11 Μαΐ 2010

«Ο Νίνης έχει Porsche και ο Κοσμίδης… Punto»

«Ο Νίνης έχει Porsche και ο Κοσμίδης… Punto»Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ επισκέφθηκε ο Λευτέρης Κοσμίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής μίλησε στους σπουδαστές για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, για τον τρόπο που η πολιτεία... ανταμείβει τους κόπους των αθλητών, για τις επιτυχίες του, αλλά και για τους στόχους του.

Ο Κοσμίδης έχει ήδη κερδίσει τρία μετάλλια σε επίπεδο αντρών αν και είναι μόλις 19 ετών. Ωστόσο, τα επιτεύγματα των αθλητών της ενόργανης δεν ανταμείβονται με τον καλύτερο τρόπο από την πολιτεία. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο πατέρας του πρωταθλητή, αλλά και προπονητή της ενόργανης έκανε μερικές συγκρίσεις.

«Ο Νίνης έκανε 3 καλά παιχνίδια στο ντεμπούτο του και τον έμαθαν όλοι, τώρα κυκλοφορεί με Porsche, ο Λευτέρης έχει πάρει τρία μετάλλια και κυκλοφορεί με Punto», ήταν το παράπονο του πατέρα του Λευτέρη Κοσμίδη.

Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής σχετικά με την αντιμετώπιση τους από την πολιτεία, οι Έλληνες αθλητές έχουν να αντιμετωπίσουν τις αμφιβολίες των κριτών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Η Ελλάδα δεν είναι μια δυνατή χώρα στην ενόργανη και αυτό δημιουργεί πρόβλημα, καθώς οι κριτές πολλές φορές είναι άδικοι :

«Αρκετές φορές οι κριτές με έχουν αδικήσει, την ίδια ώρα που ευνοούν άλλους», τόνισε ο Κοσμίδης.

Περίπου πριν δύο εβδομάδες ο Κοσμίδης κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μπέρμιγχαμ, περνώντας ωστόσο από «40 κύματα», καθώς η αποστολή ταλαιπωρήθηκε αρκετά μέχρι να φτάσει στην Αγγλία, λόγω των ακυρώσεων των πτήσεων, εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας.

«Μείναμε τέσσερις ημέρες χωρίς προπόνηση και με το που φτάσαμε αγωνιστήκαμε, όμως τα καταφέραμε πολύ καλά»

Οι στόχοι του νεαρού πρωταθλητή είναι να πάρει μέρος στα επόμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES