3 Δεκ 2009

Τεν Κάτε: «Πάντα έλεγα πως θα δουλέψω στον ΠΑΟ»

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA εν όψει της σημερινής εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι. Ο Ολλανδός τεχνικός ανέφερε πως από πολύ παλιά είχε φανταστεί τον εαυτό του σε ελληνικό πάγκο και μάλιστα αυτόν του Παναθηναϊκού.

«Σε όλη μου την καριέρα έχω δουλέψει σε ομάδες με μεγάλη παράδοση. Είχα παίξει αντίπαλος με αρκετές ελληνικές ομάδες στο παρελθόν και δεν ξέρω γιατί, αλλά πάντα έλεγα ότι κάποια μέρα θα πάω στην Ελλάδα για να προπονήσω μια ομάδα. Από όλες τις ομάδες πάντα είχα μια στο μυαλό μου και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Επειδή είναι ομάδα με παράδοση είχε δει τον Άγιαξ να κατακτά το πρώτο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο τελικό του Γουέμπλεϊ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και να τον νικάει με 2-0».

Ο Χενκ Τεν Κάτε μίλησε και για την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία, αναφέροντας τον τρόπο που έπαιζε ο ίδιος αλλά και τον τρόπο που θέλει να αγωνίζονται οι ομάδες που προπονεί: «Πρέπει να ανεβαίνεις σιγά σιγά στην καριέρα σου. Από τα ερασιτεχνικά μέχρι το υψηλότερο επίπεδο. Μέχρι να πεθάνεις συνεχίζεις να μαθαίνεις. Ακολουθώ την ολλανδική φιλοσοφία. Ως ποδοσφαιριστής ήμουν επιθετικός και πάντα λέω ότι πρέπει να παίζουμε μπροστά, όσο πιο γρήγορα γίνεται στην επίθεση για να σκοράρουμε. Μου αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο και όχι να στέλνεις την μπάλα από την μια άλλη άμυνα στην επίθεση. Θέλω να χρησιμοποιώ όλες τις γραμμές, ξεκινώντας την μπάλα από την άμυνα να πηγαίνει στην μεσαία γραμμή, και από την μεσαία γραμμή στην επίθεση».

Η UEFA έχει ετοιμάσει ένα βίντεο-αφιέρωμα στο «τριφύλλι» δείχνοντας τη συνέντευξη του Τεν Κάτε, τον Τζιμπρίλ Σισέ αλλά και σκηνές από τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Παρακολουθήστε εδώ το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES