16 Νοε 2009

Οι (τρεις) όροι του Κοζώνη

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Χαράλαμπο Κοζώνη, αφού θα συναντηθούν οι Νίκος Θανόπουλος, Μιχάλης Δημαράκης και Χρήστος Παπαδημητρίου για τη σύνταξη του προσυμφώνου. Εκτός του όρου σχετικά με τα χρέη της «Ένωσης» που έχουν παρουσιαστεί στον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, θα υπάρξουν ακόμη τρεις σημαντικοί όροι.

Ο πρώτος έχει σχέση με την «τρύπα» των 4 εκατ. ευρώ που έχει η «Empire 1924» και τονίζεται πως η πλευρά Κοζώνη δεν πρόκειται να αναλάβει να ξεχρεώσει τα χρέη της συγκεκριμένης εταιρείας. Ο δεύτερος όρος απαγορεύει στην ΠΑΕ, ύστερα από την υπογραφή του προσυμφώνου και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, να προχωρήσει σε εμπορική κίνηση. Ο τρίτος όρος απαγορεύει, επίσης, στην ΠΑΕ να προχωρήσει στην έκδοση νέου δανείου.

Το προσύμφωνο, που εκτιμάται ότι θα υπογραφεί αύριο, θα είναι δεσμευτικό, ενώ θα υπάρχουν και ποινικές ρήτρες στην περίπτωση που ο κ. Κοζώνης δεν τηρήσει τα προσυμφωνηθέντα μεταξύ των δύο πλευρών.

Άμεση ανάγκη από ρευστό!

Την ίδια ώρα, στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν τεράστιο ταμειακό πρόβλημα και έχουν άμεση ανάγκη ρευστού. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του μήνα χρειάζεται να καλυφθούν άμεσες ανάγκες της ΠΑΕ (από την αποπληρωμή των ποδοσφαιριστών μέχρι την πληρωμή ενοικίων, συνεργατών και όλων των εξόδων που έχει η εταιρεία).

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι κ.κ. Νοτιάς και Κοζώνης καλούνται να βρουν μία λύση στο ταμειακό πρόβλημα (που εκτιμάται στα 2 εκατ. ευρώ). Παρόλα αυτά, δεν τίθεται θέμα δανεισμού, αφού ο κ. Νοτιάς ενδέχεται να καλύψει ο ίδιος τα τρέχοντα έξοδα της «Ένωσης».

Νέα χρέη, αυτή τη φορά στην εφορία!

Η εφορία απαιτεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ περίπου 63,7 εκατ. ευρώ, όπως αποκαλύπτει ο «Φίλαθλος». Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για μη αποδοθέντες φόρους, συμβολαίων ποδοσφαιριστών μιας ιδιαιτέρας μεγάλης χρονικής περιόδου. Από την ποδοσφαιρική σεζόν 1992-1993 μέχρι και την αντίστοιχη 2002-2003!

Μετά από ελέγχους που έγιναν από την ΠΕΚ Αθηνών του Υπουργείου Οικονομικών, αποκαλύφθηκε ότι είτε κατά δήλωση της εταιρείας ο παρακρατούμενος και αποδιδόμενος φόρος ήταν πολύ μικρότερος του πραγματικού ή δεν υπήρχε καθόλου παρακρατούμενος φόρος!

Ωστόσο, η «Ένωση» θα χρειαστεί να καταβάλει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ποσού (σ.σ.: 3.185.000 ευρώ) και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας. Όσον αφορά το πώς προκύπτουν τα 3.185.000 ευρώ, δεν είχαν συμπεριληφθεί στο σύνολο των χρεών της ΠΑΕ προς τρίτους και προς το Δημόσιο, αφού ο Γιάννης Γρανίτσας είχε καταθέσει ένσταση, μη αποδεχόμενος την οφειλή.

Ύστερα από την απόφαση του δικαστηρίου για το άρθρο 44, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να πληρώσουν το 5% του συνολικού ποσού. Ως εκ τούτου, σε βάθος δεκαετίας, η ΑΕΚ καλείται να πληρώνει περίπου 318.000 ευρώ τον χρόνο.

Σενάρια ανταλλαγής Μόρα-Τζεμπούρ

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, η Μπολόνια βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Κατάνια, προκειμένου να παραχωρήσει τον Πάμπλο Ντάνιελ Οσβάλντο. Μεταξύ των υποψηφίων να αντικαταστήσουν τον Ιταλό στράικερ βρίσκεται ο Ερνέστο Χαβιέ Σεβαντόν και ο Ραφίκ Τζεμπούρ. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα ακούγεται ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται να κάνει πάλι δικό της τον Βαγγέλη Μόρα.

Έτσι, φήμες θέλουν την «Ένωση» να παραχωρεί τον Γαλλοαλγερινό επιθετικό στην ιταλική ομάδα, ώστε να επιστρέψει ο διεθνής αμυντικός στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι Ιταλοί ανέφεραν ότι δεν είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί το παραπάνω σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES