7 Ιαν 2010

Αναστόπουλος: "Να συνέλθει η ομάδα, αλλιώς θα χαθεί το πρωτάθλημα..."

Αναστόπουλος: "Να συνέλθει η ομάδα, αλλιώς θα χαθεί το πρωτάθλημα..."Σε δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Αναστόπουλος, χαρακτήρισε την χθεσινή εμφάνιση και ήττα των «ερυθρολεύκων», ως συνέχεια της κακής απόδοσης που είχε ο Ολυμπιακός στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον του Άρη. Αν και δεν γνωρίζει, όπως τόνισε, ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου, τις προθέσεις του Σωκράτη Κόκκαλη, παρόλα αυτά, αν το όφελος του Ολυμπιακού είναι να απομακρυνθεί ο Ζίκο από την ομάδα, θα πρέπει να γίνει. Η χρησιμοποίηση των Μαρέσκα και Κατσικογιάννη στα χαφ, χρεώνεται στον Ζίκο από τον Έλληνα τεχνικό, και συμπληρώνει, ωστόσο, ότι δεν είναι απίθανο να καλυφθεί η διαφορά των πέντε βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του παλαίμαχου άσου:
Σχετικά με το χθεσινό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ και την εικόνα του παιχνιδιού:
«Σαν εικόνα δεν ήταν καλή και ειδικά για τον Ολυμπιακό που είχε στόχο τη νίκη η οποία θα του έδινε την ευκαιρία να είναι κοντά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και το μέλλον θα ήταν καλύτερο. Η χθεσινή ήταν συνέχεια της κακής απόδοσης του Ολυμπιακού στην ήττα από τον Άρη στην επόμενη αγωνιστική. Φαινόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά».
Για τις επιλογές Ζίκο:
«Είναι δεδομένο ότι υπήρχαν παίκτες, όπως ο Ντουντού που δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν. Απ' την άλλη μεριά όμως ο υπήρχε και ο Στολτίδης που είναι πολύ έμπειρος και θα μπορούσε να αγωνιστεί σίγουρα για ένα ημίχρονο και ο Λεντέσμα για τα χαφ. Ο Μαρέσκα είναι ένας παίκτης που και από τότε που έπαιζε στην Γιουβέντους και στη Σεβίλλη έπαιζε ως δεύτερος κυνηγός από πίσω και είχε ευχέρεια στο σκοράρισμα. Όπως το έχει δείξει και στον Ολυμπιακό. Ωστόσο για αυτή τη θέση που έπαιξε χθες δεν μπορεί να αποδώσει. Έχοντας απουσίες στα χαφ δεν έπρεπε να βάλει ο Ζίκο τον Κατσικογιάννη που είναι ένα παιδί άπειρο. Υπήρχαν οι λύσεις του Λεντέμα και του Στολτίδη αλλά και η λύση του Τοροσίδη στα χαφ και τη χρησιμοποίηση του Πάντου ως δεξί μπακ, κάτι που το έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ο Κατσικογιάννης είναι εξελίξιμος παίκτης αλλά έτσι χάνεις και τον παίκτη αλλά και το παιχνίδι».
Για τη διαφορά των πέντε βαθμών που εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός:
«Το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Δεν λένε τίποτα οι πέντε βαθμοί. Η πείρα που έχω μου το έχει αποδείξει αυτό. Και στο παρελθόν είχε μείνει ο Ολυμπιακός πίσω με πέντε βαθμούς και το πήραμε τελικά στο μπαράζ. Το θέμα είναι να συνέλθει η ομάδα γιατί αν δε συνέλθει τότε θα χαθεί το πρωτάθλημα. Εγώ δε μπορώ να πω το τι πρέπει να γίνει και το τι θα γίνει. Αυτοί που σχεδιάζουν και οργανώνουν τον Ολυμπιακό ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να κάνουν γιατί γνωρίζουν που πονάει η ομάδα. Δε χρειάζεται να κάνουμε τους προπονητές της εξέδρας».
Για το αν υπάρχει θέμα προπονητή:
«Δεν το ξέρω. Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του προέδρου του Ολυμπιακού. Εφόσον το επιτάσσει το συμφέρον της ομάδας μπορεί και να γίνει. Ο προπονητής είναι ένας ενώ οι παίκτες πολλοί, οπότε είναι πιο εύκολο να φύγει αυτός. Δεν μπορώ ωστόσο να το κρίνω, να το σκεφτώ και να το υλοποιήσω εγώ. Με το εάν δε γίνεται συζήτηση».
Για την αιτία που έχει φθάσει ο Ολυμπιακός σ' αυτό το σημείο:
«Φαινόταν από την εποχή που ήταν προπονητής ο Κετσπάγια ότι υπήρχαν προβλήματα. Πολλοί τραυματισμοί που δεν αναπληρώνονταν από του υπόλοιπους παίκτες. Ένα ρόστερ με 13 ποδοσφαιριστές όπως έχει ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να ανταποκριθεί και στις διοργανώσεις, Ευρώπη, κύπελλο και πρωτάθλημα. Πρέπει να έχεις 20 παίκτες σε ετοιμότητα να βοηθάνε για να πετύχεις τους στόχους σου. Είδαμε ότι με τον Πανσερραϊκό χάθηκε ο στόχος του κυπέλλου. Έχει μπει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος και ορισμένοι παίκτες δε ξέρουν και σε ποια θέση παίζουν. Ο Ντομί για παράδειγμα είναι ένας καλός και έμπειρος παίκτης αλλά δεν μπορεί να παίξει εκεί που έπαιξε στο Κλεάνθης Βικέλιδης με τον Άρη. Και γω θέλω τώρα να μπω να παίξω μπάλα αλλά δεν μπορώ. Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ στο τέλος έβαλε τρία σέντερ φορ και ο προπονητής βγάζει το Στολτίδη αντί να βάλει τον Πάντο και να κλειδώσει το παιχνίδι. Εγώ ότι λέω το τεκμηριώνω».
Για τη συνέχεια και τα παιχνίδια με Μπορντό για το Τσάμπιονς Λιγκ:
«Θα πρέπει κάποιοι παίκτες όπως ο Μέλμπεργκ, ο Αβραάμ, ο Τοροσίδης παρά τον τραυματισμό του και ο Νικοπολίδης που τραβάνε όλη την ομάδα με την απόδοσή τους να συνεχίσουν να το κάνουν. Και βέβαια δε γίνεται να αγνοείς ποδοσφαιριστές όπως ο Στολτίδης που μπήκε στον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης και σκόραρε».
Για την κακή απόδοση του Ντιόγο:
«Ο Ντιόγο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δε ξέρω που οφείλεται αυτό. Σίγουρα αυτά που ακούγονται και που γράφονται για αυτόν δεν είναι 100% έγκυρα. Χθες τι θέση έπαιζε ούτε που καταλάβαμε. Είναι ένας παίκτης περιοχής αλλά αν δεν μπορεί να προσφέρει κάτι πρέπει να γίνει».
Για το αν υπάρχει γιατρειά για τον Ολυμπιακό:
«Βεβαίως και υπάρχει γιατρειά. Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα με κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους. Μαγικά δε γίνονται. Η εποχή με τους προφήτες και τους μάγους ήταν πριν από 400 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES