25 Δεκ 2009

Οι πέντε στόχοι για την άμυνα

Πέντε είναι οι υποψήφιοι παίκτες που έχει ξεχωρίσει ο Νίκος Νιόπλιας για την ενίσχυση της άμυνας του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» εξετάζει τις περιπτώσεις του Γκάμπριελ Παλέτα, του Φιλίπ Σεντέρος, του Γιαν Ντούριτσα, του Μάρκο Ματεράτσι και του Περ Κρόλντρουπ.

Γκάμπριελ Παλέτα

Ο Αργεντινός αμυντικός της Μπόκα Τζούνιορς διαθέτει τα περισσότερα από τα στοιχεία που επιθυμεί ο Νιόπλιας, αφού είναι καλός στο προσωπικό μαρκάρισμα και, παρότι είναι 1,91 μ., είναι αρκετά γρήγορος. Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και δεν αναμένεται να απαιτηθούν πολλά χρήματα για την απόκτησή του.

Φιλίπ Σεντέρος

Σε αντίθεση με τον Παλέτα, ο Ελβετός αμυντικός της Άρσεναλ (που παίζει με τη μορφή δανεισμού στη Μίλαν) είναι αργός και πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Το παρουσιαστικό του δεν φέρνει στον «killer», που ψάχνουν στον Παναθηναϊκό και σίγουρα θα ζητήσει περισσότερα χρήματα από τον Αργεντινό. Ο Σεντέρος έχει κλείσει θέση βασικού στην Ελβετία και θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Δεν αποκλείεται η απόκτησή του στο μέλλον να έχει και επενδυτική σημασία.

Γιαν Ντούριτσα

Ο Σλοβάκος αμυντικός της Λοκομοτίβ Μόσχας είναι πιο αργός από τον Παλέτα, ενώ φαίνεται να είναι ο χειρότερος από τους υπολοίπους στο μαρκάρισμα χαμηλά, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι. Είναι 28 ετών και η ενδεχόμενη απόκτησή του δύσκολα θα αποδειχθεί ίδιας επενδυτικής σημασίας με εκείνη του Σεντέρος. Θετικό θεωρείται το γεγονός ότι θα παίξει στο Μουντιάλ, έχοντας πιθανότατα θέση βασικού.

Μάρκο Ματεράτσι

Ο Ιταλός έχει το προφίλ ενός αληθινού «Killer», αλλά η ηλικία του (είναι 36 ετών) αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Ο διεθνής παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2012 με την Ιντερ και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετά χρήματα για την απόκτησή του. Ο Ματεράτσι είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και κάνει ό,τι μπορεί για να νικήσει τους αντίπαλους του.

Περ Κρόλντρουπ

Ο Δανός στόπερ διακρίνεται για τις επιδόσεις του στο ψηλό παιχνίδι, αλλά υστερεί στην ταχύτητα σε σχέση με τον γρήγορο Παλέτα. Επίσης, δεν είναι καλός στο προσωπικό μαρκάρισμα και στη μάχη σώμα με σώμα. Είναι 30 ετών και το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με τη Φιορεντίνα, η οποία δεν φαίνεται ότι θα προβάλει τεράστιες απαιτήσεις για την παραχώρησή του.

Δεν πωλείται ο Βύντρα

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να πουληθεί ο Λουκάς Βύντρα είναι ο Νίκος Νιόπλιας, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay». Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού φέρεται να έχει πει στον Κώστα Αντωνίου ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αποχωρήσει ο διεθνής αμυντικός στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο λόγος είναι ότι ο 28χρονος παίκτης μπορεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας και ως δεξί μπακ.

Δεν υπάρχει θέμα Σκόκο

Δεν έχει προσεγγίσει ο Παναθηναϊκός την πλευρά του Νάτσο Σκόκο ή της ΑΕΚ για την απόκτηση του Αργεντινού άσου της «Ένωσης». Το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει προχωρήσει, επειδή οι «κιτρινόμαυροι» φοβούνται τις αντιδράσεις των οπαδών τους και οι «πράσινοι» δεν φέρονται διατεθειμένοι να διαθέσουν πάνω από 2 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους. Εξάλλου, η ΑΕΚ έχει τονίσει με ανακοίνωσή της ότι δεν θα πουλήσει τον Σκόκο και ο παίκτης δήλωσε ότι δεν είχε ουδέποτε επαφή με το «τριφύλλι».

«Κάτι που γίνεται συχνά»

Καμία σχέση με μεταγραφές δεν έχει η ρευστοποίηση εγγυητικής επιστολής 7 εκατ. ευρώ, όπως έλεγαν χθες στον Παναθηναϊκό, σχολιάζοντας χθεσινό δημοσίευμα. «Ηταν μία προαποφασισμένη διαχειριστική κίνηση που γίνεται συχνά. Ολα τα μέλη του Δ.Σ., μάλιστα, υπέγραψαν το σχετικό πρακτικό πριν από 10-15 μέρες και δεν έχει σχέση με μεταγραφικές υποθέσεις. Πρόκειται άλλωστε για χρήματα του Παναθηναϊκού», τόνιζαν στην ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES