29 Νοε 2009

ΑΕΚ: Επιτέλους… χαμόγελα

Ικανοποίηση για την πρώτη μεγάλη νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα και την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου στην επικράτηση με 1-0 επί του ΠΑΟΚ υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ. Η «Ένωση» καταφέρνοντας να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της για μόλις τρίτη φορά σε δώδεκα αγωνιστικές (μετά το 1-0 επί του Ατρομήτου στις 30/8 και του Ηρακλή στις 13/9) κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά της από τους τρίτους Θεσσαλονικείς στους τρεις βαθμούς και ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Μπορεί η δυάδα της κορυφής να απέχει πολύ, ωστόσο σε πρώτη φάση το ζητούμενο είναι ένα σερί επιτυχιών που θα βελτιώσει τη βαθμολογική θέση της ομάδας και η σταθεροποίησή της σε υψηλά επίπεδα απόδοσης.

«Θέλουμε να φύγουμε από την κατάσταση που είμαστε και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», τόνισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Είχαμε ανάγκη αυτό το αποτέλεσμα», είπε με τη σειρά του ο Νάτσο Σκόκο, που σίγουρα έκλεψε τις εντυπώσεις των σκάουτερ που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Και τώρα Έβερτον

Με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ προετοιμάζεται πλέον για την αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης κόντρα στην Έβερτον για το Europa League (20:00, ANT1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Η νίκη είναι μονόδρομος, αν η «Ένωση» θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σάββα Γκέντσογλου, που αποχώρησε με τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο από το ματς του Σαββάτου. Εκτός μάχης είναι σίγουρα ο τραυματίας Γιάχιτς και ο Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ μένει να φανεί αν ο Νέμεθ θα κερδίσει τη μάχη με το χρόνο και θα αγωνιστεί ξεπερνώντας το πρόβλημα στον αστράγαλό του. Διαθέσιμος θα είναι ο Κάρλος Αραούχο, ο οποίος είχε τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές μετά την αποβολή του στο «Γκούντισον Παρκ», καθώς και οι Μαϊστόροβιτς και Άρσε, οι οποίοι είχαν χάσει το ματς με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο ΟΑΚΑ μετά την αποβολή τους στο παιχνίδι της Λευκορωσίας.

Σιωπή και φήμες

Ούτε και το Σάββατο υπήρξε από πλευράς ΠΑΕ ΑΕΚ επιβεβαίωση πως ο Χαράλαμπος Κοζώνης έστειλε την τραπεζική εγγύηση που απαιτείται για να υπογραφεί το προσύμφωνο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του συλλόγου. Δεν αποκλείεται ενημέρωση επί του θέματος να υπάρξει σήμερα, την ώρα που οι εκπρόσωποι του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία διαβεβαιώνουν από την Πέμπτη ότι έχουν παρουσιαστεί εγγυήσεις όχι μόνο για 19 εκατ. ευρώ, αλλά για 29 εκατ. ευρώ (συνυπολογίζοντας 10 εκατ. ευρώ για μεταγραφές τον Ιανουάριο).

Παράλληλα, φημολογείται πως ο Νίκος Νοτιάς έχει ήδη υπογράψει το προσύμφωνο έχοντας προηγουμένως μιλήσει τηλεφωνικά με τον Χαράλαμπο Κοζώνη, ενώ λέγεται πως την προσεχή Δευτέρα οι δύο άνδρες θα συναντηθούν, πιθανότατα στη Νέα Υόρκη και την Τρίτη ή την Τετάρτη θα αρχίσει ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ. Υπενθυμίζεται πως αν από αυτόν δεν προκύψουν χρέη μεγαλύτερα των 34,2 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών με τη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στις 10 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES