15 Οκτ 2009

"Τα ήξερε όλα ο Αλόνσο"

του βραζιλιάνου περί ανάμιξης του ισπανού στο στήσιμο του περσινού αγώνα της Σιγκαπούρης, για το οποίο η Renault έχει ήδη βρεθεί ένοχη και καταδικαστεί.

"Οσα είπα ήταν το αποτέλεσμα μιας διαίσθησης που είχα και δεν βασίζονται σε απτά στοιχεία" - Φελίπε Μάσα (σε διευκρινιστική του δήλωση για τα σχόλια περί ανάμιξης του Αλόνσο στο σκάνδαλο της Σιγκαπούρης)


Ο Μάσα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Αλόνσο γνώριζε σίγουρα από πριν τα σχέδια για το σκηνοθετημένο ατύχημα του Νελσίνιο Πικέ σε εκείνο τον αγώνα, το οποίο τον βοήθησε να πάρει τη νίκη.

Η άποψη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ετυμηγορία της FIA για το σκάνδαλο τον περασμένο μήνα, η οποία απέκλειε το ενδεχόμενο ο ισπανός να είχε πρότερη γνώση για τα όσα συμφώνησαν οι Πικέ, Φλάβιο Μπριατόρε και Πατ Σίμοντς μεταξύ τους.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ήξερε όλα", τόνισε ο Μάσα σε συνέντευξη Τύπου στο Σάο Πάολο το βράδυ της Τετάρτης (14/10).
"Το έκανε η ομάδα του και ο Νέλσον (Πικέ), αλλά και ο Αλόνσο ήταν μέρος του προβλήματος. Είναι λογικό ότι γνώριζε τι συνέβαινε και δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει το αντίθετο. Είμαι απόλυτα βέβαιος για αυτό".
Οπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις αυτές του Μάσα προκάλεσαν σάλο στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, την ίδια ώρα που ρεπορτάζ στον ιταλικό Τύπο ανέφεραν ότι οι δύο πιλότοι δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία του Αλόνσο με την Ferrari.
Η ιταλική ομάδα προσπάθησε να υποβαθμίσει άμεσα το ζήτημα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε λίγες ώρες αργότερα, στην οποία ο Μάσα προβαίνει σε διευκρινήσεις επί των δηλώσεών του.
"Οσα είπα ήταν το αποτέλεσμα μιας διαίσθησης που είχα και δεν βασίζονται σε απτά στοιχεία", ανέφερε ο 28χρονος οδηγός.
"Το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ο Φερνάντο είχε ενδεχομένως πληροφορηθεί για όσα συνέβησαν, και εγώ σέβομαι την απόφαση αυτή.
"Ασφαλώς είμαι πολύ απογοητευμένος για όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με το περσινό GP Σιγκαπούρης. Εχω εκφράσει πολλές φορές τις σκέψεις μου για το θέμα, αλλά τώρα είναι η ώρα να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο και να κοιτάξουμε το μέλλον.
"Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το επεισόδιο δεν θα χαλάσει με κανέναν τρόπο την σχέση που θα έχω με τον Φερνάντο όταν θα είμαστε team mates"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


powered by Agones.gr (Στοίχημα)

GEOMAP


counter

LIVE SCORES