30 Μαΐ 2010

Ο Βαλβέρδε και οι άλλοι…

Ο Βαλβέρδε και οι άλλοι…Εντός της εβδομάδας αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις στον Ολυμπιακό όσον αφορά το θέμα του προπονητή. Οι «ερυθρόλευκοι» προτίθενται να αναθέσουν σε ισπανόφωνο τεχνικό την ομάδα, λόγω του γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες μιλούν αυτή τη γλώσσα και θα είναι πιο εύκολο για εκείνους να καταλάβουν τις οδηγίες του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί ονόματα αρκετών προπονητών που ενδέχεται να αναλάβουν τα «ηνία» των Πειραιωτών.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας, αν και μετά το Δ.Σ. της ΠΑΕ είχε φανεί ότι δύσκολα θα προχωρήσει η περίπτωσή του. Εκτός του ότι ο 46χρονος τεχνικός γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και τον Ολυμπιακό, δεν είναι λίγες οι φορές που οι οπαδοί της ομάδας έχουν φωνάξει το όνομά του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Επίσης, οι απαιτήσεις του κρίνονται λογικές, αφού ζητάει περίπου 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο Βαλβέρδε πρόσφατα φέρεται να δέχτηκε κρούση από μάνατζερ για να καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ και η απάντησή του ήταν πως «επιστρέφω στην Ελλάδα μόνο για τον Ολυμπιακό».

Χθες, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το όνομα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, του οποίου η περίπτωση φαντάζει αρκετά δύσκολη. Ο Χιλιανός τεχνικός, ύστερα από την απόλυσή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, φέρεται να βρίσκεται στο «στόχαστρο» αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Μία εξ αυτών, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, είναι η Ίντερ, αν και ο Φάμπιο Καπέλο (προπονητής της εθνικής Αγγλίας) αποτελεί πρώτη της επιλογή. Ο μάνατζερ του 56χρονου προπονητή παρουσιάζεται σίγουρος ότι ο πελάτης του θα ήθελε να εργαστεί σε μία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Οι ετήσιες απολαβές του Πελεγκρίνι στη «βασίλισσα» άγγιζαν τα 4 εκατ. ευρώ, όμως το συγκεκριμένο ποσό δύσκολα θα το βρει σε άλλη ομάδα.

Ένα από τα ονόματα που είχε ακουστεί ήταν εκείνο του Χουάντε Ράμος, ο οποίος είχε περάσει από τον πάγκο της Ρεάλ και αποτέλεσε τον αντικαταστάτη του… Ζίκο στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία (προσλήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 και έλυσε κοινή συναίνεση το συμβόλαιό του τον Δεκέμβριο του ίδιο έτους). Τώρα, η Φενερμπαχτσέ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Θετικός στο ενδεχόμενο να εργαστεί στον Ολυμπιακό είχε εμφανιστεί ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τους παράγοντες της διοίκησης. Η περίπτωσή του θυμίζει εκείνη του Βαλβέρδε, αφού πρόκειται για 46χρονο τεχνικό, φιλόδοξο και οι οικονομικές απαιτήσεις του είναι ανάλογες του «μυρμηγκιού» (γύρω στο 1 εκατ. ευρώ).

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες προέκυψε το όνομα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο 64χρονος προπονητής απολύθηκε πριν από τέσσερις μέρες από την Πόρτο, ύστερα από μία απογοητευτική σεζόν. Ο Πορτογάλος φέρεται να έχει ενημερωθεί από τον Φερνάντο Μπελούτσι από τον Ολυμπιακό και θα τον ενδιέφερε η προοπτική να καθίσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Το κασέ του είναι στο 1,4 εκατ. ευρώ, το οποίο μπορεί να πέσει στα «παζάρια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και η… ελληνική λύση. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται ο Τάκης Λεμονής (που εργάζεται στην Ομόνοια) και ο Αλέκος Αλεξανδρής (που είναι προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού), αν τελικά δεν ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους ξένους τεχνικούς.

* Στα 3 εκατ. ευρώ κοστολογεί η ΑΕΚ τον Νάτσο Σκόκο, όπως γράφει η εφημερίδα «Φως». Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό εμφανίζονται πρόθυμοι να δώσουν περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Αργεντινού. Οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν την απαραίτητη προεργασία για τον 25χρονο άσο και μέσα στην εβδομάδα ενδέχεται ο Σωκράτης Κόκκαλης να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι στη συγκεκριμένη περίπτωση.

* Όσον αφορά τις εξελίξεις στα διοικητικά της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, φημολογείται ότι εντός της εβδομάδας θα συναντηθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος θα παραμείνει στην κεφαλή της ΠΑΕ και ο γνωστός εφοπλιστής θα ενισχύσει οικονομικά την ομάδα, διαθέτοντας ένα σοβαρό ποσό. Ο κ. Μαρινάκης είναι πολύ πιθανό να ζητήσει από τον κ. Κόκκαλη να έχει έγγραφη δέσμευση ότι θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ μέσα σε μία διετία, προκειμένου να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES