7 Φεβ 2010

Aπόδραση από το... «Αλκαζάρ»

Μετά την απώλεια τεσσάρων βαθμών στους αγώνες με Άρη και ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός θέλει να φύγει από τη Λάρισα (19:00, Novasports 1) έχοντας στο σακούλι του το «τρίποντο» της νίκης. Οι «πράσινοι» θέλουν με αυτό τον τρόπο να αποδείξουν στους διώκτες τους ότι έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο και ότι το πρωτάθλημα -στο τέλος- θα καταλήξει στα χέρια τους. Χωρίς Ζιλμπέρτο και οπαδούς στο «Αλκαζάρ», αλλά με Σιμάο και «όρκο» για το διπλό.

Στο ματς ζωής και θανάτου ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί δίχως τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, που έμεινε στην Αθήνα και δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή. Ο Βραζιλιάνος εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού του και έτσι τη θέση του στη μεσαία γραμμή θα πάρει ο Σιμάο. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Ζιλμπέρτο δεν θα βρίσκεται στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού φέτος και οι προηγούμενες τρεις απέδειξαν ότι το «τριφύλλι» επηρεάζεται από την απουσία του. Στα παιχνίδια που ο 33χρονος απουσίαζε, ο Παναθηναϊκός έφερε δύο ισοπαλίες (με Καβάλα και Αστέρα Τρίπολης) και νίκησε δύσκολα τον Πανιώνιο.

Εκτός του Σιμάο που θα βρεθεί στους πρώτους έντεκα, καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρχει σχετικά με αυτούς που ξεκίνησαν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Δηλαδή, Τζόρβας κάτω από τα γκολπόστ, Βύντρα και Σπυρόπουλος στα άκρα, Σαριέγκι, Καντέ το αμυντικό δίδυμο, Κατσουράνης Καραγκούνης στο χώρο της μεσαίας γραμμής, Λέτο και Σαλπιγγίδης στα άκρα και αιχμή του δόρατος ο Τζιμπρίλ Σισέ. Στην αποστολή βρίσκεται φυσικά και ο Σωτήρης Νίνης που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ματς.

Στα μείον, οπαδοί και το τερέν

Μία ιδιαιτερότητα του σημερινού παιχνιδιού είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επαρχιακό γήπεδο χωρίς τη συμπαράσταση των οπαδών του. Τα γήπεδα στο Παγκρήτιο, στην Κομοτηνή, στην Καβάλα, στην Ξάνθη και στην Λιβαδειά είχαν πράσινο «χρώμα», αλλά μετά το νόμο περί απαγόρευσης μετακινήσεων των οπαδών, οι φίλοι του «τριφυλλιού» θα αναγκαστούν να δουν το ματς από την τηλεόραση.

Προβληματισμός υπάρχει στο «πράσινο στρατόπεδο» και για την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Οι καιρικές συνθήκες στον Κάμπο δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές το τελευταίο διάστημα, με τη συνεχόμενη βροχή να κάνει ακόμα χειρότερο το χορτάρι του «Αλκαζάρ».

Τα ευχάριστα, ωστόσο, έρχονται από τη μεριά του Γκάμπριελ. Ο Βραζιλιάνος ακραίος είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στη δεξιά βουβωνοκήλη στις αρχές του χρόνου, αλλά από τη Δευτέρα θα είναι σε θέση να γυμνάζεται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για παρουσία του στην αποστολή του αγώνα με τη Ρόμα. Τελευταία συμμετοχή του 29χρονου στο εκτός έδρας ματς με τον Ηρακλή στις 12 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES