31 Μαρ 2010

Γκρέταρσον: «Απίστευτο αν συμβεί»!

Γκρέταρσον: «Απίστευτο αν συμβεί»!Χαρούμενος για το ενδεχόμενο να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Αρναρ Γκρέταρσον, μιλώντας στην ισλανδική ιστοσελίδα «Fotbolti». «Θέλω να αναλάβω τη δουλειά, αλλά ακόμη δεν έχουμε διαμορφώσει το συμβόλαιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ισλανδός. «Η ΑΕΚ θέλει να μπει και να είναι ανταγωνιστική στο Champions League, αλλά ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των δηλώσεων του Γκρέταρσον

«Τα πράγματα φαίνονται πολύ καλά. Δεν έχω υπογράψει τίποτε ακόμη, αλλά η διοίκηση συμφώνησε να με προσλάβει ως τεχνικό διευθυντή του συλλόγου. Περιμένω να λάβω την προσφορά της ΑΕΚ σήμερα (σ.σ.: χθες) ή αύριο (σ.σ.: σήμερα) και δεν την έχουμε συζητήσει ακόμη. Θέλω να πάω στην Ελλάδα και να αναλάβω τη δουλειά. Θέλουν να με πάρουν στην ομάδα, αλλά ακόμη δεν έχουμε διαμορφώσει το συμβόλαιο συνεργασίας. Αν γίνουν όλα αυτά, δεν αρνούμαι ότι θα είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμη με θυμούνται κι αυτό δείχνει ότι κάτι καλό θα έκανα το διάστημα που αγωνιζόμουν στην ΑΕΚ. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα αν αναλάβω αυτή τη δουλειά», ανέφερε αρχικά ο 38χρονος παίκτης.

Στη συνέχεια, ο Ισλανδός υπογράμμισε: «Αν υπάρξει συμφωνία, θα είναι συναρπαστικό. Είναι πολύ ενδιαφέρον που μέχρι τώρα έπαιζα και έβλεπα ποδόσφαιρο και τώρα θα μπορώ όχι μόνο να παρακολουθώ, αλλά και να βρίσκω παίκτες και να χτίζω την ομάδα», τόνισε και εξήγησε στους συμπατριώτες του τι εστί ΑΕΚ. «Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα. Θέλει να μπει και να είναι ανταγωνιστική στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ο βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα. Εχει 16 χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα και είναι η πρώτη φορά που μεσολαβεί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς τον τίτλο αυτό. Είναι μία ομάδα που πάντα παίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέλει να έχει επιτυχίες και να καταφέρνει σημαντικά πράγματα».

Ερωτηθείς για τα καθήκοντα που θα αναλάβει, ο Γκρέταρσον απάντησε: «Εγώ θα παρακολουθώ όλους τους παίκτες και από εκεί και πέρα θα είναι θέμα του προπονητή η επιλογή τους. Ο στόχος είναι να φτιάξουμε ένα σύστημα σκάουτινγκ στην ΑΕΚ. Θα εκτείνεται σε κάποιο βαθμό στην Ελλάδα, αλλά στοχεύουμε να το επεκτείνουμε και στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γκρέταρσον και συνέχισε: «Επιπλέον σε συνεργασία με τις ακαδημίες, θα προωθούνται παίκτες στην πρώτη ομάδα. Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί σε κάποια χρόνια, σε συνεργασία με τον τότε προπονητή. Τώρα θα οργανωθούν ακόμη καλύτερα οι ακαδημίες, οπότε θα είναι πιθανό να βγαίνουν από εκεί καλοί και ταλαντούχοι παίκτες. Υπάρχει αρκετή δουλειά μπροστά. Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες και χρειάζεται να γίνουν πολλά πράγματα».

Στα όριά του ο Μαντούκα

Προβληματισμένος εμφανίζεται ο Γκουστάβο Μαντούκα, ύστερα από την παράταση που παίρνει το ραντεβού με τη διοίκηση της ΑΕΚ για την ανανέωση του συμβολαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο Σταύρος Αδαμίδης είχε μεταβιβάσει πριν από περίπου δέκα μέρες στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό την πρόθεση της διοίκησης να του προσφέρει νέο συμβόλαιο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην ομάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Ο πρόεδρος της «Ένωσης» αναμένεται να επιστρέψει τη Μεγάλη Παρασκευή από την Αγγλία και οι ποδοσφαιριστές έχουν ρεπό από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε αυτή την εβδομάδα μοιάζει αδύνατο να γίνει η συνάντηση.

Στις συζητήσεις που κάνει ο Βραζιλιάνος με τους συμπαίκτες του στους Θρακομακεδόνες δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του. «Εκανα υπομονή μέχρι τώρα που υπήρχαν προβλήματα, αλλά δεν μπορώ να περιμένω πολύ ακόμα. Εχω οικογένεια και πρέπει να φροντίσω για το μέλλον μου και το μέλλον της», λέει στους συμπαίκτες του ο Μαντούκα, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι θετικός σε ενδεχόμενη μείωση αποδοχών.

Μπήκε «ζεστό» χρήμα

Χθες μπήκαν περίπου 700.000 ευρώ λογαριασμούς των παικτών της ΑΕΚ. Πληρώθηκαν δόσεις συμβολαίων, μισθοί, δώρα Πάσχα και όσα μπόνους δεν είχαν καλυφθεί στις προηγούμενες πληρωμές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

Πλέον, οι παίκτες είναι εξοφλημένοι μέχρι και τον Δεκέμβριο και δεν υπάρχουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις πέραν του τριμήνου που έχει συμφωνηθεί. Στη σημερινή προπόνηση, λοιπόν, αναμένεται να υπογράψουν και οι εναπομείναντες τρεις ποδοσφαιριστές τα απαιτούμενα έγγραφα που θα συμπεριληφθούν στο φάκελο για την αδειοδότηση της «Ένωσης».

* Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ είναι ενήμεροι εδώ και καιρό ο Ζεοβάνι και ο μάνατζέρ του. Στην «Ενωση» επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα και για να μην καλλιεργήσουν προσδοκίες στον κόσμο για την απόκτηση ενός τόσο μεγάλου ονόματος, που δεν θα είναι εύκολη, και για να μην «αποπροσανατολιστεί» η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES