30 Μαΐ 2010

Ποιά έργα θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας!

Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν στο επόμενο τρίμηνο στο ΕΑΚ Κέρκυρας, έργα που είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό να πραγματοποιηθούν, προκειμένου το Εθνικό Στάδιο να πληροί τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις της Σούπερ Λιγκ, ενόψει της συμμετοχής της ομάδας του ΑΟ Κέρκυρα στο Πρωτάθλημα της μεγάλης Κατηγορίας.

  

(Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ)

  

Το σάιτ μας παρουσιάζει τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί, καθώς κι εκείνες για τις οποίες θα καταβληθούν προσπάθειες να γίνουν:


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣΤο μεγαλύτερο, σημαντικότερο, πιο χρονοβόρο και πιο ακριβό έργο θα πραγματοποιηθεί στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Κάθε καλοκαίρι το γήπεδο φτιάχνεται, αλλά τον χειμώνα καταστρέφεται, εξαιτίας της κακοκαιρίας, της κακής συντήρησης και της πολυχρησίας.
Τώρα, όμως, θα γίνει... δουλειά εις βάθος και σε όλα τα υποστρώματα! Ο αγωνιστικός χώρος θα σκαφτεί πολύ βαθιά, θα βελτιωθεί το αποστραγγιστικό σύστημα και όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες της υποδομής, ακολούθως θα μπει ο καινούργιος χλοοτάπητας.
Το κόστος του έργου, που θα γίνει υπό την αιγίδα της ΓΓΑ, είναι 530.000 ευρώ, αλλά το ποσό θα μειωθεί κατά τον διαγωνισμό, αφού θα το αναλάβει η εταιρία που θα μειοδοτήσει.
Οι φάκελοι θα ανοίξουν της ερχόμενη Τρίτη και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις ενδιαφερόμενες εταιρίες. Εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις, η μειοδότρια εταιρία αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες περί τα μέσα του Ιουνίου.
Ο νέος αγωνιστικός χώρος θα είναι προδιαγραφών ΟΥΕΦΑ και με την ενδεδειγμένη συντήρηση και σωστή χρήση, το γήπεδο θα αντέξει για χρόνια. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί το βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΚ στον Πλάντραφο Ποταμού και να βελτιωθεί κι εκείνο στα Γαζάτικα, ώστε το γήπεδο του Εθνικού Σταδίου να μην επιβαρύνεται από προπονήσεις της ομάδας.

  

ΛΥΟΜΕΝΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
Για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της Σούπερ Λιγκ, το Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας έχει μικρή χωρητικότητα (επισήμως, περίπου 2.800 θεατές), άρα θα πρέπει να αυξηθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την τοποθέτηση λυόμενης κερκίδας σε ένα από τα πέταλα του γηπέδου.
Θα γίνει, λοιπόν, προσπάθεια για να κατασκευαστεί η εξέδρα στο βόρειο πέταλο, δηλαδή πίσω από το τέρμα που είναι προς την πλευρά της πόλης. Σημειώνουμε πως το έργο αυτό ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, οπότε και μπήκε η βάση της κερκίδας, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Η ΠΑΕ Κέρκυρα θα επιδιώξει να εξασφαλίσει χρήματα από τον ΟΠΑΠ προκειμένου να φτιάξει τη συγκεκριμένη εξέδρα, η οποία εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 150.000 ευρώ. Η χωρητικότητά της θα είναι πάνω από 1.000 θέσεις και εφόσον γίνει, τότε φυσικά το Εθνικό Στάδιο θα αλλάξει όψη.

  

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ & ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΥΠΟΥ
Στα αποδυτήρια των ομάδων, άτω από τη μεγάλη κερκίδα, θα πρέπει να γίνουν εργασίες βελτίωσης. Επίσης, τα αποδυτήρια των διαιτητών (που βρίσκονται στον διάδρομο εισόδου στο αγωνιστικό χώρο) θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλη, μεγαλύτερη αίθουσα.
Εξάλλου, επειδή είναι μικρής χωρητικότητας η αίθουσα Τύπου (βρίσκεται μεταξύ των αποδυτηρίων των ομάδων), υπάρχει σκέψη να γκρεμιστεί ο τοίχος που ενώνει την αίθουσα με τα αποδυτήρια των διαιτητών. Με αυτό τον τρόπο, θα επιτευχθεί η προέκταση του χώρου και θα μπουν καρέκλες, άρα θα υπάρχει άνετη φιλοξενία των ΜΜΕ και των συνεντευξιαζόμενων.

  

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΩΡΕΙΑ
Τα υπάρχοντα δημοσιογραφικά θεωρεία, στην κορυφή της μεγάλης κερκίδας, είναι ανεπαρκή για τις ανάγκες της Σούπερ Λιγκ, αφού οι καμπίνες είναι λίγες και μικρές σε χωρητικότητα. Ως εκ τούτου είναι επιτακτική η προέκταση των θεωρείων, και για το λόγο αυτό υποχρεωτικά θα ξηλωθούν αρκετά καθίσματα.

  

ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Από εκεί και πέρα, η Διοίκηση του ΕΑΚΚ θα προβεί σε καθαρισμό και βάψιμο των κερκίδων και των περιβάλλοντων χώρων, ώστε το Εθνικό Στάδιο να είναι καθαρό και να αποκτήσει πιο όμορφη εικόνα.
Επίσης, θα βελτιωθούν οι τουαλέτες τόσο στη μεγάλη κερκίδα, όσο και στη μικρή. Δίπλα από τη μικρή εξέδρα ενδέχεται να στηθεί «κινούμενο» κυλικείο» για την εξυπηρέτηση των εκεί φιλάθλων.
Εξάλλου, πιθανόν να γίνει βελτίωση ή ακόμη και ολική αλλαγή στην περίφραξη του γηπέδου, η οποία αυτή τη στιγμή είναι όχι μόνον υποτυπώδης, αλλά και αντιαισθητική οπτικά.
Τέλος, όσον αφορά το σκέπαστρο στη μικρή κερκίδα, αυτό μάλλον δεν θα τοποθετηθεί, εκτός κι αν εξευρεθούν οικονομικοί πόροι.

  

Όπως, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, σύντομα στο Εθνικό Στάδιο θα υπάρξει... οργασμός εργασιών, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΚ και της ΠΑΕ Κέρκυρα. Ευχή όλων είναι να μην προκύψουν κωλύματα και... γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε τα έργα να είναι έτοιμα μέχρι τα τέλη του Αυγούστου.


Να αναφέρουμε, τέλος, ότι την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12:00 το μεσημέρι, η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Κέρκυρας, που βρίσκεται πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES