5 Αυγ 2010

Γιατί ρε ΠΑΟΚ;

Γιατί ρε ΠΑΟΚ; Ένα εφιαλτικό οκτάλεπτο στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και το χαμένο πέναλτι του Ίβιτς, έφερε τον πικρό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τη συνέχεια του Champions League. Ισόπαλος 3-3 ο «Δικέφαλος του Βορρά» με τον Άγιαξ σε ένα ματς με απίστευτες εναλλαγές στην Τούμπα. Ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο στο τέλος για την ομάδα που πλέον θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια στο Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 16’ με τον Βιεϊρίνια και είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά, όμως εμφανίστηκαν άλλη ομάδα στο δεύτερο. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο ο Αίαντας ανέτρεψε το σκορ (48’ Σουάρες, 50’ Ντε Γιονγκ, 55’ Λίντγκρεν), φέρνοντας τα πάνω κάτω. Παρά το σοκ, οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντέδρασαν, μειώνοντας αρχικά με τον Σαλπιγγίδη ένα λεπτό αργότερα και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 77’ όταν ο Ίβιτς νικήθηκε από τον Στεκέλενμπουργκ σε εκτέλεση πέναλτι. Ο Σέρβος πέτυχε γκολ στο 90’ όταν δυστυχώς όλα είχαν τελειώσει.

Το ματς

Ο αρχικός ενθουσιασμός των παικτών του Άγιαξ και η… ανάγκη για γκολ, τους έκανε να βγουν πιο δυναμικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι ποδοσφαιριστές του Γιολ, παρά την καυτή (σε αθλητικά πλαίσια) ατμόσφαιρα της Τούμπας ξεκίνησαν καλύτερα το ματς, όμως ξεθύμαναν γρήγορα.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης είχε «δασκαλέψει» καλά τους παίκτες του όλη την εβδομάδα, προκειμένου να μην πέσουν στην παγίδα των Ολλανδών και να μην ακολουθήσουν το δικό τους ρυθμό, πράγμα που έγινε.

Όπως παλιά

Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 15’, όταν πλάσαρε, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ έδιωξε με δεύτερη προσπάθεια πάνω στη γραμμή, το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος (κορυφαίος του Δικεφάλου) ήταν διαρκής πηγή από τα δεξιά, αλλά κατάφερε να σκοράρει με ένα κόλπο από τα παλιά. Τη δοκιμασμένη συνταγή με τα χτυπήματα φάουλ του Σορλέν στο πρώτο δοκάρι. Ο Βιεϊρίνια πετάχτηκε και με γυριστή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με τις τρεις γραμμές να κρατάνε σωστά τις αποστάσεις και τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια να δείχνει σταθερός, εμπνέοντας σιγουριά, ο ΠΑΟΚ έκανε το αγαπημένο του παιχνίδι, αυτό της υπομονής και πέρα από τον Σουλεϊμάνι που δημιουργούσε προβλήματα στην αριστερή πλευρά της άμυνας, δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος 1-0.

Γκολ με το «καλησπέρα» και ροντέο

Στο δεύτερο μέρος, η αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικέων θύμισε κάτι από φιλικό προετοιμασίας. Μέσα σε δέκα λεπτά οι παίκτες του Αίαντα πέτυχαν τρία γκολ, εκμεταλλευόμενοι την τραγική εικόνα και τα ατομικά λάθη των Τσιρίλο, Κοντρέρας και Κρέσιτς. Ο Σουάρες στο 48’ σκόραρε ανάμεσα σε τρεις, ένα λεπτό αργότερα έστρωσε στον Ντε Ζέου, που πρόλαβε τον Κοντρέρας και στο 55’ το δράμα ολοκληρώθηκε με τον Κροάτη τερματοφύλακα να πληρώνει το γκελ της μπάλας, μετά από ακίνδυνο φαινομενικά φάουλ του Λίντγκρεν.

Παρά το τεράστιο σοκ από την απίστευτη αυτή τροπή, ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να αντιδράσει στο 56’ με το πρώτο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην επανεμφάνισή του στην Τούμπα.

Η ισοφάριση ήρθε πολύ αργά

Το χαμένο πέναλτι του Ίβιτς στο 77’ ίσως στέρησε πολύ περισσότερα από ένα γκολ από τον «Δικέφαλο». Ο Σερβός σκόραρε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν πλέον δεν υπήρχε χρόνος για να γίνει η επική ανατροπή.



Το φιλμ του αγώνα

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαίντι, Σνάουτσνερ (84' Φιλομένο), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο (64' Μουσλίμοβιτς), Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Σορλέν.

Αγιαξ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Ανίτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτόγκεν, Λίντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες (91' Ολεγκιέν), Σουλεϊμάνι (78' Ερικσεν), Εμάνουελσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES