3 Δεκ 2009

Αποζημιώνει… στο μιλητό την Ιρλανδία η FIFA

Η γνωστή έκφραση του λαού «να σε κάψω, Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του τελευταίου επεισοδίου στο σίριαλ Ιρλανδία-Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA παραδέχθηκε ότι οι διαμαρτυρίες των Ιρλανδών για τον τρόπο που αποκλείστηκαν από το Μουντιάλ είναι δίκαιες, ωστόσο, περιόρισε κάθε ενδεχόμενη προσπάθεια της ομοσπονδίας να «επανορθώσει», σε… ηθικό και μόνο επίπεδο.

«Αν αρχίζαμε να αποζημιώνουμε όλες τις ομάδες που δεν προκρίνονται στο Μουντιάλ, όλο και περισσότερες θα ζητούσαν έπειτα το ίδιο από την ομοσπονδία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελβετός, «κόβοντας» κάθε πιθανή όρεξη των Ιρλανδών για χρηματική αποζημίωση.

Παρόλα αυτά, όπως τόνισε, «έχει δίκιο όποιος υποστηρίζει ότι για ένα θέμα σαν κι αυτό, που ήταν τόσο ξεκάθαρο σε όλον τον κόσμο, θα έπρεπε να δοθεί κάποιου είδους “αποζημίωση” στην Ιρλανδία». Όταν του ζητήθηκε, δε, να προσδιορίσει ποια ακριβώς μορφή θα μπορούσε να πάρει αυτή η αποζημίωση -αφού δεν θα ήταν χρηματική- ο Μπλάτερ… συγκίνησε με τη γενναιοδωρία του.

Αφού, απάντησε, λοιπόν, με ένα… ξερό «θα το μελετήσουμε», επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που κάνουν λόγο για απονομή ενός συμβολικού «βραβείου» στους Ιρλανδούς για την αδικία που υπέστησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES