11 Μαΐ 2010

«Είμαστε αισιόδοξοι…»

«Είμαστε αισιόδοξοι…»Το Μουντιάλ πλησιάζει και η προσμονή μεγαλώνει. Ο Γιάννης Τοπαλίδης μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 δεν έκρυψε την αισιοδοξία του. «Μπορούμε να προκριθούμε. Το πρώτο ματς με τη Νότιο Κορέα είναι πολύ σημαντικό», τόνισε το δεξί χέρι του ομοσπονδιακού τεχνικού. «Το συμβόλαιο του κ. Ρεχάγκελ είναι δευτερεύον τώρα. Σημασία έχει να πάμε καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Τοπαλίδης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας και στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Ταμπάκο:

Για την κλήση του Σάκη Πρίττα: «Είχαμε παρακολουθήσει τον Πρίττα πολλές φορές. Πήγαινε πολύ καλά στον Άρη και υπήρχε η σκέψη πως ίσως χρειαστούμε κάποιον ακόμη παίκτη. Τον καλέσαμε στους 25 και μέχρι τις 2 Ιουνίου θα δούμε ποιοι θα είναι στην τελική 23αδα ή θα αποκλειστούν».

Για την αγωνιστική κατάσταση των Πατσατζόγλου και Σεϊταρίδη: «Ο Πατσατζόγλου ήταν για πολύ καιρό τραυματίας και εκτός δράσης, ενώ ο Σεϊταρίδης είχε ενοχλήσεις. Το τελευταίο διάστημα δεν έχουν προβλήματα, αλλά θα δούμε σε τι κατάσταση είναι μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Για το λόγο αυτό θα πάμε με 25 παιδιά στην Ελβετία».

Για την προετοιμασία της Εθνικής: «Συζητήσαμε με τους παίκτες που δεν έχουν πια υποχρεώσεις και ήταν όλοι της γνώμης πως θα έπρεπε να κάνουν διακοπές για περίπου 10 μέρες. Τους δώσαμε ειδικό πρόγραμμα για να ακολουθήσουν, ώστε να είναι σε καλή κατάσταση όταν συγκεντρωθεί η Εθνική. Υπήρξε αυτό το απρόοπτο με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των πλέι οφ, αλλά είναι πράγματα που δεν μπορείς να τα περιμένεις».

Για τα φιλικά με Βόρειο Κορέα και Παραγουάη: «Ήταν εξ αρχής σκέψη να αντιμετωπίσουμε σε φιλικά ομάδες που μοιάζουν με αυτές που θα αντιμετωπίσουμε στα τελικά. Παίξαμε ήδη με τη Σενεγάλη, που είναι πολύ καλή ομάδα και μοιάζει με τη Νιγηρία. Είναι ιδανικά τα τεστ με Βόρειο Κορέα και Παραγουάη, αλλά πάνω από όλα μετρά τι θα κάνουν οι παίκτες μας στα παιχνίδια».

Για το τι περισσότερο και τι λιγότερο έχει η τωρινή Εθνική από αυτή του 2004: «Αυτές οι συγκρίσεις δεν γίνονται. Η Εθνική πριν το EURO 2004 ήταν 18 μήνες αήττητη, είχε κερδίσει μέσα στην Ισπανία και έφερε κι άλλα αποτελέσματα που είχαν ανεβάσει πολύ το ηθικό της ομάδας. Καταλάβαινες ότι κάτι θα μπορούσε να πετύχει στην Πορτογαλία, όχι ότι θα κατακτούσε το τρόπαιο, αλλά θα περνούσε στη δεύτερη φάση».

Για την πορεία στα τελικά: «Θα δούμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρώτα τη Νότιο Κορέα, μετά τη Νιγηρία και τελευταία το ματς με τη Νιγηρία. Τελευταίο στον όμιλο, γιατί μπορεί να προχωρήσουμε (γέλια). Είμαστε αισιόδοξοι. Συζητώ με τον κόουτς και του μιλώ για την Αργεντινή, αλλά εκείνος μού λέει πως θα πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη Νότιο Κορέα. Είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα καλό ξεκίνημα».

Για το θέμα του συμβολαίου του Ότο Ρεχάγκελ: «Πρέπει να περιμένουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το συμβόλαιο είναι δευτερεύον. Δεν είναι τόσο σημαντικό αν θα ανανεωθεί ή όχι. Αυτό που μετρά τώρα είναι να πάμε καλά στο Μουντιάλ. Θα είμαστε για 40 ημέρες στο επίκεντρο του κόσμου και θέλουμε να δείξουμε κάτι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES