25 Δεκ 2009

Μία ... χειμερινή μεταγραφή αναζητά το ... χειμερινό "λαβράκι"

Μία ... χειμερινή μεταγραφή αναζητά το ... χειμερινό "λαβράκι"Όλα στον ΠΑΟΚ αυτές τις ημέρες κινούνται στα μεταγραφικά θέματα και φυσικά σε αυτήν του επιθετικού. Η ανάγκη για απόκτηση ενός επιθετικού είναι μεγάλη αλλά στον ΠΑΟΚ όπως έχουν τονίσει επανειλλημένως ψάχνουν κάτι ποιοτικό αλλιώς δεν θα προχωρήσουν σε κάποια κίνηση. Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει περισσότερα γκολ απʼ ότι πέρσι την ίδια περίοδο, ωστόσο μόλις τρία από τα 19 γκολ τα έχουν πετύχει οι σέντερ φορ του. Οι "ασπρόμαυροι" αναζητούν λοιπόν έναν σέντερ φορ σκόρερ!

Άλλωστε με την επιλογή του Βραζιλιάνου Κριστιάνο θεωρούν πως έχουν βρει αυτό που έψαχναν για την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Έναν παίκτη δηλαδή που θα μπορεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αλλά και που αν χρειαστεί μπορεί να παίξει και πίσω αππό τους επιθετικούς. Τα χειμερινά ψώνια του ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια του... πάνε.

Οι δύο αγορές του πέρσι, ο Λίνο και ο Ολιβιέ Σορλέν βγήκαν "λαχείο" στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Οι δύο ποδοσφαιριστές από την στιγμή που ήρθαν πέρυσι μέχρι και τώρα έχουν κερδίσει μία θέση στην βασική ενδεκάδα, με τον Σορλέν να έρχεται μάλιστα αρχικά ως δανεικός αλλά το καλοκαίρι αποκτήθηκε από την Ρεν.

Πρόπερσι ο "Δικέφαλος" απέκτησε τον χειμώνα, το μεγαλύτερο σε όνομα και βιογραφικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία του. Τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο o οποίος χρειάστηκαν κάποιοι μήνες για να επανέλθει σε καλή φυσική κατάσταση, έκανε μία πολύ καλή χρονιά πέρυσι και πλέον ανέλαβε τον πόστο του Τεχνικού Διευθυντή.

Και πως τα φέρνει λοιπόν η μοίρα έτσι και μία μεγραφική επιλογή του χειμώνα είναι αυτή που καλείται να "ψωνίσει" για χάρη του ΠΑΟΚ σε αυτή την μεταγραφική περίοδο!

Και αν ο Γκάβρανσιτς έκανε μέτριες εμφανίσεις, ο Βερόν ήταν η αποκάλυψη. Ο Αργεντινός ήρθε με πολύ λίγα χρήματα στον Δικέφαλο αλλά πρόσφερε τόσα πολλά, τόσο στο δεύτερο μισού του προπέρσινου πρωταθλήματος όσο τουλάχιστον και στον πρώτο γύρο της περσινής σεζόν.

Μία μεταγραφή που ήταν από τις πιο σημαντικές που έκανε ο Ζήσης Βρύζας ως τεχνικός Διευθυντής αφού με αυτή του την επιλογή έδειξε τις ικανότητες του. Κι όμως η μοίρα παίζει πάλι παιχνίδια και ο Βερόν δύο χειμώνες μετά από εκείνον που ήρθε στον ΠΑΟΚ καλείται να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, αφού ο ΠΑΟΚ πλέον δεν τον θέλει.

Βέβαια το... παλτό για τον χειμώνα είναι πάντα... απαραίτητο και αυτό δεν το απέφυγε ούτε η νυν διοίκηση, που έφερε τον Μολδαβό Φρούντσα για να... βοηθήσει στην υπόθεση γκολ. Αποτέλεσμα; Ακόμα και φέτος όπου αναζητείται ένας επιθετικός, οι φίλοι του ΠΑΟΚ να έχουν κολλήσει με την έκφραση: "Μόνο κανένας Φρούντσα μην έρθει", είναι όπως η άλλη έκφραση που έχει μείνει πλέον: "Πόσο Τόργκελε είσαι;", μετά τις συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες του... διαμόνιου σκόρερ και πρώην παίκτη των Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες για να διηγηθεί κανείς σε ότι αφορά τις μεταγραφές του χειμώνα στον ΠΑΟΚ. Ίσως η καλύτερη από το 1999 να ήταν αυτή του Ναλιτζή,που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της σεζόν μετά τα γκολ που πέτυχε αρχικά στον Πανιώνιο και στην συνέχεια στον ΠΑΟΚ.

Κάτι ανάλογο θα ήθελαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να πετύχουν και αυτές τις ημέρες που "καίγονται" για έναν παίκτη στην επίθεση.

Άλλωστε οι δύο παλαιότεροι ποδοσφαιριστές στο υπάρχον ρόστερ του Δικεφάλου, που ακόμα πρωταγωνιστούν με την ασπρόμαυρη φανέλα είναι αποκτήματα χειμερινά. Ο λόγος για τους Στέλιο Μαλεζά και Νίκο Αραμπατζή με τον πρώτο να έρχεται τον Ιανουάριο του 2004 και τον δεύτερο τον Γενάρη του 2006.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES