως θα διεκδικήσει υψηλές αποζημιώσεις από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES